Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Με οδηγό την τρόικα!

"Οι δικές της Νυρεμβέργης το ξεκαθάρισαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι:-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!-ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ.-Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τις πράξεις του, και ποτέ μια συλλογικότητα για τις πράξεις ενός ανθρώπου ή περισσότερων.
Η δικαστική κατοχύρωση περί της μη-ύπαρξης συλλογικής ευθύνης ήταν τεράστιας σημασίας σταθμός για την ανθρωπότητα και περισσότερο για την Ευρώπη, και ακόμη παραπάνω για την Γερμανία. Ως πρόσφατα."
του Βαγγέλη Παπαβασιλείου
Η συντριβή της ελληνικής οικονομίας

του Άγη Βερούτη*

Το ζήτημα της συλλογικής ευθύνης βασανίζει την Ευρώπη έναν αιώνα τώρα. Πρώτα με την απόπειρα να συντριβούν οι Γερμανοί ως τιμωρία που προκάλεσαν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω των εξοντωτικών αποζημιώσεων προς τις νικήτριες χώρες, που οδήγησε στη φτωχοποίηση, τον υπερπληθωρισμό, τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Η συλλογική οικονομική συντριβή των Γερμανών, τους οδήγησε στην αγκαλιά του Χίτλερ.

Αντίστοιχα, για τον Αττατούρκ, συλλογική ευθύνη για τα δεινά των νεότουρκων έφεραν οι Αρμένιοι, και αυτό οδήγησε στην Γενοκτονία των Αρμενίων, και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Συλλογικά εναντίον και των ελληνορθόδοξων κατοίκων της Τουρκίας.

Με τη σειρά τους, λίγες δεκαετίες μετά, οι Γερμανοί απέδωσαν συλλογική ευθύνη στους Εβραίους για τα δεινά τους, και αποφάσισαν να τους συντρίψουν. Συλλογικά.

Η συντριβή των Εβραίων δρομολογήθηκε μέσα από την προπαγάνδα εναντίον τους, αρχικά για να τους αποδώσουν συλλογική ευθύνη για τα δεινά της Γερμανίας, και να γίνει αποδεκτό από την Γερμανική κοινωνία ότι πρέπει να τιμωρηθούν, και κατόπιν την φυσική συντριβή τους στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Τελικής Λύσης. Εμετικά πράγματα.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με απόδοση συλλογικής ευθύνης είναι εμετικό και αντι-ανθρωπιστικό. Ευτυχώς αυτό δεν το λέω μόνο εγώ.

Οι δικές της Νυρεμβέργης το ξεκαθάρισαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι:
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!
-ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ.
-Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τις πράξεις του, και ποτέ μια συλλογικότητα για τις πράξεις ενός ανθρώπου ή περισσότερων.

Η δικαστική κατοχύρωση περί της μη-ύπαρξης συλλογικής ευθύνης ήταν τεράστιας σημασίας σταθμός για την ανθρωπότητα και περισσότερο για την Ευρώπη, και ακόμη παραπάνω για την Γερμανία. Ως πρόσφατα.

Με τις λεπτομερείς περιγραφές του, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως οι χαρισματικοί βορειο-ευρωπαίοι ηγέτες, του είπαν το 2010 με το ίδιο το στόμα τους πως σκοπεύουν να συντρίψουν μέχρι εξαθλίωσης τους Έλληνες, διότι εκείνοι τους εξαπάτησαν δίδοντας ψευδή νούμερα για το έλλειμμα για το 2009.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα που ήδη από το 2005-6 ήταν υπό στενή οικονομική επιτήρηση, κατάφερε να ξεγελάσει τη EuroStat και να εξαπατήσει τους Ευρωπαίους εταίρους, κρύβοντας δαπάνες για έξοδα και εξοπλιστικά κλπ.
Ωπα! Εξοπλιστικά είπαμε;
Από τη Γαλλία και τη Γερμανία;
Υποβρύχια μήπως, ή φρεγάτες;
Ή νοσοκομειακές αγορές από βορειοευρωπαικές χώρες με διπλές τιμές και μίζες με φούντες;

Μάλιστα, ενώ είχαν εκτενή στοιχεία από τις ομολογίες του Χριστοφοράκου που θα μπορούσαν πιθανόν να προκαλέσουν κατάρρευση του πολιτικού συστήματος όπως ήταν τότε, και παραμένει εν πολλοίς και σήμερα, οι φίλοι βόρειο-ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν να συνεργαστούν με εκείνους που τους "ξεγέλασαν" για να συντρίψουν τους Έλληνες. Όλους. Συλλογικά. Συντρίβοντας την οικονομία τους.

Με απλά λόγια, οι εταίροι ηγέτες που προσφέρθηκαν να μας δανείσουν για να μην συμπαρασύρουμε τις τράπεζές τους με τη χρεοκοπία μας, και κατόπιν προσφέρθηκαν να μας καθοδηγήσουν στις μεταρρυθμίσεις (που οι σημαντικότερες δεν έγιναν ποτέ) μέσω της Task Force.

Όμως η ρητή επιθυμία τους προς τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών ήταν να μας συντρίψουν συλλογικά, και να στείλουν την Ελληνική Οικονομία στη Λίθινη Εποχή. Για αποφυγή του Moral Hazard [Ηθικού Κινδύνου] και άλλα προτεσταντικά κουραφέξαλα.

Το μόνο επαρκές εργαλείο για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι φυσικά η τρόικα.

Αυτό θέτει τεράστια ερωτήματα αναφορικά στους λόγους που μετά 7 χρόνια ύφεσης, οι σημαντικότερες και βασικότερες μεταρρυθμίσεις που θα μας έβγαζαν από την 7ετή ύφεση ΔΕΝ έχουν γίνει, με την σύμφωνη γνώμη και αγαστή συνεργασία των τροϊκανών.

Αντίθετα, η υπερφορολόγηση, η καταστροφή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI, η διατήρηση του μεγέθους της γραφειοκρατίας και η διολίσθηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας σε κλάση υποσαχάρειας Αφρικής, οι πλάτες στην διαφύλαξη της διαφθοράς και την συνταξιοδότηση μιλιούνια συνταξιούχων, η συναίνεση για την διατήρηση των πλασματικών αντικειμενικών αξιών σε επίπεδα πολλαπλάσια των αληθινών για 7 χρόνια, η σύμφωνη γνώμη για αύξηση του ...

ενεργειακού κόστους κατά 30% παραπάνω από τις ακριβότερες ευρωπαϊκές τιμές, και μύρια όσα άλλα, συγκλίνουν προς την εκδοχή της καθοδήγησης της Ελληνικής οικονομίας προς την Λίθινη Εποχή. Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος από αυτό.
Με οδηγό την τρόικα!

Φυσικά, για αυτή την εξέλιξη δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ευθύνη συλλογικά από τους βορειοευρωπαίους! Θα ήταν λάθος.

Όμως, ή ο κ. Γκάιτνερ λέει ψέματα στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, ή οι ταλαντούχοι ηγέτες της βορείου Ευρώπης θέλανε να συντρίψουν τους Έλληνες, και το έχουν πετύχει.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ελληνικός Λαός, ως συλλογικότητα, χρειάζεται να ακούσει μια επίσημη συγγνώμη. Και μετά να δει να προωθούνται οι αληθινές μεταρρυθμίσεις που θα μας βγάλουν από την 7ετή κρίση, αντί οι μαϊμού μεταρρυθμίσεις που σπρώχνουν την οικονομία μας στη Λίθινη Εποχή.

Έτσι εξηγείται και πώς ο κ. Τόμσεν μας παρότρυνε να κάνουμε ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις και με πιστωτική συρρίκνωση. Έτσι εξηγείται γιατί έχουμε μόνο 4 τράπεζες. Έτσι εξηγείται η άρνηση της τρόικας για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων της υπερφορολόγησης ως και τα τώρα. Έτσι εξηγείται το "μαζί τα φάγαμε" και το "κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων" των Ελλήνων πολιτικών συνεργατών. Έτσι εξηγούνται πολλά...

Από την άλλη, έχεις και μια άλλη χώρα εταίρο, το Λουξεμβούργο, που έκανε μυστικές συμφωνίες με ελληνικές εταιρίες για να κλέβει τους φόρους που είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία για να σταθεί στα πόδια της. Κλεφτοκοτάς δεν λέγεται αυτό;

Μαζί με άλλα 11 εκατομμύρια Έλληνες περιμένω μια επίσημη συγγνώμη για τα τελευταία 5 χρόνια. Τουλάχιστον από εκείνους που επέτυχαν να μας συντρίψουν.

Αλλιώς η Ευρώπη διατρέχει Ηθικό Κίνδυνο μεγέθους αντίστοιχου με όλες τις άλλες φορές που ζητήθηκε συλλογική ευθύνη.

Ως τότε παραμένω συντετριμμένος και εξοργισμένος.


*πηγή toportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU