Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Στην αντιπολίτευση και τα Μέσα της έχουν απομείνει μόνο η πολιτική αλητεία και η "δολοφονία χαρακτήρων";

Η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ηθικού πλεονεκτήματός του από το "Πρώτο Θέμα"


του Γιάννη Καρδαρά*

Ο ρόλος της έντυπης και της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" είναι γνωστός. Είναι η "ανώτατη  αρχή" ενός διαπλεκόμενου  συστήματος σε σύνδεση με τη Νέα Δημοκρατία και τις λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" με πολλές υποδιαιρέσεις στο Διαδίκτυο, με καθημερινό στόχο την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ηθικού πλεονεκτήματός του.
Ανάλογα με τη συγκυρία και τα θέματα δημοσιότητας επιλέγουν ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και, αφού ψάξουν, γράφουν για τη ζωή του και τις ασχολίες του και κυρίως τι υποστήριζε πριν από το 2015 και από εκεί αρχίζει το γνωστό τροπάριο "άλλα έλεγαν το 2014 και τώρα λένε ή πράττουν άλλα".
Παράλληλα, στην ανάρτηση προσθέτουν και μερικά θετικά για το άτομο που έχουν στοχοποιήσει για να αποκτά το δημοσίευμα ή η ανάρτηση σοβαροφάνεια ή για να τα έχουν καλά και με τον «εισαγγελέα» εάν το άτομο αποφασίσει να μπει στη διαδικασία των νόμιμων μέσων προστασίας της προσωπικότητάς του. 

Αυτό ακριβώς έγινε και με την περίπτωσή μου.
Το  έτος  2014  δημοσίευσα  στα ΜΜΕ, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην «Αυγή», «Σχέδια ενδικοφανών προσφυγών» κατά του ΕΝΦΙΑ, καθώς και «οδηγίες» για κάθε  ξεχωριστή  περίπτωση  φορολογουμένου με τη δυνατότητα κατάθεσης της προσφυγής και πληρωμής του ΕΝΦΙΑ με παράλληλη δήλωση επιφύλαξης να τον αναζητήσει από το Δημόσιο  εάν  ποτέ  κριθεί  αντισυνταγματικός. 
Επίσης οι οδηγίες αναφέρονταν και σε περιπτώσεις που ο φορολογούμενος δεν είχε φοροδοτική ικανότητα να καταβάλλει τον ΕΝΦΙΑ, οπότε δημοσίευσα τα έγγραφα που έπρεπε να επικαλεστεί στην προσφυγή του ή στην αίτηση αναστολής.
Τόσο το 2015 όσο και το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσα στα ΜΜΕ, στην «Αυγή», την «Εφημερίδα των Συντακτών» και την ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, που αποτέλεσε και επίσημη νομική θέση του, τα «Σχέδια προσφυγών» και τις «Οδηγίες» επικαιροποιημένα.
Όταν ο ΕΝΦΙΑ του 2016 ήταν στο απόγειο της δημοσιότητας, το αρχηγείο «Πρώτο Θέμα» έδωσε το πράσινο φως και ο δημοσιογράφος Π. Σουρέλης, ενώ γνώριζε από  το Διαδίκτυο ότι είχα ασχοληθεί με τον ΕΝΦΙΑ και το 2015 και το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το απέκρυψε τεχνηέντως και βεβαίως πρόσθεσε και το σχετικό αλάτι και πιπέρι περί «πολυθεσίτη» στο Δημόσιο για να γίνει πιο πικάντικη η ανάρτηση, που εν συνεχεία πήρε τον πολυδαίδαλο δρόμο  των  μέσων  κοινωνικής  δικτύωσης.

Να τι ανάρτησε το «Πρώτο Θέμα» στις 6.10.2016:

Έδινε συμβουλές «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ και διορίστηκε σε τρεις θέσεις».
α) Άμισθη θέση συμβούλου επί νομικών θεμάτων του υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, 
β) άμισθη θέση στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), 
αλλά δολίως παραλείπει ότι εκ του νόμου ορίζονται υποχρεωτικά εκπρόσωποι των μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς στο Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ.
Και ενώ, για τον φόβο των Ιουδαίων, σημειώνει ο καλός δημοσιογράφος ότι είναι άμισθες οι δύο θέσεις» στο Δημόσιο, προσθέτει πως είμαι μη εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και «κάτι ψιλά παίρνω».
Στη συνέχεια προσθέτει και μερικά θετικά, όπως «...είχε για χρόνια ενεργή  συμμετοχή  στην  υπεράσπιση  κοινωνικών  και  πολιτικών δικαιωμάτων και ήταν 12 χρόνια   δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά με τον Θ. Δρίτσα».

Τι έμεινε στους πολίτες απ’ όλα τα παραπάνω: Η επικεφαλίδα ότι έγραφα κατά του ΕΝΦΙΑ το 2014, μετά ξέχασα τι έγραφα και μετά ανταμείφτηκα με τον διορισμό μου σε τρεις κυβερνητικές θέσεις

Άλλωστε επανέλαβε το ίδιο παραμύθι και ο Άδωνις  Γεωργιάδης, στις 8.30 π.μ. της Κυριακής 9/10, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ.
Βούιξε το Διαδίκτυο το σαββατοκύριακο 8-9.10.2016, μέσα σε όλους και το «Μακελειό» του αξιότιμου κ. Χίου, με τίτλο «Τους ξεβρακώνουμε» και από κάτω αναπαράγει το «Πρώτο Θέμα». 
Μετά στο «καπάκι» μου ζητείται και τηλεφωνική συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» με τον δημοσιογράφο κ. Σαμουήλ για τις τρεις κυβερνητικές θέσεις της ανταμοιβής του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα μου κατά του ΕΝΦΙΑ του 2014.
Ευτυχώς μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω ότι και το 2015 και το 2016 είχα στείλει οδηγίες κατά του ΕΝΦΙΑ, ότι δεν λαμβάνω αντιμισθίες, καθώς και να απειλήσω με μηνύσεις το «Πρώτο Θέμα». 
Και αμέσως από το «Πρώτο Θέμα»  νέα ανάρτηση, όπου τα μαζεύει κάπως παραδεχόμενο ότι υπήρξαν οδηγίες και για το 2015-2016 για τον ΕΝΦΙΑ, «όπως είπε ο δικηγόρος στη συνέντευξή του στα ‘Παραπολιτικά’» και ψελλίζει κάτι για τις δήθεν δημόσιες θέσεις, προφανώς για να τα έχουμε καλά και με τον εισαγγελέα. 
Με πήραν φίλοι και πελάτες από τον χώρο της ΝΔ ότι είχαν λάβει μήνυμα με την ανάρτηση, όπως παίρνουν κάθε μέρα. 

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία μου, μέσα στις τόσες άλλες άλλων πολιτών που τυχαίνει να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να μην τους αφήνουμε. Να απαντάμε και να τους πηγαίνουμε στον εισαγγελέα. Κοινοποίησα εξώδικο στο «Πρώτο Θέμα» και στον Θέμο Αναστασιάδη ατομικά, ως εκδότη, και θα ακολουθήσουν τα νόμιμα.

* O Γιάννης Καρδαράς είναι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

πηγή stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU