Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Πετρέλαιο θέρμανσης: Μα ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;



Ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, εκεί στα υπουργεία τους συνεχίζουν την πολιτική της αιθαλομίχλης έναντι ανικανότητας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο - κάθε ανικανότητα του πρώην δικομματισμού την πληρώνουν οι υπήκοοι της φεουδαρχικής σοβιετίας που έχουν στήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με την συμφωνία τώρα της τρόικας που επίσης ξεσπά την απογοήτευσή της για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό στο λαό - ωραία κατάσταση:

Το ρεπορτάζ:
από το in.gr:
Νέο σχέδιο ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

"Όχι" από την τρόικα στην πρόταση για το πετρέλαιο θέρμανσης
«Όχι» φέρεται να είναι η απάντηση της τρόικας στην πρόταση που υπέβαλε η κυβέρνηση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% και για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα πρόταση, στην οποία δεν περιλαμβάνονται οι συντελεστές που αφορούν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Κατά την ίδια πηγή, το «όχι» της τρόικας αφορούσε το σύνολο της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι αυτή επαναδιατυπώνεται και συμπεριλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Η ηγεσία του υπουργείου βιάζεται να καταθέσει την πρόταση και να λάβει την απάντηση της τρόικας, δεδομένου ότι την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τους φορολογούμενους και την αγορά να μη γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.
(η συνέχεια εδώ)

από την ΑΥΓΗ:

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για να αντιμετωπιστεί το νέφος του Μνημονίου
Σταυρογιάννη Λούλη, 08.10.2013 
Την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τις φιέστες για "την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης" και να προχωρήσουν τώρα στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 ευρώ στα 1.000 λίτρα, καλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Ευγ. Ουζουνίδου.
Η μείωση, όπως επισημαίνουν σε δήλωσή τους, θα έχει αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί περίπου στα 0,90 ευρώ το λίτρο, από το 1,30 ευρώ που είναι σήμερα, αρκεί να ...
συμφωνήσει η κυβέρνηση και να υιοθετήσει τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε εκ νέου στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ακόμη ότι "την ώρα που η λαθροϋλοτομία καταστρέφει μεγάλες δασικές εκτάσεις και η ατμοσφαιρική ρύπανση πνίγει τα αστικά κέντρα επειδή οι πολίτες, προκειμένου να θερμανθούν, έκαιγαν οποιοδήποτε καύσιμο υλικό, η κυβέρνηση επιμένει στο απαράδεκτο και αναποτελεσματικό μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης -με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου-, μέτρο που οδήγησε τα νοικοκυριά της χώρας μας να μειώσουν δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα από τη μια πλευρά οι πολίτες να στερούνται, εν μέσω χειμώνα, το αγαθό της θέρμανσης και από την άλλη το Δημόσιο να μην έχει όφελος από αύξηση των φορολογικών εσόδων".


1 σχόλιο:

  1. Περίεργες συμμαχίες και πρωτότυπες εκλεκτικές συγγένειες στο θέμα της φορολογίας των καυσίμων.

    Αλαφούζοι, Αυγή, λαθρέμποροι καυσίμων και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, όλοι μαζί ενάντια :
    ".. στο απαράδεκτο και αναποτελεσματικό μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης -με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου- κλπ'

    Όλοι αυτοί οι λαθρέμποροι καυσίμων και ελπίδων, δεν ζητούν μείωση της εγκληματικής φορολογίας στα καύσιμα η οποία εξοντώνει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες κλπ.

    Φυσικά όχι.

    Πρώτον γιατί η υπερφορολόγιση είναι η μοναδική τους ιδεολογία και η μόνιμη πολιτική τους πρόταση και δεύτερο γιατί αν μειωθεί γενικά η φορολογία στα καύσιμα δεν θα υπάρχει δυνατότητα για λαθρεμπόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU