Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα της μεγάλης απόφασης

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

του Άρη Ραμαντά*
Λίγες μέρες πριν την λαϊκή ετυμηγορία ο πολίτης ψηφοφόρος καλείται να αποφασίσει αν θα επιτρέψει στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που για 40 χρόνια μας κυβερνά να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. 
Η οικονομία βυθίστηκε σε μια πρωτοφανή ύφεση με ευθύνη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία. Εχει χυθεί πολύ μελάνι για τα αίτια της κρίσης ,για τα φαινόμενα διαφθοράς και λεηλασίας του κράτους καθώς και για το πελατειακό σύστημα που συντηρούσε τα δυο αυτά κόμματα στην εξουσία.
Τώρα είναι η ώρα της απόφασης.
Ο πολίτης ψηφοφόρος καλείται να αποφασίσει αν θα επιτρέψει στους διαχειριστές της κρίσης οι οποίοι πέντε χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο έφεραν τη χώρα ξανά στην αφετηρία με τον λαό εξαθλιωμένο να συνεχίσουν να μας κυβερνούν. Εχει χυθεί πολύ μελάνι για τα άδικα μέτρα που έπληξαν κύρια μισθωτούς ,συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες . 
Τώρα είναι η ώρα της απόφασης.
Ο πολίτης ψηφοφόρος καλείτε να κρίνει μετα από 5 χρόνια κρίσης: 

1.Γιατί αυξήθηκε το δημόσιο χρέος μετά από 2 «κουρέματα» στο 177% του ΑΕΠ και πλέον είναι μη βιώσιμο. Ο πρώτος στόχος μετά το πρώτο μνημόνιο για μείωση του δημόσιου χρέους πήγε περίπατο και αποτελεί ένα δείγμα αποτυχίας των πολιτικών της τροικας και της κυβέρνησης. 

2. Γιατί έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη (περιπου 27% που ισοδυναμεί με περιπου 1.500.000 άνεργους) από τους οποίους σχεδόν το 60% !!! αφορα ανεργους νέους. Ανεργους νέους με λαμπρές σπουδές που μεταναστεύουν για να βρούν δουλειά, είναι χαρακτηριστικό ότι σε 20 χώρες της Ε.Ε η ανεργία μειώθηκε. 

3. Γιατί 3.000.000 Ελληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. 

4. Γιατί κλείνουν τα καταστήματά τους οι μικροεπαγγελματίες μετά την εξοντωτική φορολόγηση από το πρώτο Ευρώ και τον ΕΝΦΙΑ. 

5. Γιατι εξακολουθεί το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 30% του πλούτου. 

6. Γιατί εξακολουθούν 11 ολιγάρχες ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων να διαπλέκονται με την κρατική εξουσία μεσω έργων, προμηθειών και ελέγχου των ΜΜΕ. Τώρα είναι η ώρα της απόφασης.
Ο πολίτης ψηφοφόρος καλείται να πάρει την πιο κρίσιμη απόφαση στην ιστορία της χώρας μέσα σε ένα περιβάλλον κατατρομοκράτησης του λαού, μέσα σε ένα περιβάλλον που το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξαντλεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία . 

Είναι η ώρα που σαν λαός πρέπει να σταθούμε όρθιοι , να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες που δυστυχώς ενδημούν και σε κόμματα που ισχυρίζονται ότι φέρνουν το νέο στην πολιτική ζωή. 



Το Θολό ποτάμι με ΔΡΑΣΗ και ΜΕΤΑ εστιάζει την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ λες και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε 40 χρόνια , ο Σ.Θ καλεί σε debate τον Τσίπρα σε μια προσπάθεια να αναπληρώσει τον ανήμπορο Σαμαρά. Αλαζόνας ο Σταύρος? Εντολέας? Μήπως το έχει δει Ομπάμα? 






Ο Γ. Παπανδρέου μετά την καταστροφική διαχείριση της κρίσης 2009-2011 και την κακήν κακώς απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία , επανέρχεται με ένα νέο κόμμα που όμως στηρίζεται σε παλιά φθαρμένα υλικά που κουβαλούν όλες τις παθογένειες του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Μια προσωπική ρεβάνς δε μπορεί να αφορά τον Ελληνα ψηφοφόρο.




Ο πολίτης ψηφοφόρος πρέπει να δεί ότι τα κόμματα της λεγόμενης κεντροαριστεράς « κουβαλάνε της Φώτος Ξύλα» που λέει ο λαός (όπου Φώτω διάβαζε ΝΔ).
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης . 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 

Είναι η ώρα για κυβέρνηση της αριστεράς. 
Της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κεντρο«αριστεράς» Λυκούδη-Λυμπεράκη-Πετσάλνικου-Σηφουνάκη -Βενιζέλου –Σκανδαλίδη-Φώφης.




* Ο Άρης Ραμαντάς είναι πρώην συντονιστής Ηλείας του Ποταμιού
* οι γελοιογραφίες είναι του Πέτρου Ζερβού από την Εφημερίδα των Συντακτών


1 σχόλιο:

  1. Είναι η ώρα για κυβέρνηση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ραχήλ! Εύγε και με τις υγείες σας!
    Πολύ καλό το άρθρο για το ποτάμι του ενός μέλους.
    zulu

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU