Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο θάνατος του Εμποράκου


Οι Μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας σε συνδυασμό με τα ομολογουμένως στενά περιθώρια διαχείρισης μιας τέτοιας Συνεννόησης με τους Δανειστές, έχουν δημιουργήσει πλέον ένα τοπίο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που υπό άλλες Συνθήκες θα διαβαζόταν μόνο σε σενάριο Επιστημονικής Φαντασίας.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα και τα σχόλια περιττεύουν:
  • Ας υποθέσουμε ότι ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση μέσα στο δύσκολο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. 
  • Ας υποθέσουμε επίσης ότι από την πρώτη χρονιά καταφέρνει το θαύμα να έχει κέρδη! 
  • Για λόγους ευκολίας προσθέτουμε την υπόθεση ότι αυτά τα κέρδη προ φόρων και εισφορών είναι 100,000 ευρώ. 
(Τα νούμερα είναι στρογγυλεμένα για λόγους ευκολίας των υπολογισμών.)

Το πρώτο έτος δραστηριότητας της Επιχείρησης:

Εισφορές ΟΑΕΕ19,000
Φόρος31,000
Προκαταβολή Φόρου31,000
Τέλος επιτηδεύματος1,000
Εισφορά Αλληλεγγύης  6,000
ΣΥΝΟΛΟ88,000

Το Σημαντικότερο πρόβλημα όμως σ’ αυτά τα αποτελέσματα είναι πως ένας νέος ιδιοκτήτης μιας μικρής νεοπαγούς επιχείρησης για να καταφέρει να έχει 100,000 ευρώ σε προ φόρων κέρδη, θα πρέπει πρακτικά να επιτυγχάνει τζίρους (κύκλους Εργασιών) από 300 έως και 700 χιλιάδων ευρώ καθώς τα πραγματικά περιθώρια κερδοφορίας είναι στη σημερινή κατάσταση της Αγοράς εξαιρετικά στενά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μετά από μισό και πλέον εκατομμύριο ευρώ, μια start up που επιβίωσε και αφού θα έχει καταφέρει εκπληκτικά πράγματα σε οργάνωση, καινοτομία, έλεγχο κινδύνου, Marketing Strategy, Operations Management και Στρατηγική, θα αποδώσει περίπου 1,000 ευρώ το μήνα στον τολμηρό και καταταλαιπωρημένο Ιδρυτή της !!!


Εκπληκτικό!!!
πηγή macroskopio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια