Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Άμα δεν τα βρουν στον λογαριασμό σου, θα τα βρουν στο σπίτι σου (#Εφορία κατ΄οίκον)

Banksy
Δεν είναι ο γαλατάς...

Ένα παλιό όνειρο του Γιάννη Στουρνάρα ήταν να μπορεί να ψάχνει κάτω από τα στρώματα, μέσα στα μπαούλα και πίσω από τους τοίχους των φορολογουμένων... 
Του έλειπαν κάποια δις αν θυμόσαστε, από τις καταθέσεις στις τράπεζες - που κυκλοφορούσαν όμως "εκεί έξω"... (πως επιζούσαν άλλωστε οι ιθαγενείς;). 
Σκεφτόταν ο Γιάννης λοιπόν:
Λογικά, αφού "μαζί τα φάγαμε", όσοι δεν έβγαλαν τα χρήματά τους έξω και δεν τάχουν στις τράπεζες, τα κρύβουν στο σπίτι... (στμ: κάθε καλός κλέφτης το ξέρει αυτό).

Το να μην υπάρχει φράγκο δεν είναι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης που υλοποιεί το όνειρο του Στουρνάρα... όχι, "λεφτά υπάρχουν". Αφού "μαζί τα φάγαμε"! Κι αφού εμείς έχουμε, έχετε κι εσείς!

Ποια ανθρωπιστική κρίση... τάχετε και τα κρύβετε στα μπαούλα για να μην πληρώνετε τις δόσεις των φόρων που οφείλετε. Και αδειάζετε τους λογαριασμούς σας και δεν βρίσκουμε τίποτα να κατάσχουμε! Κι αυτό θα σταματήσει τώρα - η εφορία θα ψάχνει το σπίτι σας - κι αν ακόμη δεν βρει μετρητά, δεν θα φύγει με άδεια χέρια...

(κακό όνειρο ζω; Ξυπνήστε με...)


Πιθανή αφορμή του εφιάλτη η είδηση που κυκλοφορεί: 
Εφορία κατ’ οίκον; Θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για τη δυνατότητα της εφορίας να πραγματοποιεί ελέγχους στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ.
Το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί». 
http://tvxs.gr/news/ellada/eforia-kat%E2%80%99-oikon-tha-apofasisei-o-areios-pagos


1 σχόλιο:

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU