Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο υπερβατικός Γ. Βρούτσης και η κυβέρνησή του κηρύσσουν τον πόλεμο στην οικονομία (#horrorshowστονeniko)

- Κάτι εισπράξαμε και σήμερα...
Τα ερωτήματα τέθηκαν στον υπουργό εργασίας. Η απάντηση ήταν "όχι σε όλα".
Ούτε οι (μη) ρυθμίσεις των 48 και 12 δόσεων θα αλλάξουν, ούτε οι εισφορές θα προσαρμοστούν στις δυνατότητες των ΕΕ, ούτε οι οφειλές θα παγώσουν, ούτε ελεύθερη επιλογή κλάσης θα επιτραπεί, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα υπάρξει στους οφειλέτες, και κυρίως δεν θα αρθεί η ποινικοποίηση της αυτασφάλισης και η εφαρμογή του αναγκαστικού χουντικού νόμου εναντίον τους. Ούτε το πρόστιμο-ξαφνικός θάνατος των 10.550 € για την ανασφάλιστη εργασία ή και για λάθη στις ΑΠΔ θα αποκτήσει αναλογικότητα, ούτε, ούτε, ούτε...
Με λίγα λόγια ο Βρούτσης πήρε τ΄όπλο του...

Η οργή περισσεύει από χθες. Εκφράστηκε και στο στούντιο κατά πρόσωπο, από όσους ΕΕ μπόρεσαν να μιλήσουν. Όπως και από μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, άνεργους ή εργαζόμενους με τον βασικό μισθό. Ο υπουργός απαντούσε με τα γνωστά "θα", με την γνωστή επωδό του υπεύθυνου για την χρεοκοπία που λέει κατά πρόσωπο στα θύματά του "ότι έγινε έγινε, τώρα έχω να μαζέψω 28 δις για να μην κόψω τις συντάξεις...".


...εδώ δεν απάντησε...

Δεκαετίες τώρα, όσο εξελισσόταν το πάρτι του πελατειακού συστήματος, αυτός, το κόμμα του και οι συγκυβερνώντες τώρα πρώην αντίπαλοί τους στον δικομματισμό, δεν ασχολιόντουσαν με τίποτε άλλο πέραν της ευτυχίας των ημετέρων - κι όταν έφτασε η ώρα της χρεοκοπίας, ανέλαβαν τον ρόλο του κατηγόρου περικόπτοντας το εισόδημα των άλλων, διαλύοντας με φόρους και χαράτσια την μικρομεσαία οικονομία και στραγγίζοντας με κάθε τρόπο το εισόδημα των πολιτών για να βγει ο λογαριασμός που αυτοί δημιούργησαν. Χωρίς σχέδιο, χωρίς κάθετες επεμβάσεις, καταστρέφοντας ό,τι ακόμη κινείται με φόρους πάνω στους φόρους πάνω στους φόρους... Και το φόβητρο των διώξεων και των κατασχέσεων σαν επιχείρημα.
Κι όλα αυτά τα λένε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές!

Τι μεταρρυθμίσεις έκανε λοιπόν ο Γ. Βρούτσης στο υπουργείο του, τόσο καιρό;

  • Ενεργοποίησε τον νόμο της χούντας για αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων εισφορών από αυτασφάλιση (πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία) γιατί λέει χρόνια τώρα οι προηγούμενοι "δεν αναζητούσαν τις εισφορές". Αυτός βρήκε τον τρόπο: με την βία και τον τρόμο...
  • Κατέστρεψε την δυνατότητα ρύθμισης όσων υποχρεωτικά θάθελαν να το κάνουν έστω για λόγους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή ασφαλιστικής ενημερότητας - γιατί για πραγματική δυνατότητα ανταπόκρισης σε εισφορά ίση με τον βασικό μισθό δεν συζητά κανείς. Έκλεισε την πόρτα και στα έσοδα που θα μπορούσαν να έρθουν έστω και με αυτούς τους όρους, κι αυτό το λέει "μεταρρύθμιση".
  • Παρέκαμψε τα κοινά αιτήματα όλων μα όλων των φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών (κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι) που θα επέτρεπαν την επιστροφή στην ενεργό καταβολή εισφορών από δεκάδες χιλιάδες ΕΕ και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους και την αύξηση των καταβαλλόμενων φόρων επίσης. Κι αυτό το λέει "τάση ανάκαμψης των εσόδων". 
  • Επέβαλλε ένα τρελό εξοντωτικό πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία χωρίς αναλογικότητα και σχέση με την πραγματικότητα, ξαφνικό θάνατο για τους μικρούς ακόμη και για ένα ημερομίσθιο. Αυτό το λέει "διαρθρωτική αλλαγή" (εφόσον αποδιαρθρώνει κάθε έννοια δικαιοσύνης).
  • Επιχαίρει για τα συστήματα Εργάνη, Άτλας κλπ που από συνοδά στοιχεία των ελέγχων του ΣΕΠΕ γίνονται ελλείψει προσωπικού, πρόστιμα από το πληκτρολόγιο, είσπραξη όσων μας λείπουν με ένα κλικ και χωρίς αυτοψία. Ο Μεγάλος Αδελφός αποφασίζει και διατάσσει... πίσω από την οθόνη.

Στην χθεσινή εκπομπή, η προσωπική αλαζονεία ενός αδιάφορου για την ιδιωτική οικονομία υπουργού, οι απειλές απέναντι στους στραγγισμένους ΕΕ για είσπραξη με κάθε τρόπο από αυτούς όσων δεν έχουν να δώσουν -μαζί με την απόκρυψη των ευθυνών του κόμματός του για την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει μαζί με τους "σοσιαλιστές" συνεργάτες του, ήταν ...
ένα μείγμα απεχθές και προκλητικό. Ισοδύναμο με ιταμή πρόκληση και κήρυξη πολέμου.

Έχουμε πόλεμο λοιπόν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα σταθούν απέναντι - με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας ατομικά και όλοι/ες μαζί συλλογικά. Οι 380.000 που ήδη δεν πληρώνουν εισφορές θα αυξηθούν. Το 8% που έκανε ρύθμιση θα την διακόψει μετά από μια δυο δόσεις λόγω αδυναμίας να τηρήσει τους επαχθείς όρους της. Οι συντάξεις θα απειληθούν. Τα ταμεία έχουν ήδη καταρρεύσει - πλην των συντεχνιακών. Το ασφαλιστικό χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση. Αλλά κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, αναθέρμανσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας από την "εισπρακτική κυβέρνηση". Αυτό έγινε σαφές εχθές και για όσους καλόπιστα ήλπιζαν σε γνώση της πραγματικότητας από έναν ...υπερβατικό υπουργό της γραμμής Στουρνάρα. Όχι, η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, οι εισφορές στα ταμεία των ΕΕ δεν είναι υπέρογκες, η οικονομία βελτιώνεται και ο γάϊδαρος πετάει... Και ο βασικός μισθός ή τα τρία ευρώ την ώρα φτάνουν και περισσεύουν για μια οικογένεια.

Όλα αυτά θα ήταν απλά κωμικά και τραγικά μαζί, εάν δεν υπήρχε το ανάλγητο πρόσωπο και οι βίαιες και τρομοκρατικές μεθοδεύσεις από τους υπερβατικούς υπουργούς του "πρωτογενούς πλεονάσματος με το αίμα μας" - που θα επανεκκινήσει όχι την οικονομία αλλά το απείραχτο δημόσιο των "68 δις εξόδων ακατέβατα" χωρίς καμιά υπηρεσία πια στους πολίτες και κανένα κοινωνικό κράτος! Θαύμα; Ναι, αλλά για πόσο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU