Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε και τα μεταλλαγμένα (#τι έχουμε να τραβήξουμε ακόμη μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση)


Συνέντευξη Στο κόκκινο 105,5 για την απόφαση έγκρισης των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

ενημέρωση από τον Κρίτωνα Αρσένη*


Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας εγκρίθηκε η νομοθετική πρόταση που ανοίγει την ευρωπαϊκή «κερκόπορτα» για την αθρόα καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ε.Ε. 
  • Οι πολυεθνικές κερδίζουν τα πάντα. 
  • Και εγκρίνεται η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων πανευρωπαϊκά, και οποιεσδήποτε χώρες αρνηθούν να τα καλλιεργούν, θα τις εξαναγκάσουν να το κάνουν μέσω δικαστικών αποφάσεων. 
Όμως υπάρχει ένα ακόμη εμπόδιο στην μεγάλη τους επιτυχία. 
Η νομοθεσία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Πρόσφατα οι πολυεθνικές της τροφής έχασαν μια μεγάλη μάχη εκεί. Υπερψηφίστηκε μέσα από την μαζική κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών η τροπολογία που κατέθεσα για την απόρριψη της νομοθεσία που έδινε το μονοπώλιο των σπόρων, δηλαδή της τροφής μας, στις πολυεθνικές. 

Μπορούμε να καταφέρουμε με τον ίδιο τρόπο και την απόρριψη αυτής της νομοθεσίας και θα σας κρατήσω ενήμερους για το πότε και που πρέπει να στείλουμε τα e-mails μας.Τώρα προέχει η ενημέρωση για το θέμα. 

Ακούστε την συνέντευξή μου ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη για την "πονηρή" έγκριση μεταλλαγμένων στην Ευρώπη http://youtu.be/fLBA1TGb_bE

*σχόλιο από το fb - τίτλος ανάρτησης της ΑΣ 

Δείτε σχετικά: eco blog 4/2/2014
"Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές - Πέρασε η τροπολογία του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη!"- Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU