Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο παλαιοκομματισμός των "58": Την άλλη φορά ας καλέσουν και κανέναν με διαφορετική άποψη, έτσι για ξεκάρφωμα...

Διαβάζουμε στο feleki:
An Inner Dialogue with Frida Kahlo
- του Morimura Yasumasa
3 bloggers vs 58
Posted on Νοεμβρίου 28, 2013 by το φελέκι   
Για τους bloggers «Feleki», «Μη μαδάς τη μαργαρίτα» και «Κόκκινη Πιπεριά» δεν αρκεί μόνο το πληκτρολόγιο για να εκφράσουν άποψη για την «κίνηση των 58» και την προσπάθεια για ανασυγκρότηση του κεντρώου χώρου. Θέλουμε λοιπόν, να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να συνομιλήσουμε, να μας λύσουν απορίες, να απαντήσουν σε ερωτήματα. 
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και θα βρεθούμε στο “Free Thinking Zone” (Σκουφά 64 και Γριβαίων), τη Δευτέρα, 2/12/2013, στις 19:00.Μπορείς και εσύ να είσαι μαζί μας και να συμμετέχεις στην ανοιχτή συζήτηση.Από την κίνηση των «58» θα παρευρίσκονται οι: Π. Αγανίδης (οικονομολόγος), Μ. Γκουρτσογιάννη (αρχιτέκτονας), Μ. Επιτροπάκης (μουσικός-τσελίστας), Π. Παναγιωτόπουλος (καθηγητής Παν/μίου Αθηνών), Δ. Σκάλκος (πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος).
Από παλιά, στο ασφυκτικό περιβάλλον του κομματισμού, οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν δήθεν. Ακόμη κι όταν το κοινό ήταν θεωρητικά ελεύθερο να "παρέμβει", τα μικρόφωνα ήταν στα χέρια των κομματικών... με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την κίνηση των 58 να αναπαράγει το περιβάλλον του χρεοκοπημένου κομματισμού; Με επιθέσεις απαξίωσης όσων είναι σκεπτικιστές απέναντι στην "πασοκότητα" του εγχειρήματος, όσων διαφωνούν με το καπέλωμα  της κεντροαριστεράς από τους συγκυβερνώντες βενιζελικούς (μεταξύ των οποίων και αυτό το μπλογκ), όσων θεωρούν ότι δεν απασχολεί την κεντροαριστερά και τον μεσαίο χώρο το πως θα τα βρουν σημιτικοί και βενιζελικοί για να κατέβουν στις ευρωεκλογές και να σώσουν το ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα - τέλος, όσων διαφωνούν με τις επίμονες επιθέσεις και απειλές για διάσπαση της ΔΗΜΑΡ εφόσον αντιστέκεται στο να νομιμοποιήσει γονατιστή ως "κεντροαριστερά" το ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας άνευ πολιτικών όρων στην κίνηση...

Μήπως η πολιτική ένδεια του σχεδίου; Που αποφεύγει να δεσμευτεί σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη θέση εδώ και δυο μήνες από την ανακοίνωσή του αλλά προϋποθέτει την άνευ όρων οργανωτική ένταξη και μαζικοποίηση για οποιαδήποτε εκ των υστέρων πολιτική διεργασία - αφού έχει όμως δημιουργήσει γραμματεία με πλειοψηφία πασοκογενών και δέσμευση για ευρωεκλογική παρουσία υπό το ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Θα συζητήσουν λοιπόν μεταξύ τους, οι bloggers που υπογράφουν την διακήρυξη των 58 (Φίλιππος Παππάς**, Λεωνίδας Καστανάς κλπ) με τους ...58!  
Όταν η πρόσκληση γράφει "bloggers vs 58"... 

Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται "στον καθρέφτη μου κοιτιέμαι κι από μόνη μου αγαπιέμαι" -με το συμπάθιο. Ή απλά, παλαιοκομματισμός.

Το τι φοβούνται από μια αληθινή δημόσια αντιπαράθεση είναι δικό τους θέμα. Απλά την άλλη φορά ας καλέσουν και κανέναν με διαφορετική άποψη, έτσι για ξεκάρφωμα.
ΑΣ


*Για το αρχείο: η "αριστερή στρουθοκάμηλος" δεν προσεκλήθη φυσικά στην "ανοιχτή" συζήτηση, επειδή σύμφωνα με απόφαση του διευθυντηρίου των 58, δεν ανήκει πλέον στην κεντροαριστερά και τον μεσαίο προοδευτικό χώρο, εφόσον τολμά να κάνει κριτική στο εγχείρημα, πράγμα ...απαράδεκτο και υπονομευτικό για την κίνηση και στην υπηρεσία προφανώς του ταξικού εχθρού (που σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ :) ). Και έχει δεχθεί βίαιες και χυδαίες επιθέσεις για την στάση της. 

**O Φίλιππος Παππάς της κίνησης των 58 και μέλος του feleki, μας έστειλε δυο δηλώσεις που ευχαρίστως δημοσιεύουμε: 1- δεν θα συμμετέχει ο ίδιος αλλά ο Β. Λυρίτσης έταιρο μέλος του ιστολογίου feleki, 2- το feleki σαν feleki, δεν συνυπογράφει την κίνηση των 58.

9 σχόλια:

  1. Χρύσσιπος Αθ. Μπάρκας29 Νοεμβρίου 2013 στις 10:41 π.μ.

    Να υπάγετε και σεις κύριε Γιώργο εις την συζήτησιν εις την "ζώνην ελευθέρας σκέψεως" καθότι, όπως είμαι εις την ευτυχήν θέσιν να γνωρίζω η "Κίνησις των 58" είναι ανοικτή εις νέας ρηξικελεύθους προτάσεις δια την ανόρθωσιν της χώρας μας από τα βαλτώδη ύδατα άτινα μάς έρριψε η αριστερά διακυβέρνησις τόσας δεκαετίας.
    Σας περομένωμεν ίνα γνωρισθώμεν και αυτοπροσώπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ δια την πρόσκλησιν αγαπητέ κε Μπάρκα. Θα συσκεφθώ με τον εαυτόν μου λοιπόν αναλογιζόμενος τις ημέρας δόξης της αριστεράς διακυβερνήσεως = εννοώ αναζητών την αριστεράν εις τας ημέρας αυτάς και εάν την εύρω θα προσχωρήσω εις την νέαν απόπειραν αποκαταστάσεώς της. Ευχαριστώ δια την αυτοπρόσωπον εμφάνισίν σας εις όνειδος άλλων οι οποίοι εδειλίασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσιππος Αθ. Μπάρκας29 Νοεμβρίου 2013 στις 12:09 μ.μ.

      Εμπρός εις την μελλοντικήν ανόρθωσιν της Ελλάδος και ενδοτέρως σκεπτόμενος φρονώ ότι, δεν επιτρέπονται οι εγωισμοί, αι μεμψιμοιρίαι και αι εκατέρωθεν διαμάχαι ανθρώπων τε και ιδεών άτινες ουσιαστικώς ταυτίζονται. Ακολούθως φρονώ ότι, δεν θα πρέπει να είσθε εγωιστής. Εγώ θα υπάγω εις την συνάντησιν ευχόμενος να εύρω εκεί αντιπροσώπους εξ όλου του συγγενούς πολιτικού φάσματος της κεντροαριστεράς, της εκσυχρονισμού, της σοβαράς οικολογίας τε και της καινοτομίας μη συμπεριλαμβανομένων των κουμουνιστών της Αλέκας και του Κουτσύμπα και των νεοκουμουνιστών του Τσίπρα και του Λαφαζάνη.

      Είθε να αλλάξητε γνώμην και ολοκληρώνοντας σας ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν.

      Διαγραφή
  3. Χρύσιππος Αθ. Μπάρκας29 Νοεμβρίου 2013 στις 11:12 π.μ.

    Διότι, όπως γράφει και ο συναγωνιστής Καστανάς εις την τετάρτην παράγραφον της σημερινής του αναρτήσεως εις το ιστολόγιόν του Το πλυντήριο των «58» άνοιξε και σας περιμένει..
    Οπότε, σας περιμένομεν (και ουχί "περομένωμεν" ως έγραψα προηγουμένως, ανάθεμα εις τα κινέζικα πληκτρολόγια της Apple) εναγωνίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε ξέρω, δε ξέρω... φοβάμαι μήπως εκτραχυνθούν τα πράγματα λόγω των ισχυρών διαφωνιών μεταξύ των "58" και των bloggers.
    Για ποιο λόγο να πάνε κάποιοι από τους 58, αφού οι bloggers είναι στους 58; Ένας άλλος τρόπος είναι να ρωτάνε τον εαυτό τους ή ο ένας blogger να ρωτάει τον άλλο. Αλλιώς έπρεπε να γράψουν bloggers vs 55.
    Δε ξέρω καν αν χρειάζεται να κατεβούν σε διάλογο, αφού όπως γράφει ο αριστερός κ. Λ. Καστανάς στο δεύτερό του όρθιο από τα 5 του σημερινά όρθια: "Αυτοί δεν είναι νόμοι της αγοράς, είναι νόμοι της φύσης." Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι εργαστηριακή έρευνα.
    (Για να μη χάσουμε κάθε ίχνος λογικής, κρίμα που έχει δουλειά ο LLS (αν όντως έχει) - ο μόνος που θα έδινε υπόσταση στη συζήτηση. Κι αυτό γιατί από τα δύο L, δε ξεχνάει ότι το πρώτο σημαίνει Left).
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Γιώργο, μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις στη συζήτηση και μην ανησυχείς δεν πρόκειται να υπάρξει "καπέλωμα". Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να θέσεις τις αντιρρήσεις σου διά ζώσης και ουχί διά πληκτρολογίου. Σε περιμένουμε. Με την ευκαιρία ο Φ. Παππάς δε θα εκπροσωπεί το "Φελέκι" αλλά ο έταιρος "φελέκιος" Β. Λυρίτσης που παρεπιπτόντως δεν έχει υπογράψει την κίνηση των 58.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακάλεστος δεν συνηθίζω να πηγαίνω πουθενά - συνεννοηθείτε μεταξύ σας πρώτα και αν το αποφασίσετε καλέστε με - ακόμη και σήμερα δεν υπάρχω πάντως στην λίστα των προσκεκλημένων ούτε ως κοινό: το μήνυμα είναι σαφές: https://www.facebook.com/events/182418188622523/?previousaction=join&source=1

      Διαγραφή
  6. Χωρίς να είναι τίποτα σημαντικό, όσον αφορά την πληρότητα του διαλόγου, δυστυχώς θα αθετήσω την υπόσχεση μου.Αυτό γίνεται με δική μου ευθύνη, για ανυπέρβλητους επαγγελματικούς λόγους.
    Σε κάθε περίπτωση οι διάλογοι ωφελούν κυρίως όταν εμπεριέχουν αντίλογο.Ευλπιστώ να μαθω ότι έγινε πραγματικός διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Β.Λυρίτση, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Αν ερχόταν εξ αρχής και στον σχεδιασμό υπήρχε η ΑΣ, πριν την ανάρτησή μας (και στην ΑΣ υπάρχουν έταιροι) θα ερχόμουν ως διαχειριστής της. Επίσης θα ερχόμουν έστω για να ακούσω τον φίλο μας το Γιάννη (lls) ως κοινό, αν κατάφερνε να έρθει. Αν θέλετε να διοργανώσετε ένα αυθεντικό "bloggers VS 58", ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU