Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ετεροχρονισμένες αντιδράσεις και ετεροβαρείς ευαισθησίες (#πρώην μεταρρυθμιστές)

Krazy Kat,  George Herriman (1880–1944)
Ολαρία Ολαρά ψήφος πέφτει από ψηλά 

Γινόμαστε μάρτυρες τελευταία μιας πολιτικής εξαχρείωσης του λόγου, μέρους του χώρου της λεγόμενης κεντροαριστεράς, της πασοκογενούς κυρίως αλλά και κάποιων προθύμων προσχωρησάντων σε αυτό το τμήμα, πρώην θερμών μεταρρυθμιστών. 

Η πολιτική εξαχρείωση έγκειται στην εγκατάλειψη οποιασδήποτε αντιπολιτευτικής διάθεσης απέναντι στην κυβέρνηση, ακόμη και σε θέματα μεταρρυθμίσεων και πελατειακού κράτους προνομιακά για τον χώρο μέχρι πρότινος, έναντι μιας προσπάθειας να επιβιώσει με όλα τα μέσα το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί κάποιοι το θεωρούν αιφνιδίως την ...μοναδική ελπίδα ανάκαμψης της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας!
Κι η μέθοδος είναι μία: ο αντιπερισπασμός:
Καταπίνουμε την κάμηλο της κλεπτοκρατίας -που μας έφερε στην χρεοκοπία- και διυλίζουμε τον κώνωπα του ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα φταίει η "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς" -όπως λέει και ο Άδωνις - και όχι η πασοκική/νεοδημοκρατική αυτουργία στα συνειδητά εγκλήματα κατά της κοινωνίας από τον πρώην δικομματισμό...
Και η αφήγηση πάει ως εξής: 
"Η αριστερά ως ηθικός αυτουργός ...κατηύθυνε τους αυτουργούς του πρώην δικομματισμού στον σχηματισμό της ελληνικής κρατικοδίαιτης σοβιετίας για την εξυπηρέτηση των μεταπρατικών  ελίτ των ημετέρων!"  Ή αλλιώς, η αριστερά δι΄αντιπολιτευτικών παραλείψεων ευθύνεται των κυβερνητικών πράξεων των άλλων...
Απίθανη και απίστευτη πολιτική δικολαβία, αντάξια επιφανούς συνταγματολόγου της μη ευθύνης...

Ναι για όλα φταίει η αριστερά - που από "συμπαθής" δύναμη του 3-4% τολμά τώρα να χτυπά την πόρτα του Μαξίμου. Αυτή δεν φταίει για το κατάντημα της παιδείας; Αυτή δεν έστησε το πελατειακό κράτος; Αυτή δεν δανειζόταν για να αγοράσει αμυντικά συστήματα με καλή μίζα; Αυτή δεν έδινε δάνεια εκτοξεύοντας την κατανάλωση, χρεώνοντας τα νοικοκυριά και φτιάχνοντας φούσκες στο χρηματιστήριο, στην οικοδομή; Αυτή δεν δημιούργησε τους ημετέρους νεόπλουτους καταχραστές δημοσίου χρήματος που τώρα "όλοι μαζί" ξεχρεώνουμε με τόκο; Αυτή δεν κατέστρεψε την γεωργία και την αυτάρκεια με τις επιδοτήσεις ανύπαρκτης παραγωγής; Αυτή δεν άφησε τα αυθαίρετα να καίνε τα δάση ή τον Ασωπό να δηλητηριάζει τους κατοίκους της αττικοβοιωτίας με εξασθενές χρώμιο; Αυτή δεν έκανε τις πρόωρες συντάξεις να ροκανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία; Έλεος...

Από την δίκαιη και εύλογη κριτική για τις ανεπάρκειες της αριστεράς, την παραδοσιακά κρατικιστική και αντιεπιχειρηματική της νοοτροπία, την συνεργασία κάποιων συνδικαλιστών της στο δημόσιο με το πελατειακό συντεχνιακό σύστημα και τον συγκεντρωτισμό στην κομματική της δομή φτάσαμε στην μεταφορά στις πλάτες της όλων των κριμάτων της μεταπολίτευσης... Και καταλογίζουμε τις παραλείψεις της ως διαρκούς αντιπολίτευσης ως υπαίτιες για τις πράξεις όσων κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια! 

Αν αυτό δεν είναι σχέδιο ΠΑΣΟΚ (Βαγγέλη Βενιζέλου για να μην αδικούμε και τους άλλους), τι είναι; Κι αν όσοι το ασπάζονται και κάνουν τον νεροκουβαλητή του εγωκεντρικού αρχηγού του, δεν είναι το λιγότερο αφελείς, τι είναι;

Είχαμε που είχαμε την μονταζιέρα της ΝΔ, με την ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης να μετατρέπει τον δεξιό λαϊκό φιλελευθερισμό σε αυταρχική διακυβέρνηση με ...
ακροδεξιές κορώνες, έχουμε τώρα και την απόπειρα ολικής επαναφοράς του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ ως ...λύσης εμπιστοσύνης στα προβλήματα σταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος. 
Με ετεροχρονισμένες αντιδράσεις σε ότι πρέσβευαν διαχρονικά οι ίδιοι αποδίδοντάς το χωρίς αιδώ στους άλλους και με ετεροβαρείς προπαγανδιστικές αποδόσεις ευθυνών για όλα σε οτιδήποτε συνδέεται, κάπως ή και όπως όπως, με την αντιπολίτευση. Οι τελευταίες ημέρες βρίθουν τέτοιων μεθοδεύσεων.

- Βάγγο Πάντσα, έχω την αίσθηση πως ό,τι και να κάνουμε
οι ανεμόμυλοι της τρόικας είναι πάντα πίσω μας - μας παρακολουθούν!
-Να τους εκδιώξουμε αφεντικό!
-Και να φουσκώσουν πάλι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ;;;
Και την ώρα που ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας διαλύεται στα χέρια των αυτοσχεδιαστών χειρίστου επιπέδου γύρω από την "αντιμνημονιακή" τυχοδιωκτική διαχείριση του ίδιου του πελατειακού συστήματος, ο μεταρρυθμιστικός χώρος διαχωρίζεται στα δυο: από δω οι επιμένοντες από κει οι πρόθυμοι να συγχωρήσουν και να σώσουν το ΠΑΣΟΚ της χρεοκοπίας κωφεύοντας και σιωπώντας στις κραυγές της κοινωνίας. 
Αν οι γραφικότητες των συνιστωσών, οι συντεχνιακοί συνδικαλιστές και οι ασάφειες/επικινδυνότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο υπεύθυνες για την φοβερή κατάσταση που ζούμε και την ανθρωπιστική κρίση που καλπάζει από τους ίδιους τους αυτουργούς των πολιτικών που μας έφεραν και μας διατηρούν σε βαθιά κρίση, τότε κάτι δεν πάει καλά - και δεν πάει καθόλου καλά. 
Δεν ξέρουμε αν θέλουν να μας πείσουν ότι ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι τον μαρκήσιο Ντε Σαντ μ' ένα χίπη, τον φονιά με το θύμα αγκαλιά, τον γραμματέα μαζί με τον αλήτη και την παρθένα με τον σατανά. Κι αν αυτό είναι επιλογή για κάποιους, ειδικά δημοσίους υπαλλήλους ή συνταξιούχους διασυνδεμένους με καλές γνωριμίες στο σύστημα ή ευελπιστούντες να τις αποκτήσουν, για τους υπόλοιπους είναι νέτα σκέτα συνέργεια με το "καθεστώς" - και ότι διαχρονικά το χαρακτηρίζει: την κλοπή του μόχθου και την ισοπέδωση της κοινωνίας για την συντήρηση των ημετέρων. Κι αυτήν την εξήγηση τους την οφείλουμε.

Από κει και πέρα, το μεταρρυθμιστικό κίνημα είναι υποχρεωμένο να ζητήσει από όλους μια ξεκάθαρη τοποθέτηση: με την μεταρρύθμιση ή με τον Σαμαρά και το πελατειακό σύστημα; Κι είναι αρκετό κίνητρο η σωτηρία του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ για να αφεθεί η κυβέρνηση ανενόχλητη να καταστρέψει ό,τι απέμεινε από τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εφαρμόζοντας το ανύπαρκτο πολιτικό σχέδιο της "επόμενης δόσης" στα χέρια των πιο ακατάλληλων -κομματικής και δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας- στελεχών της κρατικοδίαιτης ελιτ; 

Η επιλογή δική τους. Του καθένα και της καθεμιάς ξεχωριστά. 
Ας επιλέξουν όμως στρατόπεδο πριν ξεκινήσει η τελική επίθεση εξόντωσης της απομένουσας επιχειρηματικότητας και πραγματικής οικονομίας απλά για την επιβίωση κάποιων στην εξουσία. Επί ερειπίων αλλά στην εξουσία.

ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU