Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λίγο πριν την εξέγερση του Σεπτεμβρίου...

Η πολιτική της κυβέρνησης: "Έ, και λοιπόν; Όποιος επιβιώσει"...!

Όλες οι εξεγέρσεις πραγματοποιούνται όταν κανείς δεν έχει πια να χάσει τίποτα - από τους εξεγερμένους. Παλιά ήταν οι αλυσίδες τους... σήμερα είναι τα εισοδήματά τους. Μας τα πήραν όλα και χωρίς κανένα σχέδιο. 
Τώρα που μειώθηκε ο φπα της εστίασης...
Η κυβέρνηση φορολογεί όσους/ες δεν αντέχουν και επιτρέπει offshore και φορολογικούς παραδείσους σε όσους/ες θέλουν να αποφύγουν τους φόρους που μπορούν να πληρώσουν. Δίνουν δάνεια σε όσους επιβιώνουν και αρνούνται σε όσους έχουν ανάγκη και ιδέες. Δίνουν τις δουλειές σε όσους έχουν δουλειές και αποκλείουν με τις "ενημερότητες" όσους βυθίζονται στην ύφεση. Κυνηγούν για χρέη και εισφοροδιαφυγή όσους είναι στο όριο της επιβίωσης και αφήνουν εκείνους που έχουν εισοδήματα και φοροδιαφεύγουν από σπορ... Ρυθμίζουν τα ληξιπρόθεσμα των ασφαλιστικών ταμείων ευνοϊκά για όσους χρωστούν λίγα και επαχθώς για όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν. Ζητούν από τους επαγγελματίες να ρίξουν τις ριγμένες τιμές -επειδή μεσοκαλόκαιρα επανέφεραν τον φόρο της εστίασης σε κανονικά επίπεδα - και κρατούν τις εισφορές τους στα προ κρίσης επίπεδα. Διορίζουν τους ημετέρους  -απολύουν δικαίους και αδίκους.
Όλη η κυβερνητική πολιτική φωνάζει:
 "Όποιος επιβιώσει - οι άλλοι/ες ας πρόσεχαν" (όταν μας ψήφιζαν).
Κανείς όμως δεν έχει πια να χάσει τίποτα. 
Ακόμη κι αν έρθει στην εξουσία ο "γκρεμιστής" Τσίπρας... τι άλλο να γκρεμίσει; 
Η ανησυχία αν οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους δεν φαίνεται πια να απασχολεί κανέναν. Και αν θυμωμένοι θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, δεν φοβίζει επίσης: ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται. 
Φυσικά θάταν καλύτερα να είχε και ο εισπράττων την δυσαρέσκεια ΣΥΡΙΖΑ κανένα σχέδιο, λίγο ρεαλισμό και ένα πρόγραμμα 100 ημερών πρόχειρο, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν μας χαλάει τίποτα...
Αύγουστος είναι ακόμη άλλωστε - μαζεύουμε ήλιο, χρέη και ...ζόρι. 

ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU