Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γιατί οι άνθρωποι του συστήματος βρίσκουν το ΚΚΕ ..."αυθεντικό"; #η περίπτωση του Αχιλλέα Γραβάνη

του Πέτρου Ζερβού (efsyn)
Μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα
από αθηναϊκό τοίχο

Διαβάζουμε έκπληκτοι στην κομματική σελίδα του Ποταμιού το παρακάτω λιβελλογράφημα για τον ΣΥΡΙΖΑ από γνωστό για τις συστημικές του ...πομπές* καθηγητή του παν/μίου Κρήτης (εδώ)

Η έκπληξη δεν έχει να κάνει με τον ίδιο τον ΑΓ - ιδεολογικό "εμπνευστή" της κίνησης των 58 που εισήγαγε το εσμό του πασοκαριάτου στον μεταρρυθμιστικό χώρο διαλύοντάς τον ως αυτόνομο εγχείρημα με το πόνημα "Ζητείται υπερβατικός Βενιζέλος" (δείτε Το σχέδιο ..."πράσινη προβιά" και τα αποτελέσματά του) - αλλά με το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί: 
"το ΚΚΕ είναι αυθεντικό, ο ΣΥΡΙΖΑ  δήθεν"...
Δικαιούται δια να ομιλεί ο συγκεκριμένος; Με την προϊστορία του στην δηθενιά, όχι, αλλά αφού το Ποτάμι είναι ο νέος του ανεμιστήρας λάσπης και ο ίδιος αναμενόμενος υποψήφιος του θολού ρεύματος με τα ψόφια ψάρια του παλαιοκομματισμού, ας ασχοληθούμε με το ...πανεπιστημιακού επιπέδου πόνημά του...

Το ΚΚΕ λοιπόν κατά Γραβάνη, εκφράζει τους θρησκευόμενους, σαφείς και ειλικρινείς στους στόχους τους ανθρώπους της δουλειάς, του μεροκάματου και της καθημερινής ενσυνείδητης εγκράτειας. 
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους θρησκόληπτους, κοινωνικά υποκριτές ("και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ") ιδιοκτήτες δεκάδων ακινήτων και εκατομμυρίων καταθέσεων, συντεχνιαζόμενους μεγαλοστελέχη του συστήματος.

Και αντιπαράδειγμα στους τελευταίους, πλην των "αριστερών μαρτύρων του ιεχωβά" του ΚΚΕ, είναι οι ...επιτομές της πολιτικής ειλικρίνειας και εντιμότητας Σταύρος Θεοδωράκης και Θόδωρος Σκυλακάκης...

Πολιτικό σχόλιο;  χαχαχα... (πανεπιστημιακού επιπέδου και αυτό)

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον νεποτισμό του, την πολιτική ανειλικρίνεια, το ιδιόκτητο κόμμα φέουδο και την πολιτική γραμμή επιπέδου "καλησπέρα καλησπέρα", έχουμε γράψει ξανά και ξανά. (πχ εδώ και εδώ)
Για τον Θ. Σκυλακάκη και τις επιδόσεις του στην πολιτική κατάληψη μέσω εισοδισμού και ακολούθως εξαφάνιση της Δράσης, έχουμε γράψει επίσης παλιότερα (πχ εδώ- θα θυμίσουμε μόνο ότι έχει χρηματίσει ευρωβουλευτής διατηρώντας την έδρα του πεισματικά για ...πέντε χρόνια αν και άλλαξε διαδοχικά τρία κόμματα: αρχικά ως ΝΔ, μετά ως κόμμα της Μπακογιάννη και τέλος ως Δράση ακόμη και όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της τελευταίας...

Το ΚΚΕ φυσικά για τους συστημικούς είναι στο απυρόβλητο - όσο φυσικά αρνείται κάθε συνεργασία με την αριστερά για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα κοινά της αριστεράς, όσο καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι σαν τους άλλους, ευρωλάγνος και συνεργάτης των καπιταλιστών - όσο δλδ αποτελεί την "αριστερά του Κυρίου". Όσο συνεχίζεται ο πολιτικός αυτισμός ενός κόμματος που από την διορατικότητα ενός Χαρίλαου Φλωράκη έχει πέσει για τα καλά στα χέρια των επαγγελματιών -αν και χαμηλόμισθων- πολιτικών της αριστερίστικης φράξιας του Περισσού τελευταίων εκπροσώπων μαζί με την Βόρεια Κορέα του "θεϊκού πολιτικού δόγματος" επί της γης. 

Τι κοινό όμως έχει πράγματι ο Περισσός με το Ποτάμι που προκαλεί την αμοιβαία συμπάθεια πλην των πολιτικών οδοφραγμάτων που και οι δυο προσπαθούν να βάλλουν στην επερχόμενη αλλαγή; 
Μα ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός... : και στους δυο μονολιθικούς χώρους οι διαγραφές πέφτουν σύννεφο αν διαφωνήσεις με την γραμμή. Και στις δυο περιπτώσεις η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται με άμεσα και συνοπτικά μέτρα - στην δεύτερη περίπτωση ακόμη πιο συνοπτικά: με sms... Και στις δυο περιπτώσεις τα μέλη οφείλουν να πειθαρχούν σε αποφάσεις ενός κονκλαβίου πεφωτισμένων - στην δεύτερη περίπτωση δικαιώματα δεν υπάρχουν και τυπικά (δεν υπάρχουν καν μέλη αλλά εθελοντές) και το κονκλάβιο περιορίζεται σε ένα άτομο - τον ΣΘ. 
Συμπέρασμα: Τα φέουδα λογικά βρίσκονται σε αλληλοεκτίμηση και χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα απέναντι στην ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά - παράλογο;

 υγ Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ξέχασε ο Αχιλλέας Γραβάνης... Αυτοί δεν είναι "αντικειμενικά" χρήσιμοι του συστήματος που εκπροσωπείς; Δεν αξίζουν μια ακόμη αγιοποίηση για την ειλικρίνεια και την εντιμότητά τους δίπλα στο πάνθεον Τατσόπουλου, Ψαριανού, Λυκούδη, Θεοδωράκη, Σκυλακάκη, ΚΚΕ;

Ακολουθεί το λιβελλογράφημα/προανάκρουσμα μιας ακόμη αναμενόμενης υποψηφιότητας με το Ποτάμι:


Πολιτική εντιμότητα


Γράφει ο Αχιλλέας Γραβάνης
Σεβόμουν πάντα τους θρησκευόμενους, σε αντίθεση με τους θρησκόληπτους. Οι πρώτοι μεταφράζουν την πίστη τους σε τρόπο ζωής, οι δεύτεροι σε βολική κοινωνική υποκρισία.
Στην πολιτική της Αριστεράς οι πρώτοι είναι το ΚΚΕ, οι δεύτεροι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτοι είναι σαφείς, ειλικρινείς στους στόχους τους, οι δεύτεροι “και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ”.
Οι πρώτοι στελεχώνονται από ανθρώπους της δουλειάς, του μεροκάματου οι δεύτεροι από ιδιοκτήτες δεκάδων ακίνητων και εκατομμυρίων καταθέσεων.
Οι πρώτοι άνθρωποι της καθημερινής ενσυνείδητης εγκράτειας, οι δεύτεροι συντεχνιαζόμενα μεγαλοστελέχη του συστήματος που θέλουν, άκουσον άκουσον, να το καταργήσουν.
Αυτή τη διαφοροποίηση πολιτικής ειλικρίνειας και εντιμότητας μου θύμισε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιου στη συνάντηση του με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη της Δράσης λέγοντας: τους ενοχλεί η συμπόρευση δυο σαφώς και έντονα δεδηλωμένων υπέρ της Ευρώπης κινήσεων (Ποτάμι, Δράση) και δεν τους ενοχλεί η αδιανόητη πρόσκληση του κατ’ επίφαση “Ευρωπαίου” ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με στους ειλικρινώς δεδηλωμένους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι πολίτες δεν είναι ανόητοι, όπως τους θεωρούν με την πολιτική πρακτική τους κάποιοι, παρότι βρίσκονται σε αγωνία, ακόμη και σε απελπισία.
* Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου
6 Ιανουαρίου 2015
Σημειώσεις:

*συστημικές πομπές: "Ζητείται υπερβατικός Βενιζέλος
"Διαφαίνεται ότι προς το παρόν ο μόνος οργανωμένος πολιτικός χώρος που μπορεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη για τη δημιουργία του νέου φορέα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μετά την ‘ελάφρυνση’ του από τους λαϊκιστές."  ...
(Ο Βενιζέλος) στα χρόνια της κρίσης έδειξε πολιτική υπευθυνότητα σε δύσκολες συγκυρίες, υποστήριξε πολιτικά δύσκολες αποφάσεις, καίριες για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, αναλαμβάνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος. ...  
Η δημόσια, ειλικρινής και έμπρακτη υποστήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου θα δώσει ουσιαστική δυναμική στην όλη προσπάθεια. Το μήνυμα κορυφής για συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ θα κάνει τη διαφορά. Η πολιτική του αυτή κίνηση θα δώσει σε όλους και περισσότερο στην κοινωνία, το μήνυμα ότι για την ανασύνταξη της πατρίδας για την έξοδο από την κρίση χρειάζονται προσωπικές υπερβάσεις και θυσίες Το έμπρακτο πέρασμα από το εγώ στο εμείς θα είναι εξαιρετικά ισχυρό για όλους. Στους άλλους πολιτικούς του χώρου με σημαντικές προσωπικές πολιτικές διαδρομές θα λειτουργήσει ως παραδειγματικό κάλεσμα για μια νέα συλλογικότητα στην πολιτική, για ουσιαστική ανασύσταση και εκσυγχρονισμό του μεσαίου χώρου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU