Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση"

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, κανείς δεν ήξερε... Τώρα, επιτέλους συλλαμβάνονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, πράγμα γνωστό τοις πάσι. Έπρεπε να δολοφονηθεί ΚΑΙ έλληνας για να ξεπεραστούν τα όρια. Ποια όρια και ποιοι τα είχαν θέσει; 
Οι πολιτικοί στην χώρα μας είναι κυνικοί και όλα τα αλέθουν στον μύλο του κομματικού τους συμφέροντος: δικαιώματα, ελευθερίες, εισοδήματα, πολιτική σταθερότητα, ανάπτυξη. Σε λίγο, θα προκηρύξουν και εκλογές και θα παρουσιαστούν ως οι τιμωροί της Χρυσής Αυγής...
 Μια χαραμάδα όμως έχει ανοίξει στον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους λάφυρου - δεν γινόταν αλλιώς. Η Δικαιοσύνη κινείται αποφασιστικά πια προς την καταπολέμηση του εγκληματικού νεοναζισμού: 
Φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη έχει αφεθεί να κάνει την δουλειά της. Ας την βοηθήσουμε να την ολοκληρώσει απερίσπαστη και μέχρι τέλους - και μετά, έχουμε να πούμε πολλά για όσους χάϊδευαν τους εγκληματίες για να τους βγει η εξυπηρετική για την πολιτική τους επιβίωση, θεωρία των δύο άκρων. 
ΑΣ
 
Όταν τα μέσα ενημέρωσης δεν ήξεραν
από τον ΙΟ* της "Εφημερίδας των Συντακτών" http://www.efsyn.gr/?p=122668

Ο καταιγισμός των αποκαλύψεων για τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια για μια στοιχειώδη αυτοκριτική όσων άφησαν (ή και συνέδραμαν) το ναζιστικό φίδι να βγει από το αυγό του τα τελευταία χρόνια.

Η όψιμη προσχώρηση στον διακηρυκτικό αντιφασισμό ακόμη κι εκείνων των ΜΜΕ που στις παραμονές των περσινών εκλογών αβάνταραν ανοιχτά την οργάνωση, είτε διαφημίζοντας το «κοινωνικό έργο» των «προσκόπων» της («Πρώτο Θέμα» 1.4.2012) είτε με τίτλους όπως «Ευτυχώς που ήρθε η Χρυσή Αυγή» («Τα Νέα» 4.2.2012), σίγουρα δεν διευκολύνει τον αναστοχασμό πάνω στις διαδικασίες που μετέτρεψαν μια περιθωριακή συμμορία σε μαζικό σχηματισμό. Ο ίδιος ο χαρακτήρας τής υπό εξέλιξη εκκαθάρισης, ως τακτοποίηση λογαριασμών στο εσωτερικό της δεξιάς «πολυκατοικίας», λειτουργεί άλλωστε ανασχετικά για μια τέτοια κριτική προσέγγιση.

Η εκκαθάριση πρέπει φυσικά να υποστηριχτεί με κάθε τρόπο, με διαρκή άσκηση πίεσης για την πληρέστερη δυνατή απαλλαγή του κρατικού μηχανισμού από τους θύλακες που υπέθαλπαν τη ναζιστική βία και καλλιεργούσαν το έδαφος για την επερχόμενη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

Από την άλλη, καλό είναι να υπενθυμίζεται στους όψιμους αντιφασίστες των μίντια πώς ακριβώς αντιμετώπισαν ως τώρα όχι μόνο τη δράση της Χ.Α., αλλά και τις αντιδράσεις του αντιρατσιστικού κινήματος – κυρίως αυτές. Γιατί, σε μια σειρά κρίσιμα περιστατικά, τα ΜΜΕ ήταν αυτά που εφάρμοσαν πρώτα το διαβόητο θεώρημα των «δύο άκρων», εξομοιώνοντας απροκάλυπτα ναζί κι αντιφασίστες και παρουσιάζοντας τη Χ.Α. σαν τον λιγότερο προβληματικό πόλο μιας «ιδιωτικής» αντιπαράθεσης.

*Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του ΙΟΥ, στις σελ. 15-17, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.


Η βία συνεχίζεται - τα στόματα ανοίγουν: Δείτε το βίντεο
 Ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Το ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ:

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή 

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Παναγιώταρος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο Γιάννης Λαγός. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο και για τους βουλευτές Νίκο Μίχο και Χρήστο Παππά. Επίσης συνελήφθη και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, του οποίου έχουν καταγραφεί επτά επίμαχες συνομιλίες με τον Γ. Ρουπακιά, που έχει ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα δέκα. Αναζητούνται άλλα 28 μέλη. Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκαν και οι βουλευτής Γιώργος Γερμενής και Αρτέρμιος Ματθαιόπουλος αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα για εν ενεργεία αστυνομικούς.

Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, στο οποίο διερευνάται και η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Όλοι ενδέχεται να οδηγηθούν κατ' αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Αντίδραση της Χρυσής Αυγής

Περίπου 50 χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μέσω sms που έστειλε στους υποστηρικτές της η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες βουλευτές και τα στελέχη της που βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σε αυτό αναφέρεται: «Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στη λεωφόρο Μεσογείων».

Νωρίτερα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε η ανακοίνωση: «Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές ενώ περίπου τριάντα στελέχη οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για “εγκληματική οργάνωση”. Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση».

Επίσης στελέχη του κόμματος μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (social media) καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Επιπλέον κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη ΓΑΔΑ, καλούν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU