Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πόλ Μέισον: Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται

από την huffingtonpost.gr
Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται όπως τόνισε ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον,  μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η νέα κυβέρνηση άλλαξε το επίπεδο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις παρουσιαζόταν στην ελληνική κυβέρνηση ένα προσχέδιο το οποίο γινόταν πολύ πιο σκληρό κατά τη διάρκεια της Συνόδου εξαιτίας των απαιτήσεων του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών».
Παράλληλα, ο Πολ Μέισον, τόνισε ότι προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες. Εκτίμησε επίσης πως «ο Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν».
Θετική ήταν η άποψη του για την Άνγκελα Μέρκελ. «Η Μέρκελ, αν και πολλοί Έλληνες είναι οργισμένοι μαζί της, προσπαθεί ώστε να βρεθεί λύση. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ελλάδας είναι ο Ραχόι. Αυτός πιέζει να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές» είπε ο Βρετανός δημοσιογράφος.
Στην ίδια εκπομπή, ο Πολ Μέισον, παρουσίασε τη συμφωνία που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά στο Eurogroup εμφανίστηκε ένα τελείως διαφορετικό κείμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU