Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ελληνικό Υβριδικό Ηλιακό Τριθέσιο Μοτοποδήλατο

 Οι Πράσινες Διαδρομές σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 5 μμ στην είσοδο τού Δημοτικού Πάρκου ΧΑΝΘ (έναντι ΔΕΘ) να δοκιμάσετε μια βόλτα με το Ελληνικό Υβριδικό Ηλιακό Τριθέσιο Μοτοποδήλατο SUNNYCLIST, να μιλήσετε με τον κατασκευαστή του και γύρω στις 7.30μμ να ποδηλατήσετε μαζί του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μαζί με την καθιερωμένη Τεταρτιάτικη Ποδηλατοβόλτα.
 Το Sunnyclist είναι ένα υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο και αποτελεί μία νέα ξεχωριστή κατηγορία οχήματος. 

Προσφέρει μία διαφορετική οδηγική εμπειρία αλλά πάνω απ’ όλα μοναδική αίσθηση ελευθερίας και οικολογικής μετακίνησης, αφού η ενέργεια παρέχεται κυρίως από τον ήλιο αλλά και την σωματική άσκηση, με τον πλέον οικολογικό τρόπο. Το Sunnyclist αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική και πλήρη πρόταση ηλιακού οχήματος χωρίς συμβιβασμούς στη χωρητικότητα και την αυτονομία.

Με φωτοβολταϊκή γεννήτρια 665Wp και ισχύ κινητήρα 4kW μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 50χλμ/ώρα με μοναδική αυτονομία μεταφέροντας με τρία άτομα με τις αποσκευές τους. 


Μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα με χωρητικότητα μπαταρίας μόλις 3 kWh, ενώ ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την ίδια αυτονομία απαιτεί τετραπλάσια μπαταρία. Χάρη στη μελετημένη σχεδίαση σε συνδυασμό με το πλαίσιο αλουμινίου 6082 και τις μπαταρίες λιθίου το Sunnyclist έχει ωφέλιμο φορτίο 250 κιλά με βάρος εν κενώ 220 κιλά. 
(περισσότερα εδώ)


Σχόλιο ΑΣ: Να λοιπόν που φτιάχνουμε (μοτο)ποδήλατα - και μάλιστα ηλιακά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU