Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Είσαι κεντροαριστερός; Μαύρισέ τους!

"Στο χώρο του κέντρου λέει ότι κινείται και το ποτάμι του καλαμοκαβαλάρη Σταύρου Θεοδωράκη. Ένα συνονθύλευμα απροσδιόριστης ιδεολογίας, ένα συνονθύλευμα πολιτικών διαφόρων αποχρώσεων που είδαν φως και μπήκαν. Ενα κόμμα; Κίνημα; Τουρλουμπούκι; Στάνη με τον τσοπάνο; Κατασκεύασμα του συστήματος; Ουρά της ΝΔ; Διαλέξτε. Εχουν γραφεί πολλά για το κόμμα του ΕΝΟΣ χωρις κομματικά όργανα, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, ένα κόμμα που θα ήταν επίσης γραφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο"




του Άρη Ραμαντά* 
Αν είσαι συνεπής κεντροαριστερός, αν προσδοκάς μια σύγχρονη μεταρρυθμιστική κεντροαριστερά ενιαία και απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, αν πιστεύεις ότι κεντροαριστερός πολιτικός δεν είναι αυτός που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχε στην καταστροφή της χώρας σου, αν πιστεύεις ότι κεντροαριστερός πολιτικός δεν είναι αυτός που ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη τα τελευταία χρόνια, αν πιστεύεις ότι κεντροαριστερός πολιτικός δεν είναι ο καιροσκόπος που αναζητά έδρανο στη βουλή, τότε ΜΑΥΡΙΣΕ όλους όσους σήμερα θέλουν να λέγονται κεντροαριστεροί.
Δε νομιμοποιείται στη συνείδηση του ψηφοφόρου ο πολιτικός χώρος που κυβέρνησε μεταπολιτευτικά 20 χρόνια τη χώρα και συγκυβέρνησε 3 με τη λαϊκή δεξιά, ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά, να παριστάνει την οσία Μαγδαληνή, να ισχυρίζεται ότι έβαλε «πλάτη» να σωθεί η χώρα πού ο ίδιος βούλιαξε με την ανερμάτιστη πολιτική της λεηλασίας του κράτους. 
Ποια σωτηρία κοι Παπανδρέου και Βενιζέλο; 
Με τα μνημόνια που λεηλάτησαν τον χαμηλόμισθο, τον μικροσυνταξιούχο, τον μικροεπαγγελματία; 
Τα μνημόνια που οδήγησαν στην ανεργία 1500000 εκ. Ελληνες στην πλειοψηφία τους νέους; 
Τα μνημόνια που οδήγησαν 3000000 εκ. Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας και έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους; 
Τα μνημόνια που οδήγησαν χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό; 
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Δε νομιμοποιείται το σημερινό ΠΑΣΟΚ να λέγεται Σοσιαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ που παραδόθηκε άνευ όρων στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε όλα τα άδικα μέτρα για τον λαό, το ΠΑΣΟΚ που ανέχτηκε Μπαλτάκο, Βορίδη και Αδωνη, το ΠΑΣΟΚ που είναι συνυπεύθυνο για τον ΕΝΦΙΑ που ήταν το καίριο πλήγμα για τη μεσαία τάξη, το ΠΑΣΟΚ που έκανε γαργάρα την είσοδο των «τηλεαστέρων» της δεξιάς στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ που διατυμπάνιζε μαζί με τον Σαμαρά την έξοδο από τα μνημόνια και την εκδίωξη του ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Σαμαρά ανέχονταν τα χαστούκια της τρόικας, τα χαστούκια των αγορών και τα χαστούκια των δανειστών. Ο λαός πλέον δεν συγχωρεί.

Δε νομιμοποιείται ο Γ. Παπανδρέου, ο ελέω πατρός πρωθυπουργός, ο χειρότερος πολιτικός της μεταπολίτευσης, να θεωρεί λαικό κόμμα το μόρφωμα με τους Ταλιμπάν Παπανδρεικούς που δημιούργησε. Ο άνθρωπος που κυβέρνησε ως εντολοδόχος του ΔΝΤ με το οποίο είχε συμφωνήσει σε όλα πριν τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός που όταν έσφιξαν τα λουριά δεν ήξερε που βάδιζε, τότε που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, τότε που κατάφερε να βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό του, τότε που εξήγγειλε ΜΟΝΟΣ του δημοψήφισμα και γέλασαν και οι πέτρες. Το ωραίο είναι ότι μιλάει πάλι για δημοψήφισμα μετα τις εκλογές με ερώτημα που όποιος κατάλαβε παρακαλώ να μας διαφωτίσει. Απλά είναι γραφικός, αν δεν ήταν επικίνδυνος.

Στο χώρο του κέντρου λέει ότι κινείται και το ποτάμι του καλαμοκαβαλάρη Σταύρου Θεοδωράκη. Ένα συνονθύλευμα απροσδιόριστης ιδεολογίας, ένα συνονθύλευμα πολιτικών διαφόρων αποχρώσεων που είδαν φως και μπήκαν. Ενα κόμμα; Κίνημα; Τουρλουμπούκι; Στάνη με τον τσοπάνο; Κατασκεύασμα του συστήματος; Ουρά της ΝΔ; Διαλέξτε. Εχουν γραφεί πολλά για το κόμμα του ΕΝΟΣ χωρις κομματικά όργανα, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, ένα κόμμα που θα ήταν επίσης γραφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Θα σταθώ σε ένα. Τη συνεργασία του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Σπύρο Λυκούδη. Ο Λυκούδης λοιπόν έφτιαξε τους ΜΕΤΑ με στόχο την ενότητα της κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κεντροαριστερά. Γιατί πήγε ο Σπύρος στο ποτάμι; Για να δώσει δύναμη στον Σ.Θ να πετάξει στα σύννεφα και να πετάξει την όποια κεντροαριστερά στα σκουπίδια; Για να εφαρμόσει το ΜΗ πρόγραμμά του; Για να ανακόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ; Για να συνεργαστεί στην επεξεργασία θέσεων με τη Λυμπεράκη; Όχι, ο Σπύρος ήθελε μόνο να ξεσκονίζει ένα έδρανο της βουλής.
Ολο αυτό το πολύχρωμο καρναβάλι της λεγόμενης κεντροαριστεράς πρέπει να τιμωρηθεί. Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΤΗΣ. 


 *πηγή tvxs.gr
 *Ο Άρης Ραμαντάς είναι πρώην συντονιστής Ηλείας του Ποταμιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU