Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κόμμα μικρό και τριανταφυλλένιο που θέλει να μιλήσει πολιτικά….

του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη
Σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι για να βγούμε από την υποχρέωση, ομιλεί περί τον φρέσκον αέρα. Ή και για να προσεγγίσει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ δείχνει και δόντια…..

Μάθαμε πως αυτό που έχει μεγάλη σημασία, για να κάνεις πολιτική, είναι να μπορείς να ερμηνεύεις, με τρόπο αξιόπιστο το σήμερα και να προτείνεις πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν, κυρίως δε που θα μπορούσες εσύ να κάνεις, εάν είχες την εξουσία.
Έβλεπα λοιπόν, την αμηχανία τόσο για τα γεγονότα στην Αίγυπτο, πολύ δε χειρότερα τώρα με τη Συρία.
Το να εύχεσαι να γίνει διάσκεψη, για παράδειγμα, που θα προκαλέσει η Ευρώπη, κι αυτό να το προτείνεις ως πολιτική μιας χώρας που βρίσκεται στον άμεσο περίγυρο της κρίσης, μάλλον περί αστοχίας πρόκειται ή ακόμη και αδυναμίας ανάγνωσης των συνθηκών.
Ευρώπη δεν υπάρχει φυσικά, ιδίως στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Όντως πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν θα είσαι εσύ που θα προκαλέσει το εγχείρημα, διότι οποίος μικρομεγαλισμός. Θυμίζει το «έκανε κι η μύγα κώλο…».
Από την άλλη όμως, αν όντως κινείσαι στο χώρο που θέλει να βλέπει τα πράγματα αλλιώς, που θέλεις να παράγεις πολιτική, όχι μόνον στα λόγια αλλά και στην πράξη, θα πρεπε να κινηθείς τελείως διαφορετικά.

Αποφασίζουν οι Αμερικανοί με τους Βρετανούς και όποιους άλλους, την έναρξη των βομβαρδισμών.

Πέραν όλων των άλλων , το μέγιστο πρόβλημα της ανθρωπιστικής καταστροφής, είναι το τι θα γίνουν το ένα εκατομμύριο Σύρων που έχουν φύγει ήδη από τη χώρα τους, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, όπως επίσης το τι θα γίνουν οι νέοι διωγμένοι άμαχοι, που κινούνται κυρίως προς τον Βορράν και από κει Δυτικά.
Αυτό είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας, αλλά και θέμα που η ίδια η θέση μας, ως χώρας , μας δίνει πλεονέκτημα κινήσεων και δράσης.

Οι πρόσφυγες φτάνουν στη Τουρκία .
Η χώρα αυτή έχει διαμορφώσει ένα πρώτο δίκτυο υποδοχής.
Ίσως δεν αντέχει, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι να τους καλύψει όλους.
Οπότε αυτοί, ξεφεύγουν και από τη θάλασσα, και από τον Έβρο περνούν σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
Αυτοί όμως είναι πρόσφυγες, είναι θύματα πολέμου.
Δεν είναι εύκολη λεία για τα δόντια της Χρυσής Αυγής.

Η πρόταση σου πρέπει να είναι απλή.

Συνδιαμορφώνουμε με την Τουρκία ειδικά για τους Σύρους πρόσφυγες, μια κοινή πλατφόρμα υποδοχής και προστασίας και αυτομάτως απαιτούμε, από το ταμείο για τους πρόσφυγες, άμεση χρηματοδότηση των δράσεων υποδοχής και προώθησής τους.
Όλα τα υπόλοιπα μου θυμίζουν την αντίδραση της γιαγιάς Τράντας «άπα πα πα πα!! Θεός φυλάξει…Τι θες εσύ και μπλέκεις μ αυτά;;;»
Πες τα γύρω γύρω, ευχήσου να πάνε όλα κατ ευχήν και άντε γειά σας…..


*δημοσιεύτηκε στο fb

2 σχόλια:

  1. Επειδή είμαι λίγο αργόστροφη, ποιο είναι το μικρό και τριανταφυλλένιο κόμμα; Μήπως αυτό του Λοβέρδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU