Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μεταρρυθμιστές, αριστεροί, νεοφιλελεύθεροι βλέπουν την κατάρρευση... Η κυβέρνηση, "success story"!

Από όλες τις πλευρές ακούγονται φωνές για την προδιεγραμμένη πορεία στο κενό της κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Ούτε αλλαγές, ούτε έσοδα, ούτε προοπτική. Μόνο αυταρχισμός. Είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει πια την κυβέρνηση είναι να παραδώσει σύντομα... σε ποιον, είναι θέμα εκτίμησης. Κάθε πολιτική άποψη εξηγεί τα ανεξήγητα από την σκοπιά της - αλλά όλοι και όλες συμφωνούν: η κυβέρνηση αυτή, όπως λειτουργεί, είναι επικίνδυνη. 
Ας δούμε και την νεοφιλελεύθερη σκοπιά από το ΜπλεΜήλο (όχι τίποτε άλλο αλλά αυτή η κυβέρνηση ούτε νεοφιλελεύθερη είναι - είναι απλά το τέλος και η χρεοκοπία του παλιού πολιτικού κόσμου και του μη αναστρέψιμου πελατειακού κράτους των ημετέρων): (ΑΣ)

Προετοιμάζουν κυριαρχία της αριστεράς ή τέλος της δημοκρατίας
 

του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Δύσκολα η χώρα θα βγεί από το οικονομικό αδιέξοδο. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει. Εχουμε φτάσει πλέον να δανειζόμαστε απλά και σχεδόν μόνο για να αποπληρώνουμε δανειακές δόσεις. Σίγουρα η πορεία που ακολουθείται είναι αδιέξοδη και ανεξάρτητα από δηλώσεις ανόητες ψυχικής τόνωσης το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αν υπήρχε αληθινό success story δεν θα περνάγαμε το θρίλερ των εξοντωτικών διαπραγματεύσεων.

Οι κυβερνητικές οικονομικές επιλογές είναι καταστροφικές. Από μήνα σε μήνα, με μέτρα σπασμωδικά που δεν οδηγούν πουθενά, πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε την επόμενη χρηματική δόση. Για να παραμείνουμε στον αφρό και να μην καταποντισθούμε. Σαν τους ναρκομανείς, που πασχίζουν για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης, δίχως την παραμικρή σκέψη για την επόμενη ημέρα και για την μελλοντική αποκατάσταση της υγείας τους. 

Ένα πολιτικό σύστημα που δεν χτίζει πάνω σε μια προοπτική είναι ένα σύστημα καταδικασμένο να καταρρεύσει.
Η περίπτωση (και η ταλαιπωρία) του επιχειρηματία Λ Γαβαλά
είναι ενδεικτική ενός κράτους που δεν μπορεί να κινηθεί ούτε εμπρός
 ούτε πίσω ακόμη κι αν έχει την λύση ακριβώς μπροστά του (ΑΣ)
Ασυντόνιστα, δίχως σκέψη και οραματισμό, με αποκλειστικό στόχο κοντόθωρες ταμειακές εξασφαλίσεις οι αρμόδιοι για την οικονομία παράγοντες αποδεκατίζουν την μεσαία τάξη επιδιώκοντας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, κοινωνική εξέγερση. 
Αγνοούν πως οι ξεσηκωμοί συνήθως προέρχονται, διαψεύδοντας τις Μαρξιστικές δοξασίες, από τα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Όταν βλέπουν κυρίως το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Και οι έλληνες σήμερα αισθάνονται να κινούνται στο κενό. 
Καθημερινά, καινούργιες φορολογικές εμπνεύσεις των κυβερνώντων τινάζουν στον αέρα κάθε προγραμματισμό που θα μπορούσε να έχει απομείνει στη διάθεση των νοικοκυριών της χώρας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει το παραμικρό στον τομέα των όποιων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ αρνείται πεισματικά να πειράξει τον δημόσιο τομέα. Σε βαθμό μάλιστα που αναρωτιέται κανείς γιατί οι πιστωτές ασχολούνται με την χώρα και δεν ...
την αφήνουν να ακολουθήσει το προδιαγεγραμμένο της δρόμο προς την καταστροφή…

Στοιχειώδης αντίληψη οικονομικών πραγματικοτήτων δείχνει πως διέξοδος δεν πρόκειται να υπάρξει δίχως ανάπτυξη. Κι αυτή δεν πρόκειται να εμφανισθεί αν δεν μειωθεί το κράτος και οι τεράστιες δαπάνες του, αν δεν περιορισθούν και μείνουν τουλάχιστον για μια 5ετία σταθεροί οι φόροι , αν δεν περικοπεί δραματικά η γραφειοκρατία και δεν απελευθερωθούν οι αγορές. Με πολιτικές κρατισμού, που μας οδήγησαν στα σημερινά χάλια, δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση.
Αυτός που φταίει για τα αδιέξοδα, ο δημόσιος τομέας δηλ, οφείλει να πληρώσει και τον λογαριασμό. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να τιμωρούνται οι ιδιώτες. Που δεν έχουν ευθύνη για τον δυσθεόρατο δανεισμό.
Η σημερινή πολιτική συμπεριφορά των κυβερνητικών παραγόντων απαξιώνει οριστικά στα μάτια του κόσμου το αστικό πολιτικό σύστημα. Θα ριζοσπαστικοποιήσει την μετριοπαθή συνήθως μεσαία τάξη και θα την στείλει, ελλείψει εναλλακτικής λύσης, στα χέρια της Αριστεράς. 
Μαχητικοί αστοί θα αγκαλιάσουν απόψεις που ουδέποτε συμπαθούσαν και θα πάψουν σταδιακά να επενδύουν στους δημοκρατικούς θεσμούς. Με την ιδιοκτησία απροστάτευτη και τις οικονομικές συναλλαγές υπονομευμένες δεν θα υπάρχει τίποτα πλέον που να συνδέει τον αστικό κόσμο με την δημοκρατία. 
Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος, στην πρώτη απογοήτευση με την Αριστερά, για την επέλαση του φασισμού.

Κάνω έκκληση στους κυβερνώντες: Οσο υπάρχει – λίγος δυστυχώς - καιρός ακόμη συνέλθετε και ακολουθείστε τον δρόμο της λογικής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU