Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γ Δραγασάκης: η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων - θα συνεργαστούμε για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Αν υπάρχει κάποιος που δεν τίθεται εν αμφιβόλω ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφική πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικά ο Γιάννης Δραγασάκης (είναι σύνηθες για την συμπολίτευση πχ να αρνείται ότι ο Γ Σταθάκης εκπροσωπεί πραγματικά τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει τα ίδια πράγματα). 
Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Μιχάλη Ψύλο, ο Γ Δ απαντά σε όλα τα συνήθη ερωτήματα για την επόμενη μέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και κατά την γνώμη του ιστολογίου μας επιβεβαιώνει την αγωνία και προσήλωση της ηγετικής ομάδας του κόμματος αυτού στην αναζήτηση ρεαλιστικών προσεγγίσεων και δυνατοτήτων εξόδου από την κρίση, μέσα στην ΕΕ και το ευρώ αλλά έξω από την πολιτική της λιτότητας όπως εφαρμόζεται απέναντι σε ένα γιγαντωμένο και κατά κοινή παραδοχή μη βιώσιμο χρέος που "εξυπηρετείται" καταστροφικά για την παραγωγική δομή του τόπου
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι η συνέντευξη κλείνει με κάλεσμα στις άλλες πολιτικές δυνάμεις για συναίνεση σε συγκεκριμένες "προοδευτικές μεταρρυθμίσεις" αν δεν σταθεί δυνατή μια κανονική κυβερνητική συνεργασία. 
Την αναπαράγουμε ως αυθεντική πληροφόρηση από πρώτο χέρι για κρίσιμες επιλογές της "ριζοσπαστικής αριστεράς" χωρίς την μεσιτεία των κυβερνητικών ΜΜΕ. Και για να υπενθυμίσουμε τις δυνατότητες της μεταρρυθμιστικής αριστεράς για διάλογο έστω και στο παρά πέντε με την ρεαλιστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό του τόπου.
ΑΣ


2 σχόλια:

  1. Και πώς θα δημιουργήσεις παραγωγική βάση, ρε κατακαημένε Δραγασάκη; Με ακόμη περισσότερο κρατισμό, υπερφορολόγηση και καταδίωξη των επιχειρήσεων που αντοπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Πολύ μπερδε-μπέρδε μας τα λεις, και με τη ρητορική σου μονάχα ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και είναι κοροϊδία να μας λέτε ότι "το μνημόνιο επιδείνωσε την κρίση".
    Το μνημόνιο δεν επιδείνωσε την κρίση, απλά δεν ανέκοψε την επιδείνωσή της τόσο όσο θα θέλαμε. Χωρίς αυτό όμως (και χωρίς τη δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει), η κρίση θα είχε επιδεινωθεί από μόνη της πολύ περισσότερο και σε εντελώς άλλα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU