Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αγορές προς τρόικα (#μέσω Bloomberg): τοξική κάθε περαιτέρω λιτότητα...

Το Bloomberg εκλιπαρεί να γίνει το κούρεμα τώρα κι όχι ...επί ΣΥΡΙΖΑ αφού πλέον "κάθε προσπάθεια μείωσης του χρέους, μέσω δημοσιονομικής λιτότητας, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει":

Bloomberg : "Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία, αλλιώς... θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"

από το tvxs.gr

Θέση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – τρόικας παίρνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, προτρέποντας του δανειστές να «δώσουν στην Ελλάδα μία ευκαιρία». Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι οι πιέσεις ενδέχεται να διαλύσουν την ευρωζώνη.

«Για ακόμη μία φορά οι πιστωτές δοκιμάζουν τις αντοχές της χώρας. Εάν συνεχίσουν να πιέζουν, θα μπορούσαν να διαλύσουν την ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν για το αδύνατο και να βρουν τρόπο να ελαφρύνουν τα χρέη της χώρας» γράφει συγκεκριμένα το Bloomberg.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησαν από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να μειώσει το χρέος της χώρας, το υψηλότερο στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, με περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Ως αντάλλαγμα προτείνουν μια τελευταία 'ένεση' ρευστότητας, με χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και μια έκτακτη πιστωτική γραμμή. Η προσφορά είναι τοξική γιατί κάθε προσπάθεια μείωσης του χρέους, μέσω δημοσιονομικής λιτότητας, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Και αυτό εάν υποθέσουμε ότι δεν θα βυθίσουν τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα -κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί» προσθέτει το πρακτορείο.
Το Bloomberg κάνει αναφορά και στις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες στην Ελλάδα σχολιάζοντας ότι με πάτημα τον αντευρωπαϊσμό ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές, και βρίσκεται σε ισχυρή θέση «να αντικαταστήσει τους μετριοπαθείς του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του επόμενους έτους».
«Εαν η λιτότητα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα μπει τέλος στη δημοσιονομική πειθαρχία» και «το ευρωπαϊκό σχέδιο θα κινδυνεύσει στο σύνολό του», αφού ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως σκοπεύει να πιέσει τους δανειστές να προχωρήσουν μονομερώς σε «κούρεμα».
«Εάν οι αγορές φοβηθούν ένα πιθανό κύμα χρεοκοπιών, η αναταραχή που θα ακολουθήσει θα μπορούσε να βυθίσει και πάλι ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» καταλήγει το δημοσίευμα.


Σχόλιο ΑΣ: Η φράση "ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως σκοπεύει να πιέσει τους δανειστές να προχωρήσουν μονομερώς σε «κούρεμα»" σημαίνει ότι "και ενδεχομένως μπορεί και να το πετύχει"...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU