Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Και η "δημιουργία, ξανά!" υπέρ των ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με εκστρατεία, ενημέρωση, νομική υποστήριξη!

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις στις διώξεις και την εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών: Δημοσιεύουμε εδώ την καμπάνια της "δημιουργίας ξανά!":

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ




"Ασφαλισμένοι" του ΟΑΕΕ και των άλλων ταμείων των ελεύθερων επαγγελματιών,
μέχρι τώρα πληρώναμε αδιαμαρτύρητα ένα δήθεν "ασφαλιστικό συμβόλαιο" που είχε μόνο υποχρεώσεις. Για μας. Η άλλη πλευρά, το κράτος, ουδέποτε δεσμεύθηκε για το παραμικρό. Ελπίζαμε, όταν έρχονταν η ώρα, ότι κάτι θα παίρναμε ως σύνταξη. Στην πραγματικότητα, οι εισφορές μας ήταν μια άλλη μορφή φορολόγησης.

Τώρα, το κράτος – ληστής, το κράτος – γύπας που τρώει το συκώτι του αλυσοδεμένου πολίτη, προχώρησε ακόμα περισσότερο: απειλεί με φυλακίσεις και κατασχέσεις αποταμιεύσεων και περιουσιακών στοιχείων όποιους δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Θαυμάστε παραλογισμό: για να σου εξασφαλίσω καλύτερο επίπεδο ζωής (γιατί αυτό ακριβώς είναι η ασφάλιση) σού παίρνω το σπίτι και σε κλείνω στη φυλακή! 

Αποκλείω κι εσένα και την οικογένειά σου από τις παροχές υγείας, μολονότι με τα χρήματα που έχεις πληρώσει, αν είχες κάνει ιδιωτική ασφάλιση, θα είχες σουίτα στο καλύτερο νοσοκομείο. Κι από πάνω, σου βάζω πρόστιμο και σου ζητώ, αν βρεις ποτέ τα χρήματα, να με πληρώσεις και για τις παροχές υγείας που σου «έκοψα».

Είναι ανήθικο! Είναι παράνομο! Είναι αντισυνταγματικό! Είναι αντίθετο με τη συνθήκη των δικαιωμάτων του ανθρώπου! Είναι το άκρο άωτο της χυδαιότητας! 

Αν δεν μπορώ να πληρώσω την ασφάλισή μου, στη χειρότερη περίπτωση δεν θα έχω ασφάλιση! Δεν είναι δυνατόν να απειλούμαι με φυλάκιση και κατάσχεση του σπιτιού μου για να συνεχίσω να συντηρώ τον κρατικό Λεβιάθαν.

Ξέρεις κανείς μας πόσα χρήματα έχει ο προσωπικός του ασφαλιστικός λογαριασμός; Πόσα έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να πληρώνει εισφορές; 
Όχι! Γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστικός λογαριασμός για κανέναν! 
Γιατί το κράτος παίρνει τα χρήματά μας και τα κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει ποτέ λογαριασμό!
Θα δώσει τώρα!

Ως εδώ! Η ζωή μας είναι δική μας. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δικά μας χρήματα. Ό,τι με κόπο δημιουγήσαμε μάς ανήκει! Αντιστεκόμαστε με ...
κάθε τρόπο!

H «Δημιουργία, ξανά!» ξεκινάει έναν αγώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και στο νομικό και στο επικοινωνιακό πεδίο.

Ζητάμε:
1. Να μην γίνει καμία κατάσχεση και καμία σύλληψη ασφαλισμένου για αδυναμία πληρωμής εισφορών.
2. Να μην διακοπεί σε κανέναν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
3. Να διαγραφεί κάθε πρόστιμο από καθυστέρηση καταβολής εισφορών.
4. Να πάψει η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών να είναι προϋπόθεση για νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα.
5. Να διαχωρισθούν οι εισφορές για την υγεία από τις εισφορές για την σύνταξη.
6. Να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός «Προσωπικός Ασφαλιστικός Λογαριασμός» στον οποίο κάθε ασφαλισμένος θα βλέπει τι έδωσε και τι πήρε από τον ασφαλιστικό του φορέα. Ο λογαριασμός θα περιέχει αναλογιστική μελέτη με διαφορετικά σενάρια και δυνατότητες επιλογών, ώστε ο ασφαλισμένος να ξέρει τι παροχές έχει σε κάθε επίπεδο ασφαλίστρων, πότε μπορεί να βγει στη σύνταξη με ποιο μηνιαίο ποσό.
Για όσους δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν, ζητάμε να θεωρούνται λογιστικά ενήμεροι και τα αντίστοιχα ποσά να αφαιρεθούν από τις συνολικές ασφαλιστικές τους καταβολές, με ανάλογη μείωση του ποσού της σύνταξης, στο τέλος της επαγγελματικής τους πορείας. Φυσικά, μπορούν αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καλύψουν το ποσό, και να μην έχουν καμιά μείωση.
7. Να πάψει η προκλητική και εξοργιστική ανισότητα στη χρηματοδότηση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κράτος (δηλαδή εμείς με τους φόρους μας) δίνει 200 ευρώ τον μήνα ανά συνταξιούχο του ΟΑΕΕ, τη στιγμή που για κάθε συνταξιούχο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ δίνει 1300 και 916 ευρώ τον μήνα αντίστοιχα!!! Πέρα από το ποσό που καταβάλλει το ίδιο το ταμείο τους! Το διανοείστε; Ένα χρεοκοπημένο κράτος και δανείζεται και ληστεύει τον εργαζόμενο των 500 ευρώ για να συνεχίσει να «τσοντάρει» κάθε μήνα με το διπλάσιο του βασικού μισθού τις συντάξεις των κομματικών του στρατών! Το κράτος πρέπει να συμμετέχει με το ίδιο ποσό για κάθε συνταξιούχο είτε είναι του ΟΑΕΕ, είτε του ΙΚΑ είτε των πελατειακών «ευγενών» (με τα χρήματα των άλλων) ταμείων.

Θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να ανοίξουμε τον δυσώδη και αμαρτωλό φάκελο του ασφαλιστικού και να υιοθετήσουμε το μόνο δίκαιο σύστημα, αυτό που εφαρμόζεται σε όλα τα σοβαρά κράτη: το ανταποδοτικό / κεφαλαιοποιητικό. Δηλαδή οι εισφορές για κάθε ασφαλισμένο, είτε είναι επαγγελματίας είτε εργαζόμενος, να μπαίνουν στον προσωπικό του «κουμπαρά» και να αποφασίζει εκείνος τον τρόπο της διαχείρισης ή επένδυσής του. Η σύνταξή του και οι παροχές υγείας να προέρχονται από αυτόν τον λογαριασμό. Έτσι ώστε κανένας να μην πληρώνει για παροχές άλλου. Το κράτος να καλύπτει μόνο τους αποδεδειγμένα αδύναμους. (Δείτε τις πλήρεις προτάσεις μας για το ασφαλιστικό σύστημα εδώ:http://www.dimiourgiaxana.gr/el/θεσεις/συνταξιοδοτικο)
Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο. Τώρα προέχει να αντισταθούμε στα μέτρα που έχουν ως στόχο την εξόντωσή μας.

Η «Δημιουργία, ξανά!»:
- θα κινηθεί νομικά και στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια,
- θα δώσει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα στο θέμα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
- θα διοργανώσει πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για το ληστρικό ασφαλιστικό σύστημα προβάλλοντας τις προτάσεις της
- θα στηρίξει κάθε ενέργεια ασφαλισμένου που στόχο έχει να προστατέψει την ελευθερία και την περιουσία του


Ενώστε τις φωνές σας μαζί μας. Όλοι μαζί έχουμε δύναμη. Διαδώστε αυτή την πρωτοβουλία. Στο www.antistekomaste.gr μπορείτε να συμμετέχετε στην οργάνωση της αντίστασης με ιδέες, προτάσεις και εθελοντική εργασία.
Θα τους νικήσουμε, να είστε σίγουροι. Θα φτιάξουμε σ΄αυτή τη χώρα ένα κράτος δικαίου, να είστε σίγουροι. Θα δημιουργήσουμε, ξανά. Όμως, πρώτα, χρειάζεται να γκρεμίσουμε τη μεταπολιτευτική σαπίλα.
Κάντε το μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU