Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κυβερνητική πολιτική μαζικής καταστροφής ανθρώπων... (#ΚΕΑΟ)

Ο απόλυτος εκτσογλανισμός του κράτους των ημετέρων
Η ενεργοποίηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών είναι αιτία κήρυξης πολέμου των μικρομεσαίων με την κυβέρνηση - θέμα ζωής ή θανάτου. 

Έχει γίνει κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα εδώ και ένα χρόνο ιδιαίτερα (από την στιγμή που η κυβέρνηση κατάργησε στην πραγματικότητα τις ρυθμίσεις) να αλλάξει πορεία μια καταστροφική αντι-επιχειρηματική πολιτική που δεν είχε ξαναγνωρίσει ο τόπος: αλλά οι μεταπρατικές ελίτ που κυβερνούν αντιτίθενται στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιχειρηματικότητα - είναι εχθρός τους... Αυτοί παίρνουν δουλειές από το κράτος ή προμήθεια για την αντιπροσώπευση ξένων εταιριών: δεν θέλουν τους ενοχλητικούς ντόπιους μικρομεσαίους στα πόδια τους - τους προτιμούν ανέργους ή υπαλλήλους τους με 400 ευρώ! Έτσι ο πασάς εργασίας Βρούτσης έβγαλε φιρμάνι: κατασχέσεις, πάγωμα λογαριασμών, εξοντωτικό ύψος εισφορών, ρυθμίσεις για τα λαμόγια μόνο (όσους είχαν αλλά δεν πλήρωναν). Πόλεμος κανονικός κατά της μεσαίας τάξης και της ελεύθερης οικονομίας από το κράτος των ημετέρων.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες - δεν είναι γνωστά στους ΔΥ και στους κοπιάζοντες για την ανάσταση της "κεντροαριστεράς": έχουμε πόλεμο λοιπόν! Πόλεμο με όσους στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική μαζικής καταστροφής ανθρώπων - πολιτικό, δικαστικό, εκλογικό, με όλα τα μέσα: μέχρι να πέσει η κυβέρνηση των διεφθαρμένων. Και να συντριβούν όσοι προσπαθούν εκποιώντας και ρευστοποιώντας τον μεταρρυθμιστικό χώρο έναντι "της καταστροφής που έρχεται" (αν αλλάξει η κυβέρνηση ...ΝΔΠΑΣΟΚ) και της "αργεντινοποίησης" (μιας ήδη αργεντινοποιημένης χώρας) σε "δημοκρατικές παρατάξεις" και "προοδευτικές συνεργασίες" να βγάλουν το κάτι τις για τα μαγαζάκια τους και να παρατείνουν την ασυλία τους. 

Πολιτικάντηδες και παπαγαλάκια ενός ελεεινού και ανελεύθερου συστήματος υποδούλωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των δημοσίων δαπανών στην διαπλοκή. Όχι, ο χρόνος μετράει ανάποδα πια για τα θεία βρέφη της χρεοκοπίας και η έκδηλη ανησυχία τους μπορεί να γίνει σύντομα βεβαιότητα πτώσης. Το ζήτησαν άλλωστε με τα καθημερινά φορομπηχτικά μέτρα και τα διωκτικά φιρμάνια τους, δεν το ζήτησαν; 
ΑΣ

Όχι μόνο ένδεια, αλλά αναξιοπρέπεια


του Νίκου Ξυδάκη από την Καθημερινή*
Ο έμπορος της Σόλωνος είχε καθυστερήσει τη δόση του στην εφορία. Η εφορία πάγωσε τον λογαριασμό όψεως στην τράπεζα, με τον οποίο κάνει τις πληρωμές του μέσω επιταγών. Ο έμπορος συγκέντρωσε επειγόντως ένα ποσόν, για να το αθροίσει με το υπόλοιπο του λογαριασμού και να εξοφλήσει το ληξιπρόθεσμο χρέος του. Ματαίως. Δεν μπορεί. Η τράπεζα δεν μεταβιβάζει το παρακρατημένο ποσόν του λογαριασμού στην εφορία· επικαλείται φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού λόγω του πρόσφατου κύματος εθελουσίων εξόδων. Τα χρήματα παραμένουν εγκλωβισμένα, και το χειρότερο: παραμένει μπλοκαρισμένος και αδρανής ο επαγγελματικός λογαριασμός όψεως. Ο έμπορος δεν μπορεί να καλύψει τις επιταγές του, να φανεί συνεπής στις τρέχουσες υποχρεώσεις του· τρέχει να προλάβει τις επιταγές σε συνεργάτες του, να τις πληρώσει μετρητά, χέρι χέρι, έχει τεθεί εκτός τραπεζικού συστήματος.
Δεν είναι μόνος· στο κατάστημα της τράπεζας που τον γνωρίζουν από δεκαετίες, του είπαν ότι σαν κι αυτόν έχουν εκατοντάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με παγωμένους λογαριασμούς.

Δεν σταματά εδώ. Με φιρμάνι της διοίκησης, όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5 χιλιάδων ευρώ στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) απειλούνται με κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6,5 χιλιάδες εντολές κατάσχεσης.

Όποιος έχει στοιχειώδη αίσθηση της αγοράς, γνωρίζει ότι 450 χιλιάδες μαγαζάτορες και ελευθεροεπαγγελματίες από καιρό δεν καταβάλλουν εισφορές, έχουν τεθεί εκτός ασφαλιστικού συστήματος. Πολλοί επιχείρησαν να κάνουν ρύθμιση του χρέους, με δόσεις, πλην όμως η ταυτόχρονη καταβολή δόσεων παλαιού χρέους και τρεχουσών οφειλών είναι αδύνατη εκ των πραγμάτων σε μια παγωμένη αγορά.
Πρόκειται περί δαιμονικού κύκλου
Οι εν αδυναμία μικρομεσαίοι οδηγούνται στη χρεοκοπία, αλλά δεν μένουν απλώς στον δρόμο, χωρίς δουλειά· επιπλέον απειλούνται με κατασχέσεις της περιουσίας τους και απώλεια της ελευθερίας τους. Ακόμη κι αν αποφύγουν την κατάσχεση ή τη φυλακή, θα χάσουν οριστικά τη σύνταξή τους, για την οποία πλήρωναν εισφορές είκοσι, είκοσι πέντε, τριάντα χρόνια. Εμποροι και επιχειρηματίες πενήντα και εξήντα χρόνων, νοικοκυραίοι και συνεπείς σε όλη τους την πορεία, μετά τέσσερα χρόνια κρίσης και αναδουλειάς, βλέπουν να χάνονται οι κόποι ολόκληρης ζωής και να απειλούνται με έσχατη ένδεια και αναξιοπρέπεια.

Αυτή η μαζική καταστροφή ανθρώπων πρέπει να ανασχεθεί

Να δοθεί ...
μια περίοδος χάριτος, να κεφαλαιοποιηθούν τα παλιά χρέη, να δοθούν πολλές δόσεις όπως στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, να μπορούν οι εν αδυναμία έμποροι να μπουν στην κατώτατη κλίμακα εισφορών για ένα διάστημα. Προτάσεις έχουν υποβληθεί πολλές, ώστε και η κοινωνική κρίση να αμβλυνθεί και το κράτος να εισπράττει κάτι.

Αν χρεοκοπήσουν μαζικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, κατασχεθούν οι περιουσίες τους και στερηθούν θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, όπως η περίθαλψη και η σύνταξη, ποιο θα είναι το όφελος για τη χώρα; Ποιο θα είναι το δημοσιονομικό και εθνικό όφελος από τον αφανισμό μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης; 

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε οποιοδήποτε όφελος από έναν τέτοιο βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό· αφεύκτως, βλέπουμε τη χώρα μεσοπρόθεσμα σαν ένα απέραντο δημογραφικό γηροκομείο ηλικιωμένων χωρίς σύνταξη, άνεργων μεσήλικων χωρίς καμία προοπτική, νεότερων ανθρώπων με μόνη διέξοδο τη μετανάστευση ή την εργασία των 586 ευρώ.



1 σχόλιο:

  1. Προς ενημερωση ενδιαφερομενων (μεγαλο αρθρο για χωρες Ε.Ε.)

    "Ασφαλιστικές εισφορές - Καταστρέφουν τους ελεύθερους επαγγελματίες
    Τελευταία Ενημέρωση στις 09 Μαρτίου 2014
    Εισφορές ελεύθεροι επαγγελματίες

    Ευρωπαικές χώρες με όριο απαλλαγής ασφαλιστικών εισφορών. Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα, δικηγόρου Αθήνας.
    “Η αρχή ότι κάθε βιοποριστική δραστηριότητα καλύπτεται έναντι όλων των κινδύνων όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση, μετριάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω oi οποίες δεν συνεπάγονται την εγγραφή τους αντίστοιχα στην κάλυψη ενός ορισμενου κινδύνου.
    Κάθε ανεξάρτητος επαγγελματίας που δηλώνει οτι το εισόδημα από αυτοαπασχόληση του δεν υπερβαίνει το εν τρίτο του κατώτατου μισθού ανά έτος εξαιρειται από την ασφάλιση υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων. Η απαλλαγή αυτή μπορεί να χορηγηθεί αναδρομικά.
    Εάν το εισόδημα ενός επαγγελματία ειναι

    για περισσότερα χρόνια κάτω από το όριο αυτο, η υποχρεωτική ασφάλιση διατηρείται. Οταν ο αυτοαπασχολούμενος εργαζόμενος δηλώνει επαγγελματικό εισόδημα κάτω από το 1/3 του ελάχιστου κοινωνικού μισθού , μπορεί να ζητήσει την απαλλαγή για μικρο εισόδημα προκειμένου να απαλλαγεί από τις εισφορές υγείας, ατυχημάτων και συντάξεων”.
    (Απο το υπουργειο ασφαλισης του Λουξεμβουργου. Μπορειτε να το φανταστειτε αυτο σε αρθρο ελληνικου νομου???)"

    Οπως δεν ειναι καθολου γνωστο, στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης και του κοσμου οι ασφαλιστικες εισφορες των αυτοαπασχολουμενων συναρτωνται αποκλειστικα απο το εισοδημα εκαστου, το ατομικο δηλαδη ετησιο εισοδημα, και οχι καποιον γενικο εισοδηματικο μεσο ορο, ανυποστατο μαλιστα οπως ο εγχωριος, και λοιπες ελλαδικες περισπουδαστες ταχα αλχημείες.
    Οπως ασφαλως επισης σχεδον κανεις δεν γνωριζε μεχρι τωρα (και κακως ουδεις δεν μπηκε στο κοπο να μαθει, παρα την σωρεια των εν αλλοδαπη δηθεν ερευνητων φωστηρων μας και εγχωριων αργομισθων) σωρεια ευρωπαικων χωρων εφαρμοζουν ΟΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ απο την καταβολη ασφαλιστικων εισφορων, στις περιπτωσεις που το εισοδημα του ασφαλιζομενου ειναι μικρο, συνηθως δηλαδη οταν βρισκεται κατω των 7.000 περιπου ευρω που ειναι και το κοινο σημειο του οριου της φτωχειας.
    Με εφαλτήριο την εξαιρετικου ενδιαφεροντος αποκαλυψη για την υπαρξη ανεισφορολογητου οριου στην γηραια Αλβιονα, επιχειρησα να διευρυνω τα αποτελέσματα απο αλλες χωρες και πραγματι η αναζητηση στεφθηκε απο επιτυχία. Τα ευρεθεντα στοιχεία μας λενε πολλα σε επιπεδο συγκριτικου δικαιου για το ποια αντιληψη εχουν οι δυτικοευρωπαιοι για την κοινωνικη ασφαλιση και τη επιχειρηματικοτητα, σαφως πιο ευαισθητοι φυσικα, απο τη δικη μας εγχωρια πολιτικη ελιτ που παραβιαζει σωρεια συνταγματικων αρχων συνειδητα.
    Να τονισω επιπροσθετως οτι περα απο το ιδιο το οριο απαλλαγης υπαρχουν τρια εξαιρετικα σημεια ενδιαφεροντος, δηλαδη :
    α) Στις μνημονευομενες χωρες αλλα και σε αλλες υπαρχει συχνα διαδικασια με την οποια καθε αυτοαπασχολουμενους μπορει, ακομα και αν ξεπερνα τα καθορισμενα ορια απαλλαγης, ΠΑΛΙ να ζητησει την εξαιρεση του απο την καταβολη εισφορων επικαλουμενος λογους οικονομικης αδυναμιας και ανωτερας βιας! Ακομα και το IRS στην ΑΜΕΡΙΚΗ μπορει να διαγραψει οφειλες του, εαν οφειλονται σε αδυναμια.
    β) Αντιλαμβανεσθε οτι χωρες που εχουν οριο απαλλαγης εισφορων στα 5 και 6 χιλιαδες ευρω εισοδηματος (η προαιρετικες εισφορες, ελαχιστου υψους, που ειναι στην ουσια το ιδιο), αντιστοιχα εφαρμοζουν αναλογικη μικροκλιμακωση του ποσου συνεισφορας.
    Δηλαδη η επιβαρυνση εισφορων ακομα και σε καποιον που ξεπερνα το οριο απαλλαγης και εχει πχ 8 η 9 χιλιαδες ευρω εισοδημα, δεν ειναι το… σκωτσεζικο ντους των …5.000 ευρω ετησιως των ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ, αλλα ενα παρα πολυ μικροτερο ποσο, που αυξανει οσο αυξανει και το εισοδημα! Πχ στην Αγγλια ειναι το 9% του εισοδηματος. Δηλαδη στα 10.000 ευρω πχ εισοδημα ειναι μολις 900 ευρω οι εισφορες συνολικα!
    γ) Το σκανδαλο στην Ελλαδα ...

    http://www.elem.tee.gr/apopsi/apopseis-synadelfwn/2634-asfalistikes-eisfores-katastrefoun-tous-eleutherous-epaggelmaties

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU