Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Occupy Κεντροαριστερά!

"Γι αυτό, οι παραμένοντες στα κόμματα και τις κινήσεις του "χώρου" έχουν ευθύνη..."
του Γιώργου Παπασπυρόπουλου
Το σύνθημα αυτό ακούστηκε μυστικά στα γραφεία και τους διαδρόμους του "παλιού". Πέρυσι την άνοιξη, την εποχή του Παπαδήμου, αν θυμόσαστε. Ένας ολόκληρος χώρος στερούνταν πολιτικής εκπροσώπησης ξαφνικά. Κάτι έπρεπε να γίνει πριν σηκώσουν κεφάλι οι "κάτω". 
Το κίνημα σύντομα σχηματοποιήθηκε και σήμερα έχει ολοκληρώσει την εγκατάστασή του στον "χώρο": εκ δεξιών ο κος Τζήμερος, ακολούθως ο κος Σκυλακάκης, μετά ξεφυσώντας ο κος Βενιζέλος, μετά μέσα στην συνεχή αμφιβολία ο κος Μόσιαλος σε πηγαδάκι με Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο, και τέλος ο κος Κουβέλης.
 

Άπαξ και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, τίποτα δεν κινείται στον "χώρο". Είναι occupied!
 

Οι αδέσμευτοι δεν αρκούν για να φέρουν το καινούργιο, δεν ξέρουν την δουλειά, δεν ξέρουν να στήνουν κόμματα, δεν ξέρουν τι είναι το σημαντικό και τι το δευτερεύον, χάνονται στην καχυποψία και την μετάφραση (προθέσεων).
 

Πρέπει να σταματήσει η "κατάληψη".

Και οι μόνοι/ες που μπορούν να το κάνουν είναι τα πολιτικά στελέχη που εμνέονται από αριστεροφιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές ιδέες αλλά παραμένουν κομματικά εξαρτημένα.
Όσο τα έμπειρα αυτά στελέχη, που γνωρίζουν "από βέσπα", κάθονται και κάνουν τον νεροκουβαλητή των καταληψιών, όσο είναι υποχρεωμένα να απολογούνται για την κάθε ανοησία των "ηγετών" του "χώρου", τόσο αφαιρούν από την κεντροαριστερά την μοναδική της δυνατότητα να επανιδρυθεί. Γιατί περί αυτού πρόκειται.
 

Οι ομάδες στο fb, μπορούν να βοηθήσουν, να διασπείρουν τα νέα και τις κινήσεις, να διορθώσουν αστοχίες πολιτικών επιλογών, ιεραρχήσεων και θέσεων - αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα συγκροτημένο κίνημα, κόμμα ή ομπρέλλα συλλογικοτήτων. Δεν έχουν ομοιογένεια, δεν κατέχουν το know how, δεν γνωρίζονται τόσο καλά ώστε να συνεργαστούν άμεσα και ταχύτατα.
Γι αυτό, οι παραμένοντες στα κόμματα και τις κινήσεις του "χώρου" έχουν ευθύνη: παραμένοντες εξασφαλίζουν ότι δεν θα γίνει τίποτα - αφήνοντας καχύποπτα άλλους να βγάλουν το φίδι, τους αδυνατίζουν και τους απομονώνουν αν δεν τους γελοιοποιούν κιόλας. Είναι ώρα να φύγουν μαζικά από τους σχηματισμούς των καταληψιών της κεντροαριστεράς - και να δημιουργήσουν το νέο: ξέρουν αυτοί πως!

Οι καταληψίες ξέρουν αυτήν την αλήθεια. Και λοιδορούν την κινητικότητα των μεταρρυθμιστών, την αναζήτηση κατάλληλων συλλογικοτήτων και συνεργασιών, τις νέες απόπειρες συνεργασίας. 

Δυσφημούν όποιον όποια "κατέβει από το τραίνο", αναλαμβάνουν "πρωτοβουλίες" για να κερδίσουν χρόνο και να φτάσουν στις εκλογές - τότε θα μας έχουν πάλι στο χέρι: θα επιλέξουμε ανάμεσα στον μέτριο, τον κακό και τον χείριστο, τον πιο σοβαρό, τον λιγότερο επικίνδυνο, τον πιο "αντισυστημικό". Και θα βγουν οι ίδιοι...
 

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.
Βγείτε στον ήλιο, αναλάβετε τις ευθύνες σας ώ, εγκλωβισμένοι μεταρρυθμιστές, κεντροαριστερά στελέχη, όμηροι/ες των καταληψιών της κεντροαριστεράς!
Αλλιώς τίποτα δεν θα γίνει - εγγυημένα...

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς εσείς, ως συνεπής μεταρρυθμιστης, ξεφυγατε απο τον εγκλωβισμό στον κεντροαριστερο χώρο. Οπως φαίνεται, βρίσκεστε σε αναζητηση εγκλωβισμου στον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά τα πάτε, μπορει και να σας δεχτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ενώ οι απαντήσεις σε μία ανάρτηση θα έπρεπε να είναι συμφωνώ δεν συμφωνώ. Θα έπρεπε να είναι έχω να προσθέσω αυτά και αυτά ή τα λεγόμενα είναι θεωρητικά και δεν μπορούν να γίνουν γι' αυτόν και γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε πως μόνιμα οι απαντήσεις είναι σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά κούρασαν πολλούς από αυτούς που ήθελαν να συμμετέχουν σε κάτι νέο και τους έστειλαν στα σπίτια τους. Με ερασιτέχνες δουλειά δεν γίνεται όσο καλές προθέσεις και να έχουν. Οι μπαχαλάκηδες καιροφυλαχτούν για να χαλάσουν την όποια προσπάθεια. Ο εσωτερικός εχθρός είναι μεγαλύτερος από τις εξωτερικές παρεμβάσεις των επαγγελματιών.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU