Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλογή υπογραφών για να γίνει ξανά η 28η Οκτωβρίου ημέρα ενός πραγματικού ΟΧΙ στο φασισμό!

Μια πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτικής οικολογίας think Π (Σκέψου Πράσινα)
Όλοι εμείς οι υπογράφουσες και υπογράφοντες, οι πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν θέλουμε στην οικονομική κρίση να προστεθεί και η επικράτηση του φασισμού και να φοβόμαστε ακόμα και να μιλήσουμε, αντιτασσόμαστε στο φασισμό και στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό με όλα τα δημοκρατικά και μη-βίαια μέσα που διαθέτουμε. Η απάντηση στο μίσος και τη βία δεν μπορεί να είναι περισσότερο μίσος και βία. Ταυτόχρονα η απάθεια και η αδράνεια δεν οδηγούν στην εκτόνωση, αλλά στην ενθάρρυνση των εχθρών της δημοκρατίας και στην παραπέρα απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Καλούμε τους και τις πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση σε μια πλατιά καμπάνια για να αφιερωθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία και αλλού σε ένα μήνυμα ενωτικό, μη βίαιο, που θα αντιτίθεται στις σύγχρονες μορφές φασισμού (ΧΑ).
Συλλογή υπογραφών ΕΔΩ

Το κείμενο κάτω από το οποίο υπογράφουμε:
 
Σήμερα στις 18 /9/13 έγινε αυτό που φοβόμαστε από καιρό. Η φασιστική βία έφερε έναν νεκρό. Υπήρξαν και άλλοι νεκροί στο παρελθόν που άμεσα ή έμμεσα προκλήθηκαν από φασιστικές ενέργειες, σήμερα όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά: σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες αλλά και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων πρόκειται για δολοφονία που διαπράχθηκε από προμελετημένη ενέδρα επειδή το θύμα εκφράστηκε σε δημόσιο χώρο κατά της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης που έχει συλληφθεί ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Χ.Α. Συμπολίτες δημοκράτες, θα αφήσουμε την τρομοκρατία να περάσει; Θα μείνουμε απαθείς όπως στην Γερμανία του '30; Συμπολίτες που ψηφίσατε Χ.Α. έχετε πια καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική συμμορία; Οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά δεν είναι αρκετές:

Είναι πια καιρός για ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο. Τα πολιτικά κόμματα που επικαλούνται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία ήρθε η ώρα να παραμερίσουν τις διαφορετικές ερμηνείες για το πώς στρώθηκε ο δρόμος της Μαύρης Νύχτας, για το ποιοι είναι ηθικά ή πολιτικά υπεύθυνοι για το πώς άναψε η φωτιά, γιατί η φωτιά είναι πια στο κατώφλι μας. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο αυτό το έγκλημα να γίνει αντικείμενο του κομματικού ανταγωνισμού για μικροκομματική εκμετάλλευση. Όχι στην πολιτική καπηλεία του αίματος!

Όλοι εμείς οι πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν θέλουμε στην οικονομική κρίση να προστεθεί και η επικράτηση του φασισμού και να φοβόμαστε ακόμα και να μιλήσουμε, ας αντιταχθούμε στο φασισμό και στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό με όλα τα δημοκρατικά και μη-βίαια μέσα που διαθέτουμε. Η απάντηση στο μίσος και τη βία δεν μπορεί να είναι περισσότερο μίσος και βία. Ταυτόχρονα η απάθεια και η αδράνεια δεν οδηγούν στην εκτόνωση, αλλά στην ενθάρρυνση των εχθρών της δημοκρατίας και στην παραπέρα απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Προτείνουμε να ξεκινήσει μια πλατιά καμπάνια για να αφιερωθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία και αλλού σε ένα μήνυμα ενωτικό, μη βίαιο, που θα αντιτίθεται στις σύγχρονες μορφές φασισμού (ΧΑ).

3 σχόλια:

  1. Δύσκολα τα αντιφασιστικά μέτωπα.
    Ιδιαίτερα όταν οι περισσότεροι υποψήφιοι νοιώθουν άνετα και στις δύο όχθες.

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πχ Άκουγα χθες τον κ. Μαίλη του ΚΚΕ ο οποίος επαναλάμβανε με πάθος ξανά και ξανά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ότι είναι εναντίον του συντάγματος των πλουτοκρατών και ότι αυτό το σύνταγμα δεν δεσμεύει με οποιονδήποτε τρόπο το ΚΚΕ.
      Θα μπορούσα να γράψω κατεβατά για μεγαλοστελέχη όλων των κομμάτων αλλά δεν έχει αρκετό χώρο στα σχόλια.
      Για να μην πούμε τίποτα για το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί που δήθεν κόπτονται για το σύνταγμα το παραβιάζουν σχεδόν καθημερινά μέσα στην βουλή, με ακροβατικούς νόμους που το παραβιάζουν σύμφωνα ακόμα και με την αρμόδια επιτροπή της βουλής.

      Οι περισσότεροι Γιώργο. Οι περισσότεροι.

      Αλλιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα.

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU