Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Περί της Κεντροαριστεράς των ημερών

του Αντώνη Αντωνιόζα
Η Κεντροαριστερά κι αν εγέρασε...
Mick Jagger, by Anton Corbijn, 1996
Σύντροφοι, φίλοι, και όσοι εμπλέκεστε σε αυτήν την διαδικασία. Καλή η προσπάθεια, αλλά εγώ την Κεντροαριστερά την βλέπω πχ κάτι σε Καμίνη, Μπουτάρη.
Αν τώρα το εννοείτε στα σοβαρά, αυτό για το εγχείρημα, οργανώστε το, γιατί η αλήθεια είναι ότι από την μεταπολίτευση και δώθε, μετράτε δεκαετίες σε αυτά, οπότε γνωρίζετε καλά πως γίνεται κάτι τέτοιο, η τεχνογνωσία σας πολύτιμη. 
Δώστε την πάσα "διαβήτη" λοιπόν, αλλά να μείνετε πίσω. Και οι "του βαθέως", και οι παλαιοκομματικοί, αλλά και οι παλαιότεροι πρωταγωνιστές της μεταρρυθμιστικής πτέρυγας, των κινήσεων και λοιπών προσωπικοτήτων.
Αν διεκδικήσετε για τον εαυτό σας τον πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο κάποια εκλόγιμη θέση, οφίκιο ή άλλα τέτοια σχετικά, το εγχείρημα θα πάει άπατο.

Δεν ζούμε στην εποχή της πανίσχυρης τηλεόρασης και των φίλων - γνωστών (με την καλή έννοια) δημοσιογράφων που διατηρούν παντοδύναμες εκπομπές.

Οι δίαυλοι με την έλευση του διαδικτύου πολλαπλασιάζονται με εκθετικό ρυθμό, οι γνώμες πια είναι τόσες πολλές και δυνατές που η καθεμιά ξεχωριστά από μόνη της είναι ισοδύναμη με την δική σας γνώμη.

Ο λόγος στην βάση του ζητήματος είναι ότι δεν πείθετε

Δεν πείθετε επειδή υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα αξιοπιστίας και αισθητικής του ύφους, δευτερευόντως για το αν τα λέτε καλά ή όχι, έχετε δυσκολία στο να εκφράσετε αυτό που έρχεται, για την ακρίβεια αυτό που είναι ήδη εδώ.

Στην εποχή του 4G κ του διαδικτύου με τον τρόπο που εκπέμπετε μοιάζετε παρωχημένοι, πασέ. 

Στις γενιές κάτω των 40 (εκτός των ελαχίστων που παρεπιδημούν στις πολιτικές λέσχες) δεν σας γνωρίζει κανείς, και κανείς από τους νεότερους δεν θα ενδιαφερθεί να σας ακούσει καν.

Δείτε λοιπόν πως το έκανε ο Καμίνης, ο Μπουτάρης, ο Ομπάμα. Βοηθήστε να πάρει μπροστά η μηχανή, βρείτε αν είναι δυνατόν και έναν τέτοιον, καλό οδηγό.

Εσείς μείνετε στις πίσω θέσεις με την σκέψη ότι την στιγμή που έπρεπε κάνατε αυτό που έπρεπε και θα βλέπετε την οθόνη που παίζει το μέλλον με ικανοποίηση, επειδή δεν συνέβη ερήμην σας, αλλά επειδή βοηθήσατε, επειδή γίνατε ο καταλύτης. 

Για να μπορούνε να λένε:
Η γενιά που έφερε το μέλλον, αυτή του Πολυτεχνείου, που όμως εξαιτίας της δική της αυξημένης ευθύνης στην πορεία, αυτό υποθηκεύτηκε σε αλλότριους σκοπούς, τελικά έσωσε την παρτίδα. Κατάφερε να μας το επιστρέψει
Δεν είναι λίγο, θα σας το χρωστάνε οι επόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU