Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τρομοκρατία: το όχημα της νέας αποικιοκρατίας


"Αυτή η τόσο τέλεια δημοκρατία κατασκευάζει η ίδια τον μυστηριώδη εχθρό της, την τρομοκρατία. Στην πραγματικότητα, προτιμάει να κριθεί σε σχέση με τους εχθρούς της παρά σε σχέση με τα αποτελέσματά της. Η ιστορία της τρομοκρατίας είναι γραμμένη από το κράτος. Επομένως είναι διδακτική. Οι πληθυσμοί-θεατές δεν είναι βέβαια σε θέση να ξέρουν τα πάντα για την τρομοκρατία αλλά πάντοτε ξέρουν αρκετά για να έχουν πεισθεί ότι, σε σχέση με την τρομοκρατία, όλα τα άλλα θα πρέπει να τους φαίνονται μάλλον αποδεκτά, ή εν πάσει περιπτώσει πιο εύλογα και πιο δημοκρατικά." 
Γκυ Ντεμπόρ, Παρίσι Απρίλιος 1988* 


Latuff
Η ιστορία επαναλαμβάνεται;
"Για πρώτη φορά χτύπησαν σήμερα οι ΗΠΑ τα βυτιοφόρα με το πετρέλαιο που χρηματοδοτεί τον ISIS"
Αλέξης Παπαχελάς στην Σία Κοσιώνη, δελτίο ΣΚΑΙ των 9, 17/11/2015
Η σφαγή στο Παρίσι θα είναι τελικά το όχημα της εισβολής των δυτικών και στην Συρία, τελευταίο κοσμικό κράτος της Μέσης Ανατολής και ταυτόχρονα μετά την Ουκρανία, τελευταία αναμέτρηση επί σφαιρών επιρροής με την Ρωσία. 

Με το ίδιο όχημα  - την τρομοκρατία - εκτελέστηκε ο αρχηγός των κοσμικών αφγανών ανταρτών Μασούντ και επικράτησαν οι ταλιμπάν υπό ...αμερικανική κατοχή, ο Σαντάμ στο Ιράκ, ο Καντάφι στην Λιβύη. Προηγούμενα είχε καταστραφεί με την ίδια μέθοδο ο Λίβανος και η Παλαιστίνη και είχε παραδοθεί η Αίγυπτος στους αδελφούς μουσουλμάνους και την δικτατορία. 


Η "αραβική άνοιξη" χρησιμοποιήθηκε κυνικά από την νέα αποικιοκρατία για να ολοκληρωθεί η αποκοσμικοποίηση της Μέσης Ανατολής με όχημα την τρομοκρατία των ισλαμιστών: το μήνυμα είναι "για να αντιμετωπισθούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες απαιτείται, ή δικτατορία σαν της Αιγύπτου ή εισβολή των δυτικών". Με μια κρίσιμη λεπτομέρεια να ξεχνιέται από σύμπαντα τα συστημικά προπαγανδιστικά χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ: τους ισλαμιστές δημιούργησαν και συντηρούν (επιτρέποντας ελεγχόμενα την χρηματοδότησή τους και τον εξοπλισμό τους) οι δυτικοί νεοαποικιοκράτες.


Η χώρα μας σοφά αντιστέκεται στην εμπλοκή της στον "πόλεμο" κατά της τρομοκρατίας: ας κυνηγήσουν τις φανατικές ισλαμιστικές συμμορίες που εξόπλισαν - άμεσα, έμμεσα ή χάρη στην ανοχή τους, δεν έχει σημασία - οι ΗΠΑ και σιγόνταραν Άγγλοι, Γάλλοι και τώρα είτε έχασαν τον έλεγχό τους (κατά την συστημική αφήγηση) είτε απλά αυτές χτύπησαν σκόπιμα για να επιταχυνθεί η εισβολή στην Συρία, όπως στο Ιράκ (κατά την αντισυστημική αφήγηση). 


Σημασία έχει ότι μόνιμα θύματα της "δημοκρατίας" και της "τρομοκρατίας" του σύγχρονου θεάματος είναι οι λαοί, που ξεκληρίζονται, εκδιώκονται, δολοφονούνται, είτε ως πρόσφυγες είτε ως πολίτες χωρών υποδοχής είτε ως παράπλευρες απώλειες της μάχης του "καλού" και του "κακού" δλδ των θεαματικών αναγκών του καπιταλισμού της καταστροφής. 


Κατά τα άλλα η CIA αποφάσισε ξαφνικά να χτυπήσει τον ανεφοδιασμό του ISIS συγκινημένη από την σφαγή στο Παρίσι  - τύπου "έ, τα παιδιά το παρατράβηξαν"...


η αριστερή στρουθοκάμηλος


*από το βιβλίο "Σχόλια πάνω στην κοινωνία του θεάματος", Θέση 9, σ.25 στην ελληνική μτφ από τον Ελεύθερο Τύπο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU