Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Απαγορεύεται δια Νόμου, ο οικονομικός έλεγχος στην Εκκλησία…

Μετά την αμέλεια (ελέγχου, του λαθρεμπορίου καυσίμων) φτάσαμε στην συντέλεια (των οικονομικών ελέγχων της εκκλησίας). Όχι όμως και του ΚΕΑΟ, εναντίον των αδυνατούντων να καταβάλλουν την αυτασφάλισή τους μικρομεσαίων ή των κατασχέσεων από τις ΔΟΥ, εισοδημάτων και περιουσίας των πτωχευμένων πολιτών. "Ποιος τελικά κυβερνά αυτήν την χώρα;"

Υπουργική Απόφαση: Ορθοδοξία ή Θάνατος!
(Γ ι α τ ί άραγε; ) Καταργούνται οι διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι που δεν γίνονται με υπουργική απόφαση.

Οι νόμιμοι (οικονομικοί!) διαχειριστικοί έλεγχοι θα ισχύουν μόνον για τους κοινούς θνητούς, και οι… Άγιοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Με απόφαση υπουργού θα γίνονται πλέον οι έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα, σύμφωνα με κυβερνητική τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η τροπολογία προβλέπει:

-Οι συμβάσεις του προσωπικού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνάπτονται κατ’ εξαίρεση των περιορισμών του νόμου 2527/1997.

-Επεκτείνεται για την Εκκλησία της Κρήτης, τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου με τις ενορίες και τις μονές τους, και για την Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου, η εξαίρεση από την εφαρμογή των διατάξεων για αξιοποίηση των διαθεσίμων που ισχύει για τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξαίρεση ήδη ισχύει για την Εκκλησία της Ελλάδος, τις μητροπόλεις κ.λπ.

-Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Κρήτης εξαιρούνται από το νόμο για την αξιολόγηση 4024/2011.

-Οι διαχειριστικοί έλεγχοι σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα θα γίνονται πλέον μετά από υπουργική απόφαση. Καταργούνται οι διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι που δεν γίνονται με υπουργική απόφαση.


Πηγή : roides.wordpress.como-klooun.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU