Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος για τους πρόσφυγες: "Θα χάσουμε τη γειτονιά μας την ελληνική, θα χαθεί αυτή η ομορφιά της ζωής μας, αυτό που λέγαμε, είμαστε μια χώρα καθαρή…"!

Απαντώντας στην ερώτηση αν η εκκλησία εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος "εξισλαμισμού" από τους πρόσφυγες- μετανάστες, απαντά ότι αν παραμείνουν στη χώρα μας τότε "θα χάσουμε τη γειτονιά μας την ελληνική, θα χαθεί αυτή η ομορφιά της ζωής μας, αυτό που λέγαμε, είμαστε μια χώρα καθαρή…"! Χαρακτηρίζει μάλιστα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες "μη αφομοιώσιμους" αφού, όπως λέει, ζουν σε δικά τους γκέτο… (*)
από την συνέντευξη στην ΕΡΤ που σηματοδότησε την οριστική προσχώρησή του στην γραμμή Αμβρόσιου, Σεραφείμ και Άνθιμου:(*) πηγή αποσπάσματος Μακαριώτατε, αυτό λέγεται ρατσισμός...! (ημεροδρόμος)

Ολόκληρο το άρθρο του Δάνη Παπαβασιλείου στον ημεροδρόμο:

Μακαριώτατε, αυτό λέγεται ρατσισμός…!

Εντύπωση προκαλούν οι ξενοφοβικού και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ των άλλων επικαλείται το ανιστόρητο και επικίνδυνο ιδεολόγημα της «καθαρότητας» της Ελλάδας, που κινδυνεύει από τους πρόσφυγες και του μετανάστες…!
Με τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις είναι διάσπαρτη η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου και ειδικότερα το τμήμα που αφορά στο «προσφυγικό». Εμείς επιλέξαμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα για τις άκρως αντιδραστικές θέσεις του προκαθήμενου της Εκκλησίας, οι οποίες φυσικά απηχούν και τις απόψεις μεγάλου μέρους της Ιεράς Συνόδου.
Στο πρώτο, απαριθμεί τις «πληγές» που ανοίγουν οι πρόσφυγες- μετανάστες με την παραμονή τους στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αυτές θα είναι στην… υγεία, την εργασία, τη φτώχεια και τα…ήθη!
Στο δεύτερο, πιο αποκαλυπτικός, απαντώντας στην ερώτηση αν η εκκλησία εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος «εξισλαμισμού» από τους πρόσφυγες- μετανάστες, απαντά ότι αν παραμείνουν στη χώρα μας τότε «θα χάσουμε τη γειτονιά μας την ελληνική, θα χαθεί αυτή η ομορφιά της ζωής μας, αυτό που λέγαμε, είμαστε μια χώρα καθαρή…»! Χαρακτηρίζει μάλιστα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες «μη αφομιώσιμους» αφού, όπως λέει, ζουν σε δικά τους γκέτο…
Για όσους θα ήθελαν να δουν ολόκληρη τη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου μπορούν να πατήσουν εδώ.
Οι απόψεις που διατυπώνει στη συνέντευξη αυτή, ο Ιερώνυμος, αποτελούν την επιτομή της ξενοφοβικής εκστρατείας των τελευταίων χρόνων, αφού ενοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την εγκληματικότητα, την ανηθικότητα, ακόμα και την «νόθευση» της «καθαρότητας» της χώρας. Απόψεις, πάνω στις οποίες «άνθισαν» τα νεοφασιστικά, χρυσαυγίτικα, μορφώματα.


Δείτε επίσης σχετικά προηγούμενο σχετικό άρθρο του ιστολογίου μας: Άναυδος ο έλληνας πολίτης από την συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ! (η αριστερή στρουθοκάμηλος)1 σχόλιο:

  1. Λυπάμαι, αλλά θα συμφώνησε μέ τόν αρχιεπίσκοπο! Δυστυχώς, οι αριστερές εμμονές σας τυφλώνουν και δεν βλέπετε τα παραδείγματα στην λοιπή Ευρώπη! Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο είναι μουσουλμάνοι αλλά προέρχονται και από εντελώς διαφορετικό πολιτισμό μη αφομοιωσιμο! Άλλο π.χ. οι Αλβανοί με απλά διαφορετικοί κουλτούρα, έστω και είναι μουσουλμάνοι και άλλο οι Ασιάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU