Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Για τον Σόιμπλε η δημοκρατία είναι ασθένεια που η μετάδοσή της στην ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί...

Επικαιροποίηση: κάνοντας "τσίσια" στο στέμμα του Ντάισεμπλουμ
Ο ακροδεξιός ΥπΟικ της Μέρκελ έκανε δηλώσεις και απόψε... Τι είπε ο Σόιμπλε με χαιρεκακία; Ότι σύμφωνα με πληροφορίες του αδειάζουν τα ΑΤΜ στην Ελλάδα...
Ο πρόεδρος του eurogroup και ΥπΟικ της Ολλανδίας, έκανε δηλώσεις ξανά απόψε. Αφού υπενθύμισε ότι το eurogroup έχει 19 μέλη - ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Γ.Βαρουφάκη από την δεύτερη συνεδρίαση - είπε ότι η Ελλάδα ήταν αυτή πουέφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων!
Νωρίτερα ο σλοβάκος ΥπΟικ προσερχόμενος στην συνεδρίαση είπε ότι αυτό που περίμενε από τον έλληνα ΥπΟικ ήταν όχι θέσεις αλλά άλλη μια διάλεξη...
Η "γερμανική Ευρώπη" δεν πρόκειται να απολέσει πρόθυμα την επικυριαρχία της επί των υπολοίπων εθνών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αντίσταση που ξεκίνησε και θεσμικά με την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης, δεν θα δυναμώσει και δεν θα φέρει αργά ή γρήγορα την αλλαγή συσχετισμών στην ήπειρο. Ο Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό. Γι αυτό και απόψε είπε ότι θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα να μην εξαπλωθεί η ελληνική ...ασθένεια στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν τα πάνε καλά με την δημοκρατία. Ειδικά με τα δημοψηφίσματα. Δεν ξεχνούν ότι όποτε τέθηκε στους λαούς οποιαδήποτε πρότασή τους απορρίφθηκε πανηγυρικά - βλέπε δημοψηφίσματα για το ευρωπαϊκό σύνταγμα - οι λαοί δεν θέλουν μια γερμανική Ευρώπη -  βλέπε δημοψήφισμα για τις τράπεζες στην Ισλανδία... 

Η δημοκρατία όπως και η αριστερά είναι ασθένειες - δεν επιτρέπονται στην Ευρώπη που ονειρεύεται ο Σόιμπλε και τα τσιράκια του - και έτσι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από την ώρα που ο ελληνικός λαός τους γύρισε την πλάτη. Και ο συνδυασμός που προέκυψε από χθες δλδ ενός "γερμανοσκεπτικιστικού" δημοψηφίσματος με την αριστερά στην εξουσία είναι ότι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί. 

Από την άλλη κατά βάθος γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη - η νίκη των Podemos στις μεγάλες δημαρχίες της Ισπανίας το δείχνει ξεκάθαρα - κάπως έτσι ξεκίνησε η ανατροπή και στην Ελλάδα, από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπροστά στην αρχή του τέλους λοιπόν οι ακροδεξιές ελίτ θα πολεμήσουν με όλα τα μέσα: με ψέματα, προβοκάτσιες, εκβιασμούς, τρόμο - αλλά τον πόλεμο τον έχουν ήδη χάσει όσες απώλειες κι προκαλέσουν στην πλευρά της λογικής και του δικαίου. 

Ήδη το αρραγές μέτωπό τους αποσαθρώνεται κάτω από τα πόδια τους - εχθροί και φίλοι τους, νοιώθουν ότι στο τέλος της ημέρας οι γερμανοί θα τους εγκαταλείψουν. Γάλλοι, Ιταλοί, Πορτογάλοι νοιώθουν ήδη ότι μετά την Ελλάδα θα έρθει η σειρά τους να πιουν το πικρό γερμανικό ποτήρι - και εξεγείρονται.

Το έργο είναι σκηνοθετημένο εξ αρχής - λήγει με την από μηχανής θεά Μέρκελ - που μαζί με την "σωτηρία" της Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία να απαλλαγεί κι από τους τελευταίους εσωτερικούς της αντιπάλους. Κι όλα αυτά χρησιμοποιώντας την Ελλάδα για ακόμη μια φορά. 

Η χώρα μας έχει εμπλακεί εξ ανάγκης στο θεατρικό έργο "σώζουμε το ευρώ" - αλλά παίζει καλά τον ρόλο της. Κανείς άλλος στην συγκυρία δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό - και έτσι, για μια ακόμη φορά, η μικρή και εξανδραποδισμένη χώρα των Βαλκανίων με κατεστραμμένο τον παραγωγικό της ιστό από την πολυετή λεηλασία των πολιτικών παρασίτων που την κυβέρνησαν και των πολιτικοοικονομικών πατρώνων τους στον Βορρά, σηκώνει το ανάστημά της. 
Δεν έχει πια να χάσει τίποτα - ίσως όμως κερδίσει ένα μέλλον ξανά.


υγ Βγάζοντας η Ελλάδα από τα κιτάπια της το user manual της βασικής της εφεύρεσης, της Δημοκρατίας, που έχει προμηθευτεί ολόκληρος ο πλανήτης δίνει επίσης τεχνική βοήθεια στους μπερδεμένους χρήστες πως να κάνουν restart στο πρόγραμμά τους  - το προσβεβλημένο από τον ιό της λιτότητας - κι επίσης ενημερώνει ότι το πρόγραμμα "Δημοκρατία" δεν έχει καμία σχέση με το αγαπημένο διαστροφικό pacman του Σόιμπλε. Ναι, εξάγουμε Δημοκρατία!

Γιώργος Παπασπυρόπουλος


1 σχόλιο:

  1. Ποιά Δημοκρατία;
    Αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, και σε 6 μόλις μήνες αποτελείωσε την οικονομία, άδειασε όλα τα ταμεία, και τώρα ετοιμάζεται να μας βγάλει κι απ΄το Ευρώ!!
    Δημοκρατία το λέτε εσείς αυτό;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU