Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Ο ελληνικός λαός είπε Όχι.

Μερικά πρώτα συμπεράσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει

2. Η ψήφος είναι ταξική - το 60% είναι όσοι και όσες δεν αντέχουν άλλο ούτως ή άλλως - το 40% είναι όσοι αντέχουν λίγο πολύ με τις προτάσεις της τρόικας και μαζί τους όσοι "έφαγαν" τον φόβο και ψυχολογικά κατέρρευσαν από τον τρόμο - κανονικά το ποσοστό έπρεπε να είναι 75-25 αλλά η φοβερή δύναμη πυρός που συγκέντρωσαν εξωτερική και εσωτερική τρόικα μείωσε σημαντικά το ποσοστό του ΟΧΙ.

3. Το δίλημμα παραμένει: Αριστερά ή Δεξιά.
Στην δεξιά καταμετρούνται Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.
Οι ΑΝΕΛ προσχωρούν με σαφήνεια - χάρη και στην συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ - , στον κεντρώο πατριωτικό χώρο κρατώντας μερικές ιδεολογικές εμμονές της δεξιάς καταγωγής κάποιων στελεχών τους.
Στην Αριστερά συγκαταλέγονται ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσυα και ΔΗΜΑΡ (;).
Στον εθνικοσοσιαλισμό η ΧΑ και στον σταλινοσοσιαλισμό το ΚΚΕ - η ΧΑ ένα ακραίο μόρφωμα στις παρυφές της Δεξιάς και το ΚΚΕ ένα ακραίο απολίθωμα στις παρυφές της Αριστεράς.

4. Η ιστορία δεν τελείωσε - γράφεται μπροστά στα μάτια μας και ευτυχώς με την συμμετοχή μας χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

5. Το ΝΑΙ δεν έχασε τόσο γιατί πλαστογράφησε το ερώτημα του δημοψήφίσματος αλλά γιατί αποπειράθηκε να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα τα πολιτικά καθάρματα που ευθύνονται για την χρεοκοπία και το ξεπούλημα της χώρας - σύντομα θα αποτιμηθεί πολιτικά το μέγεθος των ευθυνών κάθε επωνύμου που προσχώρησε συνειδητά σε αυτήν την απόπειρα σωτηρίας του παλαιού πολιτικού προσωπικού και μάλιστα στο όνομα της Ευρώπης, της Δημοκρατίας ή της Αριστεράς. Ειδικά τα σκουπίδια της "κεντροαριστεράς"...

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολύ ευκολότερο έργο αν είχε στείλει εγκαίρως μήνυμα στην κατεστραμμένη μεσαία τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και άλλους επιχειρούντες στην πραγματική οικονομία, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και δεν θα τους αντιμετωπίσει εισπρακτικά (φορολογία, γραφειοκρατία, εισφορές στον ΟΑΕΕ, μικροδάνεια, σεισάχθεια στις τραπεζικές τους φουσκωμένες υποχρεώσεις - έστω αργότερα αλλά με σαφήνεια)

7. Το Ποτάμι αποδεικνύεται το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα (φέουδο ενός μέλους και χωρίς δικαιώματα των εθελοντών), σχεδιασμένο "μία χρήσης" από Σουλτς και Μπόμπολα, πολιτικά ανύπαρκτο (δεν έχει καμία πρόταση, θέλει μόνο να μπει σφήνα στην κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές) και συνονθύλευμα όλων των ρεταλιών της πολιτικής και των ακραία ταξικών επιλογών του νεοφιλελευθερισμού. Ο Θεοδωράκης απέτυχε παντού - θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που να ανακοίνωνε την παραίτησή του αλλά είναι η αιχμή του Σόιμπλε και θα το παλέψει όσο και ο Ντάισεμπλουμ - μέχρι τέλος...

8. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός θαρραλέος κι αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν οι γερμανοί και οι ντόπιοι φιλελέδες γι αυτό και ηττώνται. Το χθεσινό Όχι είναι σημαντικότερο από εκείνο του 1940 το οποίο αν περνούσε από δημοψήφισμα ίσως μάζευε δύσκολα την πλειοψηφία. Οι Γάλλοι όπως τότε είχαν συνθηκολογήσει σε λίγες μέρες έτσι και τώρα με την πολιτική τους ανυπαρξία, είναι η βασική αιτία της ανεμπόδιστης γερμανικής επέλασης - ίσως αυτό αλλάξει με τον θρίαμβο του ΟΧΙ και την πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Γιώργος Παπασπυρόπουλος6 σχόλια:

 1. Είπε ΟΧΙ αλλά ο καπετάν Αλέξης το χρησιμοποιεί σαν ΝΑΙ.
  Να μην σφυρίζετε αδιάφορα, ο Τατσόπουλος είπε πως αυτή η κομπίνα θα διδάσκεται στα πολιτικά τμήματα των πανεπιστημίων.
  Στο μεταξύ η οικονομία είναι στο νεκροτομείο επειδή η αρχηγάρα φοβόταν την Κωνσταντοπούλου και το Λαφαζάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετική ανάλυση. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τόσο συνοπτικός και ταυτόχρονα ακριβής.
  Η μόνη απόχρωση που θα πρόσθετα είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα περήφανο λαό, αλλά με μια επαναστατική διαδικασία που συντελείται στους κόλπους του από το 2011 και μετά.
  Ο Τσίπρας συνεχίζει να επικοινωνεί με αυτή την επανάσταση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εργαλείο (και όχι πρωτοπορία) του λαού.

  Μιχάλης Καστρινάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφώτιστος Φιλέλλην

  Τα σημαντικότερα σημεία στην ομιλία του Γκι Φερχόφστατ -να διαβαστούν
  Posted on 08/07/2015 by Po
  [Είμαι θυμωμένος διότι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν είδαμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων]

  Ο Γκι Φερχόφστατ ήταν καταιγιστικός στον λόγο του κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ζήτησε μεταρρυθμίσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να φανεί ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης και μάλιστα προσφέρθηκε να έρθει στην Αθήνα για να βοηθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

  Αρκετοί παριστάμενοι ευρωβουλευτές σχολίασαν πως με την ομιλία Φερχόφστατ ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε να νιώθει για πρώτη φορά άβολα.

  Τα σημαντικότερα σημεία στην ομιλία του Βέλγου επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών:

  Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις
  Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω αν θέλετε
  Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ
  Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο
  Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες
  Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας
  Των προνομίων στους εφοπλιστές
  Των προνομίων της Εκκλησίας
  Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων
  Των προνομίων των ελληνικών νησιών
  Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση
  Εχουμε και εμείς ευθύνη, βέβαια, και θα την εξετάσουμε
  Αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις
  Εχετε μια συγκεκριμένη επιλογή
  Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε τον λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο
  Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε
  Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης
  800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια, ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (σ.σ.: όχι τον καινούργιο, είπε, τον κανονικό).
  Σωστά λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Τον λογαριασμό όμως δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες.
  Υπνοβατείτε προς ένα Grexit. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα: της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Όλα αυτά βάλτε τα σε ένα πακετο και φέρτε τα στο τραπέζι. Πρέπει να βρούμε μία συνολικά αποδεκτή πρόταση κι εσείς πρέπει να το κάνετε, γιατί δεν υπήρξε πρωθυπουργός στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή, πήρατε διπλή εντολή, άρα εσείς είστε που πρέπει να θέσετε τέλος στη διαφθορά στην Ελλάδα. Δεν είναι το ερώτημα αν εκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πρέπει να επιλέξετε πώς θα μείνετε στην Ιστορία, ως εκλογικό ατύχημα ή ως πραγματικός ηγέτης.
  Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ένας ψευδοπροφήτης
  Αν θέλουμε να αποφύγουμε το Grexit, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να καταρτίσετε έναν οδικό χάρτη, να καθορίσετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα.
  Είμαι θυμωμένος διότι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν είδαμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
  Πηγή https://roides.wordpress.com/2015/07/08/8july15/#comment-79594

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιρετικα ευστοχος ο Βελγος Γκι Φέρχοφστατ, ο οποιος ως μεγαλυτερος και πολυ εμπειροτερος (γεν. 1953) έδωσε ουσιαστικες συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα, ηγετη κυριως των αγνωμονων πρωην ευεργετηθεντων ψηφο-βολων* του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργου της χωρας.

  *δεν προκειται περι λαθους πεταξαν τους πρασινους βωλους-ψηφους στο ροζ καλαθι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επαναληψις

  Γλωσσαρι κοινωνικης αριστερας(λαϊκιστικης ή αυταρχικης αριστερας;)

  Βολονταρισμός: η πεποίθηση ότι τα πάντα είναι εφικτά, αν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση. “..ο βολονταρισμός συνδέεται με την τάση παν-πολιτικοποίησης, δηλαδή υπαγωγής όλων των δραστηριοτήτων της κοινωνίας στις πολιτικές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Ο συνδυασμός του βολονταρισμού με την κάθετη και απεριόριστη εξουσία, υπό την καθοδήγηση μιας, υποτιθέμενα, παναρμόδιας νομιμοποιητικής ιδεολογίας, μας δίνει το σχήμα της εξουσιαστικής ακράτειας που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία ως κύριο μέσο επιβολής πολιτικών αποφάσεων. Το τρομοκρατικό στοιχείο διαπερνά το κομμουνιστικό σύστημα διακυβέρνησης και είναι η πηγή της εγκληματικής του δραστηριότητας.”( Λεξ. Δημητράκου).

  Στα καθ΄ημας επαρκής πολιτική βούληση θα θεωρειται η συμφωνια 7 απο τις 12 συνιστωσες, αγνοωντας το πολιτικο χαος στον νου των προσφατων ψηφοφορων του, που σταθηκαν αγνωμονες στους τεως ευεργετες τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια