Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αναδιανομή της φτώχειας ή παραγωγική ανασυγκρότηση - παραγωγή και παραγωγοί, πρώτη προτεραιότητα;


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΡΙΖΑ
Από το Τμήμα Βιομηχανίας

Σύντροφοι και Συντρόφισσες
Tο τμήμα βιομηχανίας σε συνεδρίαση που έγινε στις 29/7/2015, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :
Το τμήμα βιομηχανίας λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 και έχει εκλέξει δυο φορές γραμματεία και συντονιστικά όργανα. Σαν αποτέλεσμα της δουλειάς του, έχει παραδώσει στην επιτροπή προγράμματος πρόγραμμα αρχών και δράσεων για την βιομηχανία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, το Μάρτιο του 2014. Ταυτόχρονα έχει επεξεργαστεί επιμέρους θέματα σε αυτόνομα κείμενα και έχει κάνει με αλλά τμήματα προσπάθειες συνεργασιών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος
Σε αυτή την προσπάθεια δεν είχαμε καμιά αντίθετη τοποθέτηση από το κόμμα στις βασικές αναλύσεις μας, εκτός από γραπτές παρατηρήσεις συντρόφων για ελλείψεις σε επιμέρους θέματα. Στον ίδιο βαθμό δεν υπήρξε άλλη συγκροτημένη συνολική τοποθέτηση στο συγκεκριμένο θέμα.
Δυστυχώς όλη η παραπάνω δουλειά αγνοήθηκε συστηματικά από το κόμμα και τα αρμόδια υπουργεία. Δεν έγινε καμιά οργανωμένη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ενώ ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι όποιες ενέργειες είναι αποσπασματικές και μερικές κατά την άποψη μας λαθεμένες .
Το τμήμα βιομηχανίας εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα διότι είναι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση και την εσωστρέφεια.
Δεν παραγνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών ούτε των αποφάσεων και των ενεργειών που έχουμε να επιλέξουμε, όλοι συνολικά και ο καθένας ξεχωριστά. Ακριβώς όμως αυτή η δυσκολία είναι που πρέπει να μας ενώσει και δυναμώσει περισσότερο.


Συντροφικά
το Τμήμα Βιομηχανίας ΣΥΡΙΖΑ

πηγή ΣΥΡΙΖΑ Τμήμα Βιομηχανίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU