Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τα αιτήματα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ: συμπτώσεις και κάποιες αποκλίσεις με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική εξέλιξη

Συνάντηση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης και Ν. Αττικής με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Email: syllogosoaeeattikis@gmail.com, Facebook: www.facebook.com/groups/OAEE.ATTIKIS  ΤΗΛ. 6972112879, 6977753866 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ www.anasfalistoi.gr  e-mail: anasfalistoi2@gmail.com www.facebook.com/groups/anasfalistoioaee  Tηλ. 6931 876360  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ http://oaee1.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ 
από anasfalistoi.gr
Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014
- ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ εκπροσωπούμενοι από τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κυρίτση και την Γραμματέα κ. Ελένη Μανθοπούλου 
-  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο κ. Χάρη Ευθυμιάδη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Παναγιώτη Καπούλα καθώς και 
- ο κ. Γιώργος Φλωράς από την κίνηση Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
είχαν συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
Δημήτρη Στρατούλη (βουλευτής Β’ Αθηνών) υπεύθυνος για το υπουργείο Εργασίας και θέματα ΟΑΕΕ, 
- κ. Λίτσα Αμανατίδου (Βουλευτής Θες/κης) , 
- εκπρόσωπο του κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
- εκπρόσωπο του τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ
στα γραφεία τους στην Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια κύκλου επαφών με τα όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές για να τους ενημερώσουν για το καυτό θέμα του ΟΑΕΕ και του ΚΕΑΟ.

Μέσα από την συζήτηση είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα κοινά πανελλαδικά αιτήματα μας , να τους εκφράσουμε τις διαφορές μας με τις προτάσεις άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕΣΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ) και τις προτάσεις μας για δίκαιη επίλυση του προβλήματος καθώς και την επιβίωση του ΟΑΕΕ .

Τα κοινά αιτήματα που τέθηκαν ήταν:
1. Αποποινικοποίηση οφειλών 
2. Κατάργηση ΚΕΑΟ 
3. Κατάργηση Πλειστηριασμών 
4. Επιλογή Ελεύθερης κατηγορίας τώρα, αλλά και με δυνατότητα αλλαγής αναδρομικά 
5. Διόρθωση ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ των ασφαλιστικών κατηγοριών όπως υποδεικνύει και το Προεδρικό Διάταγμα και σύμφωνα με το ΑΕΠ της χώρας 
6. Διαγραφή της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που χρεώθηκε αλλά δεν παρασχέθηκε 
7. Προτείναμε οι εισφορές να είναι ποσοστό των καθαρών εσόδων μιας επιχείρησης όπως και οι ρυθμίσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα οφειλής αφού θα δίνει ο κάθε ασφαλισμένος ποσοστό από τα έσοδά του!
8. Επισημάναμε ότι εκτός του ότι οι ασφαλιστικές κατηγορίες αναφέρονται σε τεκμαρτό εισόδημα, τα ποσά του 2009 αναφερόταν και σε ανάλογες συντάξεις συμπεριλαμβάνοντας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
9. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και κατάργηση αναπροσαρμογών οφειλών σε σημερινά δεδομένων 
10. Κατάργηση υποχρεωτικής μετακίνησης σε επόμενη ασφαλιστική κατηγορία κάθε 3 έτη
Τους παρουσιάσαμε αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ, την γνωμοδότηση Μανιτάκη-Καιτατζή, την μελέτη του Δικηγόρου Ζηκογιάννη για την παράνομη ποινική δίωξη (με νομ. του 67) των ανασφάλιστων για τις ιδιες εισφορές τους, την αγωγή του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και του συλλόγου κατά του ΟΑΕΕ,  ΕΟΠΠΥ, και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ , για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από τον σύλλογο στις 30-7-2014, καθώς επίσης και τα στατιστικά στοιχεία των ρυθμίσεων του ΟΑΕΕ που αποδεικνύουν ότι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ έχει αποτύχει παταγωδώς όπως και η τωρινή ρύθμιση των 72-100 δόσεων δεν έχει ουσιαστικά κανένα όφελος για τους ανασφάλιστους οφειλέτες.

Παρουσίασε και τα αποτελέσματα της πρώτης διαδικτυακής δημοσκόπησης που είχε διενεργηθεί με πρωτοβουλία του ο κ.Γιώργος Φλωράς, όπου τα στοιχεία είναι συντριπτικά αρνητικά όσον αφορά την νέα πολυδιαφημιζόμενη ως λύση ρύθμιση.

Επίσης έγινε πρόταση τα νοσήλια των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία να μπορούν να πληρωθούν άτοκα και σε 200 δόσεις η σε ότι ποσό μπορεί να δώσει ο καθένας

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους μας ενημέρωσαν για την τροπολογία που θα καταθέσουν στην Βουλή σχετικά με τον ΟΑΕΕ , και τις λύσεις που προτείνουν, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Πάγωμα παλαιών οφειλών από το 1/1/2010 με δυνατότητα μεταφοράς σε πλασματικό εξαγοράσιμο χρόνο πριν τη σύνταξη 
2. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017 και αναδρομικά από το 2010 
3. Διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων και πρόσθετων τελών από 1.1.2010-31.12.2017 
4. Αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης εως 31.12.2017 
5. Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με καταβολή δυο μηνιαίων εισφορών ανά έτος (δηλ με 50 ένσημα όπως και στο ΙΚΑ)
6. Αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ 
7. Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους έχουν κύρια οφειλή έως και 50.000 ευρώ
8. Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις που αντιστοιχούν το ανώτατο στο 20% του εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους, αν πρόκειται για οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο ή εφορία και να μην ξεπερνάει το 30% όταν ρυθμίζονται και ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ταυτόχρονα.
Οσον αφορά τη διαγραφή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών που μας έχουν χρεωθεί και δεν μας έχουν χορηγηθεί, η απάντηση τους δεν ήταν σαφής , και μετά από πίεση που ασκήθηκε κατέληξαν να μας πουν ότι το μελετάνε και μόλις βγει η μελέτη θα μας ενημερώσουν.

Αυτό μπορεί να είναι η αρχή.
Ο Αγώνας δεν σταματάει εδώ.

Όσο υπάρχουν προβλήματα που δημιουργούνται από άδικες πρακτικές του Ταμείου και του Υπουργείου , θα υπάρχει και αγώνας, αντίδραση και προσπάθεια.
Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του.

Το πρόβλημα είναι κοινό.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU