Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μια υποδειγματική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων βγάζει οικολόγο δήμαρχο στην Κοζάνη (#λιγνιτωρυχεία ΔΕΗ)


Ο νέος και Πράσινος δήμαρχος Κοζάνης εκλέχθηκε έχοντας την υποστήριξη των Οικολόγων Πρασίνων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά. Τα τέσσερα κόμματα τίμησαν την προσωπικότητα και το έργο του Λευτέρη Ιωαννίδη και της κίνησης "Κοζάνη-Τόπος να Ζεις", συμμετέχοντας στην κίνηση και στηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο: αποτέλεσμα; 
Ο πρώτος Πράσινος δήμαρχος και μάλιστα σε μια περιοχή που κυριολεκτικά πεθαίνει για να δώσει ενέργεια στην υπόλοιπη χώρα. Στην περιοχή των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ. 
Με οικολογική στρατηγική και πρόγραμμα 20ετίας (εδώ)! 
Ο Λευτέρης Ιωαννίδης υποστηρίχθηκε από πολύ νωρίς και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, και αυτό ήταν προφανώς καθοριστικός παράγοντας στην εκλογή του - αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν εκλεκτό αντιπρόσωπο της κοινωνίας των πολιτών. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι τελικά στην φαντασία μας - και έχει αποτελέσματα: μπορεί να αλλάξει αυτήν την χώρα, στηρίζοντας ότι καλύτερο αυτή διαθέτει.
ΑΣ

Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα:

Η ΑΡΧΗ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:53 π.μ.
Είναι κάποιοι καιροί, που οι περιστάσεις μας ξεπερνάνε. Ξεπερνάνε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, τον τρόπο που μάθαμε να λειτουργούμε, τον τρόπο που μάθαμε να ζούμε. Τότε πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας, όταν αυτό όμως, μετριέται με έμας όρθιους.
Κανείς δεν είναι περισσότερο υπεύθυνος για εμάς, από εμάς τους ίδιους. Πιστοί λοιπόν στην λογική και στην συνέπεια των αρχών και των αξιών της κίνησης μας, κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα. Μια χειρονομία συμμετοχικότητας, στην οποία καλούμε τους πάντες να πάρουν θέση. Καλούμε όσους νιώθουν πως έχουν κάτι να προσφέρουν, όσους νιώθουν πως έχουν ένα λιθαράκι να βάλουν στο οικοδόμημα που λέγεται κοινωνία των πολιτών του νέου Δήμου Κοζάνης και όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική, ως ηθική.
Καλούμε να έρθουν μαζί μας, να συμμετέχουν ενεργά, να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μας, να εμπλουτίσουν τις ιδέες μας με τις δικές τους, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το μεγάλο ζυμωτήρι  που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση. Για μια κίνηση ζωντανών και ενεργών πολιτών που είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να έρθει η αλλάγη που ονειρευόταν.

Ας γίνουμε, όλοι μας, η αλλάγη που θα θέλαμε να έρθει στην κοινωνία μας.
Ας γίνει η Κοζάνη μας, ο νέος μας δήμος, ένας τόπος για να ζεις.
Κοζάνη “Τόπος να Ζεις”

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  http://protovouliadk.wordpress.com/πρόγραμμα/

Η ΕΚΛΟΓΗ
  • A' Κυριακή
  • B' Κυριακή
Ενημέρωση:Ενσωμάτωση:
26-05 11:42150/150   100,00 %
Υποψήφιος%Εδρες
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ57,3825
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ42,629



  Η ομιλία του Λ Ιωαννίδη μετά την εκλογή

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε ένα εικοσαετές στρατηγικό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο στοχεύει ο νέος δήμαρχος Κοζάνης, Ελευθέριος Ιωαννίδης, ο οποίος εκλέχθηκε έχοντας την υποστήριξη των Οικολόγων Πρασίνων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.
Ο κ. Ιωαννίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων το 2007 και 2009.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κοζάνης, το στρατηγικό αυτό σχέδιο θα μπορεί να αξιοποιήσει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο τοπικός πόρος ανάπτυξης, ο φόρος στερεών καυσίμων, ο υπολογισμός εξωτερικού κόστους (που θα μετατρέπει σε οικονομικά δεδομένα τις συνέπειες της λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχής) και το τέλος μείωσης λιγνιτικής ισχύος.
«Όλα αυτά επιδιώκουμε να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, το ελληνικό κράτος και τους πολίτες της περιοχής», πρόσθεσε.
Κληθείς να αξιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Η κίνησή μας, σαν μια συλλογικότητα που δημιουργήθηκε από την κοινωνία, θεωρούμε ότι μπορεί να εκφράσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την ίδια την κοινωνία. Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής, να κινητοποιήσουμε τους πολίτες όλου του δήμου Κοζάνης, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, που θα βελτιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλει στο να βγει η Κοζάνη από το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αδιέξοδο. Είναι πολύ σημαντική, συνεπώς, η ευθύνη μας, αλλά εκτιμούμε ότι με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες αυτών που μας επέλεξαν».
(πηγή energypress.gr)

Ότι και να πούμε είναι λίγο: Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU