Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Keep calme and... (?)

Ελλάς Ελλήνων Οφειλετών
Η είδηση από το ρεπορτάζ της Ημερησίας δεν είναι ότι "χρωστάμε" όσο το ΑΕΠ της χώρας (Ωρολογιακή «βόμβα»: Χρέος - μαμούθ 163 δισ. ευρώ έχουν οι ιδιώτες σε τράπεζες και Δημόσιο - εδώ) . Η είδηση είναι ότι η χώρα έχει μεταβληθεί από τα αρπακτικά της γενικευμένης επίθεσης στο εισόδημα και την περιουσία των ελλήνων πολιτών, σε Ελλάδα Ελλήνων Οφειλετών. Κι εκεί που τα κρατικοδίαιτα παράσιτα ΝΔΠΑΣΟΚ μας χρεοκόπησαν μας παίρνουν τώρα - με την συμφωνία της τρόικας - και ότι απέμεινε. 
Φυσικά, κανένα έσοδο αυτού του τύπου δεν είναι δυνατόν να εισπραχθεί. Ο κόσμος απλά σταμάτησε να πληρώνει γιατί δεν έχει πλέον εισόδημα - ούτε η αύξηση των δόσεων, ούτε η ανακύκλωση της ανεργίας με επιδοτούμενα προγράμματα μπορεί να αναστήσει την αγορά και την παραγωγή - και η ανάπτυξη επίσης πέθανε μαζί με τα υπολείμματα των επιχειρούντων και των επενδυτών του εφάπαξ σε καταστήματα εστίασης: μια ματιά στο ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών δείχνει την πορεία της καταστροφής. Μέχρι πρόσφατα χρωστούσαν οι μισοί - σήμερα χρωστούν σχεδόν όλοι - 659.000 από τους γύρω στις 700.000 που έχουν απομείνει "ενεργοί" (δλδ που συνεχίζουν να πηγαίνουν κάθε μέρα στο γραφείο ή το μαγαζί να βαρέσουν τις καλοκαιρινές μύγες...).

Οι κυβερνητικοί έχουν το θράσος να συνεχίζουν τα παραμύθια για την ανάπτυξη που έρχεται φορτώνοντας τα υποζύγια με ότι ανώμαλο φόρο τους έρθει στο κεφάλι - ο κόσμος εξαντλημένος δεν έχει δυνάμεις ή διάθεση για εξέγερση απλά σταματά κάθε επαφή με το κράτος και απομακρύνεται/αποσύρεται στον μικρό ή μεγαλύτερο κύκλο αλληλεγγύης του: και κοιτά ότι απέμεινε από το κράτος, σχεδόν με χαιρέκακη ευχαρίστηση να καταρρέει. Δεν έχει άλλωστε πια να χάσει και τίποτα ...

Οι εκλογές θα προκηρυχθούν αναπόφευκτα τον Σεπτέμβρη αφού η υπόσχεση των Γερμανών για "ελάφρυνση" του χρέους είναι μια υπόσχεση χωρίς περιεχόμενο όσο απορρίπτουν το κούρεμα και την ευρωπαϊκή διάσκεψη (για το χρέος) - άρα και ΝΔΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε κενό αέρος: περισσότερο ποντάρουν σε λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και όσων συνεργαστούν μαζί του για μια "αριστερή παρένθεση" παρά σε δικές τους "επιτυχίες"... 

Οι εξαγωγές βουλιάζουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι συντάξεις είναι αμφίβολες πια και οι μισθοί των ΔΥ απορροφούν κάθε έσοδο - δεν περισσεύει τίποτα για επανεπένδυση και "ανάπτυξη". 
Αλλά δεν περισσεύει και άλλος χρόνος: στην κατεστραμμένη μας χώρα με έναν τρύπιο παραγωγικό ιστό που χρειάστηκε με τις παραμορφώσεις του πολλές δεκαετίες να στηθεί αλλά πέντε χρόνια καταστροφικών πολιτικών για να διαλυθεί, είναι πια αμφίβολη η αναστροφή της πορείας που έχουμε πάρει ακόμη και από μια φιλότιμη και καλόπιστη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση - αλλά δεν έχουμε και άλλη επιλογή ή ελπίδα..
  
ΥΓ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ:

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΡΑ:

Σύνολο Χρέους: 323.556.102.017 €
Χρέος ανά νοικοκυριό: 80.353 €
Χρέος ανά πολίτη: 28.677 €













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU