Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τι γίνεται σήμερα στην Βουλή; Φωτιά στην μεταπολίτευση...

Ναι, ίσως δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται σήμερα στην Βουλή. 
Η αντεστραμμένη εικόνα των ασφυκτικών ορίων που έχει μια κυβέρνηση της αριστεράς υπό εποπτεία (και τα οποία δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και μοιάζουν έως τώρα μη αναστρέψιμα) στο τι μπορεί να κάνει, κρύβει αυτό που μπορεί και κάνει. 
Υπάρχει λοιπόν και μια δεύτερη ανάγνωση στην σημερινή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-φορολογικού (ΑΣ)

Φωτιά στην μεταπολίτευση

από το red west

Το ασφαλιστικό-φορολογικό  νομοσχέδιο είναι ό,τι πιο ταξικό έχει εισαχθεί στη δημόσια διαβούλευση εδώ και 40 χρόνια.
Χτυπάει τα θεμέλια του παρασιτισμού, του μεταπρατικού καπιταλισμού  και βάζει κανόνες στις άρχουσες ελίτ.
Γι αυτό οι «επιστήμονες»  απεργούν.
Γι αυτό οι μεγαλοδικηγόροι τρέμουν.
Γι αυτό οι αστυνομικοί κάνουν κατάληψη στα πολιτικά γραφεία.
Γι αυτό ο Λοβέρδος κοκκινίζει
Γι αυτό ο Βρούτσης τρέμει.
Για αυτό το ΤΕΕ απειλεί να διαγράψει  τον Τσίπρα.
Όποιος καθίσει να διαβάσει το νομοσχέδιο θα καταλάβει του λόγου το αληθές.
Είναι όλα δημόσια πλέον.
Η ενοποίηση των ταμείων,η διατήρηση των συντάξεων, και η θέσπιση ίδιων κανόνων για όλους, είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς υπαλλήλους αποτελεί ταξικότατη, δημοκρατική επιλογή.
Η προστασία των αδυνάμων, η βιωσιμότητα των ταμείων και η δικαιοσύνη είναι τα βασικά του στοιχεία.
Με λύπη  βλέπουμε τις ηγεσίες των ξεπουλημένων συνδικάτων να διαμαρτύρονται, μακριά και σε πλήρη απόσταση από τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Με λύπη βλέπουμε τις ηγεσίες του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να συντάσσονται με το κεφάλαιο και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Να υπερασπίζονται τις αντιλήψεις και τις δομές που παγιώθηκαν στην μεταπολίτευση και είναι οι βασικές υπεύθυνες  για την κρίση και την χρεοκοπία. Να υπερασπίζονται και να είναι ουρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την κοινωνία.
Έτσι είναι.
Πράγματι, καταστρέφει την κοινωνία που είχαν χτίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια και στη θέση της  θα βάλει μια διαφορετική Ελλάδα, της  παραγωγής, της ισονομίας, της δημοκρατίας  και της δικαιοσύνης.


4 σχόλια:

  1. Γιατί φωνάζουν οι αχάριστοι οι 'επιστήμονες': http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_44.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λαμόγια οι'επιστήμονες': http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασυνέπεια, ιδεοληψία, έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, φρασεολογία του 3%...όσοι διαμαρτύρονται είναι διαπλεκόμενοι, κλέφτες, τσιράκια των συνδικαλιστών (αυτών που κάνατε Υπουργούς)...πια ταξική πολιτική; παίρνεις πχ. το 60% από τον 'πλούσιο' αυτοαπασχολούμενο των 20.000 οικογενειακό εισόδημα με 2 παιδιά και τα δίνεις που; ξέχασα, είναι στάνταρ φοροφυγάς, βγάζει μαύρα οπότε έχει να θρέψει την οικογένεια του...τελειώνετε ότι έμεινε όρθιο από τον ιδιωτικό τομέα, και ειδικά τον έντιμο επαγγελματία...που είναι τα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων αλκοόλ, τις λίστες, την φοροδιαφυγή, το κόψιμο δαπανών από τους άχρειστους δημόσιους οργανισμούς, τους επίορκους, τα πλαστά πτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνηση καταστροφής της κοινωνίας που είχαν χτίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια, για να χτιστεί μια διαφορετική Ελλάδα της δικαιοσύνης θα ήταν, π.χ., να αφομοιώσουν μέχρι τελευταίας πρωτεΐνης τη μασημένη τροφή που τους έδωσε με καθετήρα ο υπουργός Μπόργιανς της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
    Τα λοιπά είναι απλώς οδοντόκρεμες, για ωραίες άσπρες οδοντοστοιχίες.
    Και ασφαλώς δεν σηματοδοτείται καμμιά μετα-μεταπολιτευτική διάθεση, όταν μεγαλοδικηγόροι με «εγγυημένο τo 12 %» βαφτίζουν «ταξική αποστασία τους» την επιβολή φορολόγησης από το πρώτο ευρώ στους πιο επισφαλείς και χαμηλόμισθους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (χυδαϊστί «μπλοκάκια»). Έχοντας μάλιστα οχυρώσει τα νώτα τους, με την αναγόρευση σε ΠτΔ του Νο2 της πιό φαύλης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU