Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ωμή και Κτηνώδης Τιμωρητική Οικονομική Βία - η γερμανική πολιτική επεβλήθη στην Ευρώπη. Μόνη ελπίδα ανατροπής της το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!

Μπορούμε!

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η Ευρώπη οδεύει για δεύτερη φορά στην συντριβή με χρήση ωμής βίας (οικονομικής αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα) μιας διαφορετικής επιλογής ενός ευρωπαϊκού έθνους. Τιμωρεί βάναυσα έναν λαό επειδή ψήφισε αριστερά και κυρίως αντιμνημονιακά. Ισοπέδωση των αντιρρησιών κάτω από τις ερπύστριες της ΕΚΤ.

Το ΔΝΤ δεν έχει καταβάλλει τις οφειλόμενες δόσεις στα πλαίσια του προγράμματος που μόλις χτες έπαυσε να ισχύει αλλά διεκδικεί και την τελευταία δόση που αντίστοιχα του οφείλεται. Παράλογο; Όχι, απλά η βία του δυνατού.

Η ΕΚΤ πνίγει από τις 16 Φεβρουαρίου την ρευστότητα στην ελληνική οικονομία παρότι η χώρα παραμένει σε πρόγραμμα - διακόπτει και τον ELA μόλις προκηρύσσεται δημοψήφισμα αναγκάζοντας την χώρα σε έλεγχο κεφαλαίων και κλείσιμο των τραπεζών. Κι ακόμη παραπέρα: εκβιάζουν με bail-in δλδ κούρεμα καταθέσεων από την Δευτέρα, αν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα...

Κάποτε λέγαμε σκωπτικά ότι γίναμε Αφρική για να υποδηλώσουμε την θεσμική μας καθυστέρηση σε σχέση με την Ευρώπη. Τώρα μπορούμε να πούμε πολύ σοβαρά ότι η Ευρώπη έγινε Αφρική δλδ επικράτησαν δικτάτορες με οικονομική ισχύ έναντι της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ εταίρων. Άτυπα όργανα σαν το eurogroup περνούν τις γερμανικές πολιτικές έναντι ενός αδύναμου ευρωκοινοβουλίου που περιορίζεται σε ψηφίσματα συμπαράστασης. 

Η Ευρώπη υποτάχθηκε στην γερμανική οικονομική υπεροπλία που χτίσθηκε πάνω στην προνομιακή της μεταχείριση μεταπολεμικά από τους νικητές του παγκοσμίου πολέμου που η Γερμανία προκάλεσε και φυσικά το κούρεμα του χρέους της για να ξανασταθεί στα πόδια της και να μπορέσει κάποτε να ανασυγκροτηθεί. Οι Γερμανοί αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους και αλαζονικά επιβάλλουν την υποκριτική τους ηθική και την ωμή οικονομική τους δύναμη απέναντι στους άλλους. Χυδαία συμπεριφορά; Ναι, η συνέχεια του ναζισμού με άλλα μέσα.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική περίπτωση πραξικοπήματος. Με έλεγχο των ΜΜΕ, της επικοινωνίας, των πιθανών συμμάχων της Ελλάδας - και τέλος με ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας με στοιχισμένα διαγγέλματα εκβιασμούς και αφόρητο τρόμο από Μέρκελ, Σουλτς, Γιούνκερ και δηλώσεις υποταγής Ολάντ και Ρέντζι που προσχωρούν στην ετσιθελική αλλαγή ακόμη και του ερωτήματος του δημοψήφίσματος σε "ευρώ ή δραχμή"! Απίστευτη υποκρισία, χυδαία επιβολή στην θέληση ενός λαού.

Που πάει η Ευρώπη; Κατά διαόλου. Είναι φανερό. Τα τελεσίγραφα που πέρασαν στην μικρή και ευάλωτη Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνονται πέραν κάθε λογικής στην Ελλάδα. Οι απίθανοι σοσιαλδημοκράτες έχουν μπει στην ουρά πίσω από τον ακροδεξιό αντιευρωπαϊστή Σόιμπλε και την καρικατούρα ευρωπαίας Μερκελ. Κρίμα, αλλά η σοσιαλδημοκρατία είναι πλέον μια εκδοχή της δεξιάς και αυτό είναι ολοφάνερα μη αναστρέψιμο.

Τι μένει στον ελληνικό λαό; Αντίσταση μέχρι την νίκη. ΟΧΙ στην πρόταση των θεσμών  - ΝΑΙ στην δημοκρατική Ευρώπη. 

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός σε τρίτο μνημόνιο αυτή την στιγμή θα σημάνει ότι τα χάνουμε όλα και για πάντα. Ο ρεβανσισμός του γερμανικού λόμπι θα είναι αναμενόμενος και πρωτοφανής πλέον. Είναι ακόμη καλύτερο να πέσουμε πολεμώντας  - τουλάχιστον θα αφήσουμε παρακαταθήκη στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που εξεγείρονται απέναντι στο δόγμα της λιτότητας όπως ο ισπανικός και ο ιρλανδικός. Τους οφείλουμε αν μη τι άλλο, την μη διάψευση των ελπίδων που τους γεννήσαμε.

Οι αφόρητες πιέσεις είναι ήδη ενεργοποιημένες σε όλα τα επίπεδα. Όμως και αντέχουμε και προετοιμασμένοι είμαστε. Έχουμε 45 δις στα σεντούκια, τρόφιμα στα ψυγεία, βενζίνη στα ρεζερβουάρ. Και κυρίως αλληλεγγύη. 
Αν όχι τώρα πότε;
Μπορούμε. 

Την Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα. Το grexit δεν θα περάσει. Αυτοί που θα είναι σε δύσκολη θέση θα είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος. Και η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει απρόσκοπτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU