Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το πειρατικό του κάπταιν Μπίστη...



Το πειρατικό του Captain Jimmy, 
που μ’ αυτό θα φύγετε και σεις, 
είναι φορτωμένο με χασίς 
κι έχει τα φανάρια του στην πρύμη.*

Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον ότι πίσω από το καρότο της "κεντροαριστεράς" βρίσκεται η φάκα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια, του κυβερνώντος ως τσόντα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Του συνυπεύθυνου για την καταστροφική πορεία της χώρας στα χέρια του πελατειακού πολιτικού συστήματος.
Η σχετική επικοινωνιακή εκστρατεία έναν στόχο έχει - τον εγκλωβισμό και της ΔΗΜΑΡ στο γενικόλογο "πλαίσιο διαλόγου" της κίνησης των 58: στην αοριστία σε κάθε επίπεδο, στην σίγαση του αντιπολιτευτικού λόγου λόγω της συγκυβερνώσας "σοσιαλδημοκρατίας" του ΠΑΣΟΚ, στην εκ προοιμίου ένταξη στο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ως συνιστωσών άρα και δια της πλαγίας "αδελφοποίησης" ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

Η ΔΗΜΑΡ είναι τελείως απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η υφαρπαγή του χώρου της εκτός ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστεράς από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να το κάνει μόνο του - είναι ανυπόληπτο και σε πορεία διάλυσης. Οι ψηφοφόροι του έχουν μεταφερθεί προ πολλού στον ΣΥΡΙΖΑ. Και η ΔΗΜΑΡ είναι το μόνο καθαρό κομμάτι της κεντροαριστεράς πίσω από το οποίο θα μπορούσαν να κρυφτούν τα δακτυλοδεικτούμενα στελέχη του. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλουν - όσα έχουν ήδη πάει παίζουν διακοσμητικό ρόλο ...προσωρινής ψηφοπαγίδας.
Γι αυτό το πειρατικό του κάπταιν Νίκου Μπίστη που έχει σαλπάρει από το καλοκαίρι αναζητώντας πλήρωμα, κόβει συνεχώς επικοινωνιακές βόλτες με την υποστήριξη του στόλου των συστημικών ΜΜΕ, για να ψαρέψει κυρίως δημαρίτες για τον "διάλογο"... 
Ποιον διάλογο; Αυτόν που θα αρχίσει εάν και εφόσον πετύχει η ψαριά; Αφού κλείσουν οι πόρτες με την ΔΗΜΑΡ μέσα;

Τι σόι διάλογος είναι αυτός; Μήπως δεν γίνεται ήδη διάλογος, μήνες τώρα, δημόσια και σε σειρά φόρουμ, συναντήσεων και δηλώσεων στήριξης κάτω από κείμενα και διακηρύξεις; 
Μήπως δεν έχουν γίνει φανερές οι συμπτώσεις και οι διαφωνίες; 
Πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή, εκεί που ήταν πριν δυο χρόνια για να χωρέσει με το ζόρι και το ΠΑΣΟΚ; Το οποίο ειρήσθω εν παρόδω αν είχε κάτι να πει επί ΓΑΠ, σήμερα αποτελεί απλά μια νεοδεξιά φαρσοκωμωδία συγκροτημένη γύρω από το τεράστιο "εγώ" του λαλίστατου αλλά πολιτικά τραγικού Β Βενιζέλου; Κι εκεί που η κεντροαριστερά τον έδιωξε από την πόρτα, αποπειράται να επιστρέψει από το παράθυρο;

Που είναι λοιπόν αυτός ο διαφορετικός διάλογος; Πότε θα αρχίσει; Γιατί ζητείται εν λευκώ επιταγή/συμμετοχή όλων εκ προοιμίου; Γιατί ασκείται τόση πίεση στην ΔΗΜΑΡ να υποκύψει άνευ όρων;

Θέλουμε να αγιάσουμε -σε αυτό το ιστολόγιο- αλλά δεν μας αφήνουν: Η επικοινωνιακή πίεση, η ενοχοποίηση της ΔΗΜΑΡ και όσων "δεν προσέρχονται στον διάλογο" (τι φράση και αυτή...), η δαιμονοποίηση όσων δεν αντέχουν το προκάτ καλούπι και δεν δέχονται να γίνουν στα καλά καθούμενα "ομοτράπεζοι" του ΠΑΣΟΚ, η δίκη "συριζαϊκών" προθέσεων όσων προτείνουν κάτι διαφορετικό κλπ κλπ, ένα πράγμα δείχνουν μόνο: ότι για κάποιους ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Το πλάνο πρέπει να εκτελεσθεί όπως σχεδιάστηκε και άμεσα - χωρίς την ΔΗΜΑΡ στην κίνηση των 58 στενεύει και ο χώρος για το ΠΑΣΟΚ: η αμεροληψία και η καλοπιστία των σοβαρών συμμετεχόντων θα πληγωθεί βαθιά από μια ενδεχόμενη μονοκρατορία του ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα. 

Έτσι αξιοποιείται στο έπακρο κάθε δήλωση έστω και έμμεσης υποστήριξης (Λυκούδης), οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να ανοίξει την κερκόπορτα της ΔΗΜΑΡ... 
Κανονική επικοινωνιακή καταιγίδα! 
Μόνο που τα κύματα που σηκώνονται μπορεί να ...πνίξουν στην επιστροφή τους το φορτωμένο παραισθήσεις πειρατικό του κάπταιν Νίκου - κι άντε να εξηγήσει μετά "που να ξοδευτήκαν τόνοι χίλιοι" κεντροαριστεράς:

*Μήνες τώρα που `χουμε κινήσει
και με τη βοήθεια του καιρού 
όσο που να πάμε στο Περού 
το φορτίο θα το έχουμε καπνίσει. 

Πλέμε σε μια θάλασσα γιομάτη 
με λογής παράξενα φυτά, 
ένας γέρος ήλιος μας κοιτά 
και μας κλείνει που και που το μάτι. 

Μπουκαπόρτες άδειες σκοτεινές, 
που να ξοδευτήκαν τόννοι χίλιοι; 
Μας προσμένουν πίπες αδειανές 
και τελωνοφύλακες στο Τσίλι. 

Ξεχασμένο τ’ άστρο του Βορρά, 
οι άγκυρες στο πέλαγο χαμένες. 
Πάνω στις σκαλιέρες σε σειρά 
δώδεκα σειρήνες κρεμασμένες. 

Η πλώρια Γοργόνα μια βραδιά 
πήδησε στον πόντο μεθυσμένη, 
δίπλα της γλιστρούσαν συνοδιά 
του Κολόμβου οι πέντε κολασμένοι. 

Κι έπειτα στις ξέρες του Ανκορά 
τσούρμο τ’ άγριο κύμα να μας βγάλει 
τέρατα βαμμένα πορφυρά 
με φτερούγες γλάρων στο κεφάλι. 


(του ειδικού συνεργάτη)

6 σχόλια:

  1. Φίλε Γιώργο, συγνώμη αλλά έλεος κάπου.. Φοβάμαι ότι κάπου το πράγμα έχει ξεφύγει από την πολιτική αντιπαράθεση και πάει να γίνει προσωπικό.
    "Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον ότι πίσω από το καρότο της "κεντροαριστεράς" βρίσκεται η φάκα του σημερινού ΠΑΣΟΚ." Εδώ μας λες ότι οι 58 έχουν πέσει αφελή θύματα του ΠΑΣΟΚ. Από πού προκύπτει με τόση βεβαιότητα αυτό;; Εγώ πάλι τόσο αφελής είμαι που στο κείμενό (και τη συστηματική αρθρογραφία τους) διάβασα μια γνήσια αγωνία (όπως και στα δικά σου κείμενα, βέβαια);; Τα μέλη της ΔΗΜΑΡ που αντιτίθενται στις επιλογές της ηγεσίας, κι αυτά θύματα προπαγάνδας είναι;
    Και για να είμαστε πρακτικοί, η ΔΗΜΑΡ, που δε θέλει ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποιον ακριβώς θα συγκροτήσει τον τρίτο πόλο; Εσύ πάλι λες, όχι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με διάφορες αόριστες "συλλογικότητες" (των 50 ατόμων;).
    Σχολίασα και χθες ότι δεν είμαι υπέρ της δαιμονοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η εικόνα των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δε μας τιμά, φτάνει να διαβάζει κανείς τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

    Μια κοινωνική πανστρατιά υπέρ του ορθολογισμού χρειαζομαστε, Γιώργο. Και οι εκατέρωθεν αντιρρήσεις είναι, φοβάμαι, "προφάσεις εν αμαρτίαις". Στο κάτω-κάτω, ας δοκιμάσουμε και αν "το νεκρό αδράξει το ζωντανό" (Μαρξ), απλά θα είναι μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια. Αν όμως δε δοκιμάσουμε, δε θα μάθουμε ποτέ.

    Φιλικά,

    Αντώνης Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή αγαπητέ Αντώνη επικαλείσαι μαρξιστικές ιδέες, σου αντιπαραθέτω ολίγον Γκράμσι: "Αν μια ανάλυση έχει ένα λάθος συλλογισμό στην αρχή, ό,τι ακολουθήσει θα είναι λάθος' (περίπου απόδοση). Μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα - αρκεί να έχουν προοπτική. Δεν υπάρχει ενέργεια για άλλα σοβαρά ατοπήματα εν μέσω τόσο σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης - δεν ξέρω ποιοι και πόσοι έχουν τον χρόνο και τα εισοδήματα να παίζουν τέτοιες ώρες...
    Προτάθηκαν η αυτοδιάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως αρχή, οργανώνεται τέλη του μήνα το "Προοδευτικό Φόρουμ" ΚΑΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ προσκεκλημένο, οι δεκάδες κινήσεις βράζουν από εσωτερικό διάλογο και εξελίξεις αναλογιζόμενες τα μέχρι τώρα λάθη. Δεν επιτρέπεται να προσθέσουμε άλλο ένα σοβαρότερο. Και μάλιστα ενός προσχηματικού διαλόγου, που δεν υπάρχει: περιμένει Βενιζέλο και Κουβέλη και οι καλόπιστοι των 58, ουσιαστικά είναι όμηροι των δύο. Όλη η ιδέα είναι λάθος με το ΠΑΣΟΚ μέσα εξ αρχής και στην γραμματεία. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες κι έχουν σκοπό - μόνο αφελείς και καλόπιστοι δεν είναι. Οι υπόλοιποι θα την πληρώσουν και μαζί τους όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ, Γιώργο, διαφωνούμε. Ο χρόνος θα δείξει. Συμφωνώ με τη συμπερίληψη του ΣΥΡΙΖΑ στα ανάλογα φόρα.
      Χαμογελάω πάντως, όταν σκέφτομαι ότι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μεσα, πόσω μάλλον αν είναι και κυρίαρχος, μπορεί να εφαρμόσει τις προτάσεις του νέου γκουρού του ιστολογίου Άγη Βερούτη.

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

      Αντώνης Φ

      Διαγραφή
    2. Όποια κυβέρνηση κι αν έλθει ζητάμε αποσοβιετισμό της ελληνικής κοινωνίας, στήριξη της επιχειρηματικότητας και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών στην εργασία και στην δημιουργία εισοδήματος και περιουσίας σε συνθήκες νομιμότητας και fair play. Ημέτεροι, συντεχνίες και φορομπήχτες, έξω. Και εκεί θα συναντηθούμε όλοι ξανά. Με όσους τα δεχτούν και τα εφαρμόσουν. Νάσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει, το εμπεδωσαμε, εσύ είσαι πλέον κομμουνιστής.
    Ομως γιατι τόση εμπάθεια απεναντι στην κεντροαριστερά; Ο καθενας δικαιούται να κινείται στον χώρο που τον εκφράζει και να προσπαθεί μέσα στο πλαίσιο του χώρου αυτού, χωρις να δέχεται χυδαιες λοιδωριες σαν αυτες που εκπεμπεις συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εμπάθεια είναι αυτή...κάποτε τον διάβαζα, τώρα έχει ξεφύγει εντελώς, δεν αξίζει πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU