Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης (για όσους μας ψηφίσουν...)

Το story πάει ως εξής: οι μηχανικοί έχουν εκλογές για το ΤΕΕ. Η ΔΚΜ είναι η παράταξη της ΝΔ. Συναντιούνται με τον υπουργό εργασίας Γ.Βρούτση και ως εκ θαύματος φεύγουν με υπόσχεση:
1. Μείωσης ασφαλιστικών εισφορών (ήδη έχουν παγώσει οι αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ), και
2. Ελεύθερης επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.
Και αυτά μέχρι τέλος του 2013!
Δύο από τα πιο επείγοντα αιτήματα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών (τα άλλα είναι η αποποινικοποίηση των οφειλών και η μεταφορά του σημερινού χρέους τους στο τέλος του ασφαλιστικού τους βίου με επιλογές εξαγοράς ή μείωσης αναλογικά της σύνταξης, καθώς και απρόσκοπτη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους "ανασφάλιστους" και τις οικογένειές τους), ικανοποιούνται προεκλογικά και πελατειακά, για να βοηθήσουν την παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΕ.
Καλό για τους συναδέλφους μηχανικούς, έστω και έτσι. 

Οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) που δεν έχουν ισχυρά συνδικάτα και εκλογές, τι κάνουν;

Και βέβαια: 
  • Πόσο πιστευτός μπορεί να γίνει ο υπουργός που αρνείται αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ; 
  • Δεν είναι ακόμη μια επίδειξη πελατειακής νοοτροπίας και κράτους κομματικού λάφυρου; 
  • Κι αν μπορεί στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί δεν μπορεί στον ΟΑΕΕ; Δεν είμαστε ίσοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις απέναντι στον νόμο και το κράτος; 
  • Και τέλος, τι λέει το ΠΑΣΟΚ, η κίνηση των 58 και οι άλλες πασοκογενείς κινήσεις για αυτήν την πολιτική; Την συνυπογράφουν συγκυβερνώντας; Σημαίνει κάτι γι αυτούς το πελατειακό σύστημα που για άλλους έχει διευκολύνσεις για άλλους κατασχέσεις και φόρους μέχρι τελικής πτώσεως; Και ποια ανάπτυξη προοιονίζει η κομματική διαχείριση του εναπομείναντος παραγωγικού ιστού της χώρας; 
*Για του λόγου το αληθές, το site της ΔΚΜ απ΄όπου και η φωτογραφία: http://dkm-tee.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8843.html και η δήλωση του υπουργού: 

«Μετά την συνάντηση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών μου έθεσαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Ένα βασικό αίτημα σύσσωμου του κλάδου τους -και κυρίως των νέων μηχανικών- είναι αυτό που αφορά στην δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στους ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ.

Θεωρώ ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες καθιστούν άμεση την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι σχετικές με το αίτημα προϋποθέσεις και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους για την διευθέτηση του αιτήματος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων κανόνων της ανταποδοτικότητας στις συνταξιοδοτικές τους παροχές».

Υστερόγραφο ΑΣ: Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες κε Βρούτση , είναι διαφορετικές για τους εκατοντάδες χιλιάδες που εισέρχονται στην ανθρωπιστική κρίση αλλά έχουν την ατυχία να μην είναι ...
κομματικοί πελάτες ή μέλη ευγενούς συντεχνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU