Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Για τον κυνικό νεοφιλελεύθερο δήμαρχο Αθηναίων κο(;) Καμίνη

Ακούστε με τα αυτιά σας το ακροδεξιό ρατσιστικό ξέσπασμα του Δημάρχου Αθηναίων εδώ: skai.gr/player/tv/?mmid=271071
" Έχω επανειλημμένως ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να μην επιτρέπεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βικτώρια, ώστε να μην παγιώνεται η κατάσταση"

Η είδηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως εξής: 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο αυτοσχέδιος καταυλισμός που δημιουργήθηκε και πάλι εδώ και λίγες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας είναι ένα αίσχος που πρέπει να εκλείψει και επισήμανε ότι μόνο εφόσον του εγγυηθεί η κυβέρνηση πως θα αδειάσει, θα προτείνει νέους χώρους φιλοξενίας.
«Για να δώσουμε χώρο ως δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες πρέπει να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος. Να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα φύγουν από εκεί οι πρόσφυγες και θα διαθέσουμε άλλο χώρο. Δεν μπορεί να γίνει καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας», είπε ο κ. Καμίνης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει επανειλημμένως ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να μην επιτρέπεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βικτώρια, ώστε να μην παγιώνεται η κατάσταση.
Και πρόκειται πραγματικά για μια περίληψη όσων είπε ο Γ Καμίνης σε συνέντευξή του στον Σκάι. Ως γνωστόν ο Δήμος της Αθήνας δεν παρέχει ούτε πόσιμο νερό, ούτε χημικές τουαλέτες στους πρόσφυγες όσο μένουν στην πλατεία για να τους αναγκάσει να φύγουν από κει - ίδια λογική με την ακροδεξιάς αντίληψης άποψη "κάντε την ζωή των προσφύγων κόλαση για να μην έρχονται εδώ" που πρωτότυπα έχει εκφραστεί από τον Άδωνη Γεωργιάδη και άλλους ακροδεξιούς ξενόφοβους ρατσιστές. Τώρα ο δήμαρχος θέλει και να απαγορεύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που καθημερινά προσφέρουν ευαίσθητοι πολίτες από όλη την Αθήνα, με σκοπό οι πρόσφυγες πεθαίνοντας από την πείνα να "ξεκουμπιστούν" από κει (γιατί περί αυτού πρόκειται). 
  • Είναι ή δεν είναι αυτή η συμπεριφορά ντροπή για τον Δήμο Αθηναίων; 
  • Είναι ή δεν είναι αυτή η συμπεριφορά ένα είδος ρατσιστικής βίας απέναντι στους κατατρεγμένους και καταταλαιπωρημένους πρόσφυγες που αγνοούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια του κυνικού Δημάρχου;
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν φρικτό εκβιασμό απέναντι στην πολιτεία (για κάτι που ούτως ή άλλως θα γίνει σύντομα) με μέσο την επιδείνωση της δυστυχίας των προσφυγόπουλων και της απελπισίας των κατοίκων από την εγκατάλειψη τους από τον Δήμο. Όχι όμως και από τους κατοίκους αυτής της πόλης. Που προσφέρουν από το υστέρημά τους στους ανθρώπους που γλύτωσαν από έναν πόλεμο και βασανίζονται τώρα για μικροπολιτικούς λόγους από έναν κυνικό Δήμαρχο που θέλει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και βρήκε τρόπο...

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναδημοσιεύσουμε το σχετικό σχόλιο/απάντηση μιας εκπαιδευτικού, που αλιεύσαμε στο fb, στο ρατσιστικό ξέσπασμα Καμίνη :
Λυπάμαι κύριε δήμαρχε, δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε.
Ούτε κι εμάς μας αρέσει αυτό που συμβαίνει στην πλατεία.

Θα προτιμούσαμε ο δήμος μας να είχε διαθέσει άλλους χώρους πιο κατάλληλους, καθώς και αναγκαία εφόδια και προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας αλλά και να είχε πάρει πιο ενεργά μέρος στο συντονισμό και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών των δημοτών.

Θα μας άρεσε, τέλος πάντων, να δούμε το δήμαρχό μας τόσο ενεργητικό και δραστήριο στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων, όσο ήταν και τότε που έδινε των υπερ πάντων αγώνα για την επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Και, πάντως, η πατενταρισμένη ακροδεξιά πολιτική του "κάντε την ζωή των προσφύγων κόλαση για να μην έρχονται εδώ", αποδείχτηκε ότι δεν εκφράζει τους πολίτες της Αθήνας.

Αν θέλετε, λοιπόν, εξακολουθήστε να μην παρέχετε πόσιμο νερό και να μην τοποθετείτε χημικές τουαλέτες στην πλατεία. Αλλά, στην περίπτωση αυτή θα μείνετε μόνοι σας με τους κασιδιαραίους σας.

Σήμερα, αντιπροσωπεία 20 μαθητριών και μαθητών από το 46ο Γυμνάσιο της Αθήνας, με την άδεια των μαμάδων και των μπαμπάδων τους, πήγαν στην πλατεία συνοδευόμενοι από 4 εκπαιδευτικούς, με πολλά, πάρα πολλά παιχνίδια και τα πρόσφεραν στα προσφυγάκια. Και, όσο θα συνεχίζουν να υπάρχουν πρόσφυγες στην πλατεία, θα ξαναπάνε και θα ξαναπάνε. Αυτό είναι απόφασή τους και δεν αλλάζει.

Καληνύχτα, κύριε δήμαρχε.
Vanda Tseliou fb

Τα σχόλια δικά σας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU