Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ: ΚΑΙ ανασφάλιστοι ΚΑΙ διωκόμενοι; Όχι ευχαριστώ! (#4 Μαΐου Θεσσαλονίκη)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, 

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ 

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΑΟ 
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00
"Ως εδώ": Το τσουνάμι μόλις ξεκίνησε:

(*η δημοσίευση της 24ης/3/14 στην ΑΣ σε επανάληψη)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση και αφορά πάνω από 1.000.000 (+ασφαλισμένα/ανασφάλιστα μέλη οικογενειών) πολίτες, είναι το αίσχος των διώξεων των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ από το ίδιο το Ταμείο τους με την συνδρομή του ΚΕΑΟ (ιδιοφυούς συλλήψεως μηχανισμού κατασχέσεων του υπουργού ανεργίας Γ. Βρούτση).

Οι ανασφάλιστοι καλούνται να πληρώσουν ως εισφορά, έναν κατώτατο μισθό (κοντά στα 500 ευρώ) κάθε μήνα για την ασφάλισή τους επειδή η ανάλγητες κυβερνήσεις των χρόνων της ύφεσης αλλά και μετά την είσοδο σε μνημόνια, άφησαν τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες, μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες να βασανίζονται από τα χαράτσια του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ τα οποία αυξήθηκαν κιόλας κατά 25% ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η αδιαφορία ειδικά της σημερινής κυβέρνησης έφτασε στο μη περαιτέρω: κατάργησε ΚΑΙ τις ρυθμίσεις των ΑΔΙΚΩΝ χρεώσεων...

Επικαλούμενοι όπως πάντα την τρόικα, οι ημέτεροι αντιπρόσωποι της κρατικοδίαιτης ελληνικής ολιγαρχίας (και όχι των ψηφοφόρων τους στους οποίους υποσχέθηκαν δίκαιη λιτότητα και ανάκαμψη) χαρίζουν ψηφοθηρικά μέρος του πρωτογενούς λογιστικού πλεονάσματος που προέκυψε με τα γνωστά μέσα και το αίμα των επιχειρούντων, "ξεχνώντας" τα ταμεία που καταρρέουν υπ΄ευθύνη τους και αρνούμενοι να δεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από τις λογικές και πρακτικότατες λύσεις που όλες οι συλλογικότητες, οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι ομάδες των ανασφάλιστων μαζί με όλα σχεδόν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα έχουν συμφωνήσει  -γιατί; Γιατί προφανώς η υγιής επιχειρηματικότητα δεν είναι στα σχέδιά τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ιατρική περίθαλψη όταν στο ΙΚΑ αυτή ανανεώνεται με 50 ένσημα για ένα χρόνο! Έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ήδη και βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι με φυλάκιση και απειλούμενοι με κατασχέσεις επειδή δεν μπορούν να αντέξουν ΑΛΛΟ τον ζυγό των παράλογων αυθαίρετων χρεώσεων (ανωτάτης κατηγορίας ...super lux σε οποιαδήποτε ιδιωτική ασφάλιση).

Έχουν θεμελιώσει ΝΟΜΙΚΑ τις θέσεις και τα αιτήματά τους (πχ γνωμοδότηση Μανιτάκη) αλλά οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι (πχ Β. Κορκίδης ΕΣΕΕ) προτιμούν να κατέβουν για ευρωβουλευτές με τα υπεύθυνα για την κατάντια του ταμείου τους κόμματα (εδώ ΝΔ) παρά να μηνύσουν τον ΟΑΕΕ για τις παρανομίες του και να διασώσουν τους εντολείς τους από έστω την ποινικοποίηση των άδικων οφειλών...
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσφεύγουν πλέον μαζικά στα δικαστήρια κατά του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ με ομάδες και συλλόγους που έχουν φτιάξει και σε λίγο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο - τέτοιες διατάξεις και διώξεις δεν ισχύουν σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα! 
Τώρα θα κατέβουν και στους δρόμους, με ή χωρίς τους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους στην διοίκηση του ΟΑΕΕ (5 στα 12 μέλη του ΔΣ - μερικοί ήδη παραιτούνται μερικοί όχι) που ξεφούσκωσαν τις περασμένες κινητοποιήσεις ελέγχοντάς τις. Ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο στις 4 Μαΐου, Κυριακή και θα ακολουθήσουν παρόμοια συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.
Θα δράσουν τέλος και ως ψηφοφόροι: μαύρο στα κόμματα που στέκονται ενάντια ή αδιάφορα στην καταστροφή της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ελεύθερης δραστηριότητας των επαγγελματιών από τα αυταρχικά χαράτσια και την αφαίρεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων και των οικογενειών τους. 
Στην ποινικοποίηση της αδυναμίας να ανταποκριθούν σε παράνομα και καταχρηστικά ύψη εισφορών που καθορίζονται με φασιστικό τρόπο. 
Στις φυλακίσεις και τις κατασχέσεις περιουσιών από την "λαϊκή δεξιά" της ΝΔ και την "κεντροαριστερά" του ΠΑΣΟΚ/Ελιάς. 

Ως εδώ: Το τσουνάμι μόλις ξεκίνησε!

ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU