Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πάσχος Μανδραβέλης μαινόμενος ή, ως που θα φτάσει η αμοιβόμενη εμπάθεια των κατά φαντασία "φιλελεύθερων" προπαγανδιστών;

Με αφορμή το πόνημα του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το γέλιο των επενδυτών και ο κ. Τσίπρας
Η "πληρωμένη απάντηση" από έναν έλληνα της ομογένειας:

Πασχάλη σε πληρώνουν να γράφεις τέτοια ψέματα? 

Όποιος καταλαβαίνει αγγλικά και δει αυτήν την συζήτηση, βλέπει τον πιο συγκροτημένο, σοβαρό και με όραμα άνθρωπο που έχει ποτέ αντιπροσωπεύσει αυτό το κράτος. 

Χωρίς να υπόσχεται τίποτα σε κανέναν, λέει στους ανθρώπους καθαρά τα σχέδιά του, που θα γίνουν πραγματικότητα μόνο αν αυτοί το θελήσουν. 

Στον Κλίντον - που ξεκάθαρα εμπιστεύεται τον Τσιπρα και τον θαυμάζω κιόλας-απαντά πως χωρίς τις αλλαγές που ελπίζει να καταφέρει, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν αλλά και έτσι ακόμη, να επενδύσουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα, είναι μία καλή ιδέα γιατί δεν χάνουν τίποτα, ούτως ή άλλως μέσα στην θολούρα δουλεύουν - οι επενδυτές αυτή την γλώσσα την καταλαβαίνουν πολύ καλά. 

Εξηγεί όμως - για όποιον ενδιαφέρεται- ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει κάτι που λίγες χώρες έχουν, ανθρώπους έξυπνους και πρωτοποριακούς - σαν τον Τσιπρα τον ίδιο. 

Έχει το θάρρος να τους πει να κοιτάξουν λίγο παραπέρα από τον τουρισμό και ακόμη και να μπορέσουν να δουν τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο: μία καινούργια προοπτική για την Δημοκρατία! 

Είμαι σίγουρος Πασχάλη ότι εσύ τα καταλαβαίνεις όλα αυτά και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επίσης αλλά για κάποιο λόγο - προφανώς γιατί σας έχουν αναθέσει την εργασία του να υποδαυλίζετε το μίσος για τον Τσιπρα και να τον διαβάλετε, βάζεις όλο σου το ταλέντο στην υπηρεσία αυτών των σκοτεινών ανθρώπων. 

Ή από την ζήλεια και δεν ξέρω και εγώ τι, έχεις γίνει σαν τον Σαλιερι στον Μοτζαρτ του Φόρμαν που αντί να αγκαλιάζει το φως, προσπαθεί να το σβήσει.


*ο τίτλος της ανάρτησης είναι της ΑΣ

3 σχόλια:

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU