Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Προπαγανδισμένοι όλων των (ευρωπαϊκών κυρίως) χωρών, ενημερωθείτε!

Μετά τον θρίαμβο του Όχι, ένα παράπλευρο όφελος είναι ότι οι αφόρητα προπαγανδισμένοι ευρωπαίοι μαθαίνουν την αλήθεια για την "ελληνική διάσωση". Τα στόματα ανοίγουν και τα ψέμματα αποδομούνται. Ο κόσμος όλος πληροφορείται την αιτία της μεγάλης νίκης του Όχι στο δημοψήφισμα κι ένας άσχημα λοιδορημένος και χρησιμοποιημένος λαός ανακτά αν μη τι άλλο, την αξιοπρέπειά του: Αυτό το λες και ήττα για την κα Μέρκελ...

Μάσιμο Ντ' Αλέμα: Όλα τα λεφτά της διάσωσης της Ελλάδας πήγαιναν στις τράπεζες - πρωτίστως τις γερμανικές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας τονίζει ότι "220 δισ. κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές"

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συνέντευξη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα στο δίκτυο Rai News, στην οποία μιλά για τη λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε, όπως τονίζει, τις τράπεζες, πρωτίστως τις γερμανικές, καθώς εκεί κατέληξαν τα κεφάλαια διάσωσης. 
Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως «λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες». 

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντ' Αλέμα επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι «από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη». 

 «Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες», προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς. 

 «Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά τους», καταλήγει.


Πηγή: 
AΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση: τα ίδια έλεγε και ο Ρέντζι πριν ένα ακριβώς χρόνο: http://www.kathimerini.gr/777489/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/rentsi-h-ellada-sw8hke-prokeimenoy--na-prostateytoyn-eyrwpaikes-trapezes - όλοι γνωρίζουν αλλά χρειαζόταν το δημοψήφισμα και ο θρίαμβος του ΟΧΙ για να ανοίξουν τα στόματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια