Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δικαίωση... παγώνουν οι μη αναλογικές του εισοδήματος, οφειλές στον παλιό ΟΑΕΕ


Δείτε την ομιλία: στο 1:02:13 (με συνολικό χρόνο 1:06:41) η ανακοίνωση για το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ


Το φύλαγε για το τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας
την καθοριστική σημασία της πρωτοβουλίας του για λήξη
της ομηρείας των ελεύθερων επαγγελματιών
από τα αμφισβητούμενα  χρέη στον παλιό  ΟΑΕΕ,
στην επανεκκίνηση της οικονομίας
Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ανακοίνωσε: 

"Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου. 

Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, ''παγώνουν'', χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του. Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.

Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".


υγ Παύει επιτέλους η ομηρεία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από χρέη κατά μεγάλο μέρος παράνομα που τους δημιούργησε το ίδιο το ταμείο τους επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις υπέρογκες χρεώσεις του εν μέσω κρίσης και αρνούμενο να τους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθιστώντας τους ανασφάλιστους ασφαλισμένους. 
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να εκκινήσει ορθά το νέο αναλογικό του εισοδήματος σύστημα εισφορών από 1-1-2017 χωρίς να μπουν στην άκρη (διαγραφούν ή παγώσουν μέχρι να κριθεί η νομιμότητά τους) τα ήδη αμφισβητούμενα, νομικά και δικαστικά, χρέη των χρόνων της κρίσης, οι προκύπτουσες από αυτά κατασχέσεις περιουσιών και τραπεζικών λογαριασμών από το ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ. 
Το θέμα που μένει ανοιχτό είναι ποιες από τις οφειλές αυτές που παγώνουν είναι νόμιμες και ποιες παράνομες και αντισυνταγματικές. Αλλά και αυτό θα το προσδιορίσουν σύντομα τα δικαστήρια... των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ κατά (των χρεώσεων) του ίδιου του ΟΑΕΕ για τα χρόνια της κρίσης. Η πρώτη δίκη είναι τον Δεκέμβρη...Σχετικές δημοσιεύσεις: Γ.Κατρούγκαλος εδώ:"Αν αρχίσουν να πληρώνουν από 1/1/2017 τις τρέχουσες εισφορές θα θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι και θα βάλουμε σε παρένθεση την παλιά οφειλή και να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια