Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί οι γέροι...

Προς όλους τους "γέρους" που ειρωνεύονται τους νέους με όραμα κι όρεξη. Προς όλους τους "γέρους" που έχουν καταστρέψει το παρόν και το μέλλον μας...

του Γιώργου Χατζελένη*

Χθες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κι όχι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) παρακολουθήσαμε ένα βίντεο, που παρουσίαζε την εξαιρετική παρέμβαση του Θέμη Σεβαστιάδη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.
Το αστείο της υπόθεσης, ή καλύτερα της κατάντιας του πολιτικοκοινωνικού συστήματος της Ελλάδος, ήταν ότι αμέσως μόλις ανέβηκε ο νεαρός στο βήμα, κάποιος σχολίασε την εμφάνισή του. Είναι λογικό κάποιοι να ενοχλούνται από την οποιαδήποτε εμφάνιση που δεν συσχετίζεται με τον γραφειοκρατικό χώρο. Είναι αυτοί που προσπαθούν πίσω από γραβάτες και κοστούμια να κρύψουν τη σαπίλα που έχει καταβροχθίσει ήδη το μυαλό και το σώμα τους.
Είναι οι λεγόμενοι "γέροι" που τους ενδιαφέρει το φαίνεσθαι διότι ξέρουν πολύ καλά να παίζουν το παιχνίδι κάτω από το τραπέζι και πίσω από τις πλάτες του λαού. 

Είναι αυτοί που νοιάζονται μόνο για τον εαυτούλη τους, αδιαφορώντας για την κατρακύλα της κοινωνίας προς το βόθρο της διεθνής απαξίωσης και του νεοναζισμού. 

Είναι αυτοί που πέρασαν καλά την περίοδο της χούντας και με την βοήθεια των μπαμπάδων τους (που και 'κεινοι είχαν βουλωμένο το στοματάκι τους στη μαύρη αυτή περίοδο) και των δημοσίων σχέσεων που έκαναν, ανέβηκαν αξιώματα για να μπορούν να δικαιολογούν τις γραβάτες και τα κοστούμια τους, ίσως και τις γκόμενες που είχαν κι έχουν. 

Είναι αυτοί που χωρίς επιχειρήματα και συμβουλές επιδιώκουν να σε πατήσουν στον κάλο, για να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε απερισκεψία σου για να σε κάνουν να το βουλώσεις. 

Είναι αυτοί που θα γραφτούν στο βιβλίο της ιστορίας ως οι προδότες της χρονικής περιόδου που περνάμε τώρα. 

Είναι αυτοί που με σαρκαστικό τρόπο σου λένε, "είσαι νέος, θα βρεις δουλειά" ή "είσαι νέος, γι' αυτό τα λες αυτά".
Λοιπόν γεροντάκια ακούστε καλά. Δεν υπάρχει πλέον δουλειά εδώ. 
Για να μπορέσει ένας νέος να δουλέψει (κάτι το οποίο μάλλον δεν κάνατε εσείς στα νιάτα σας), θα αναγκαστεί να ξενιτευτεί. Να πάει σε μία χώρα όχι της αρεσκείας του, αλλά σε μία νέα πατρίδα που θα μπορεί να βρει μία δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. 

Θα αναγκαστεί να υποστεί τη ξενοφοβία της νέας αυτής κοινωνίας. Ίσως και τον νεοναζισμό ενός άλλου κράτους (σκεφτείτε το καλά φασιστάκια την επόμενη φορά που θα βαρέσετε έναν μετανάστη στο δρόμο για διασκέδαση, πως μετανάστες υπήρξαμε και θα υπάρξουμε κι εμείς). 
Κι αν τα καταφέρει να επιβιώσει στη νέα του πατρίδα, θα γυρίσει και θα ρίξει μία μούντζα προς την μεριά της Ελλάδος, η οποία θα χει αποδέκτη εσάς. Όλους εσάς που με τις μαλακίες που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια, φέρατε την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι τώρα.
Λοιπόν γεροντάκια προβληματιστείτε και μ' αυτό. Οι νέοι "που τα λένε αυτά" είναι άνθρωποι που έχουν διαβάσει μερικά βιβλία. 
Αυτοί οι νέοι τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους κι όχι σαν ντεκόρ για να πουλήσουν μούρη πως έχουν μία βιβλιοθήκη γεμάτη (αλλά ένα μυαλό άδειο). 
Αυτοί οι νέοι δεν λένε μαλακίες ούτε ειρωνεύονται, όπως κάνετε εσείς. 
Μιλάνε με δυναμισμό και με μία ήρεμη οργή (η οποία όμως αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια), διότι έχουν επιχειρήματα και γνώση. 
Αυτοί οι νέοι είναι η ελπίδα της χώρας μας, την οποία σας συμφέρει να την καταστρέψετε για να συνεχίσετε το δικό σας έργο, την προδοσία για να γεμίσει η τσέπη σας με κέρματα.
Αυτοί οι νέοι λοιπόν θα σας στείλουν στα σπίτια σας για να απολαύσετε την πενιχρή σας σύνταξη (μιας κι έτσι τα καταφέρατε επιδιώκοντας την εφήμερη ευμάρεια και δόξα) μέχρι να αποχαιρετήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο. 
Αυτοί οι νέοι οφείλουν να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους και με όραμα, εμπειρία κι όρεξη, να οδηγήσουν τη κοινωνία σε καλύτερες συνθήκες, μακριά από ληστρικές γραφειοκρατίες και νεοναζιστικά μορφώματα.
Αυτοί οι νέοι είναι το μέλλον λοιπόν.
Χθες μίλησε ένας.
Σήμερα θα μιλήσουμε εκατό.
Αύριο χιλιάδες.
Ονομάζομαι Χατζελένης Γιώργος και θέλω να στείλω αυτούς τους γέρους στα σπίτια τους!

*από το  Laternative

1 σχόλιο:

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU