Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Στουρνάρας - Σημίτης - Μητσοτάκης: "πτώση της κυβέρνησης έως το καλοκαίρι ή θάνατος"


Η τελική αναμέτρηση με την "συμμαχία των προθύμων"

Από την προανακριτική για τα εξοπλιστικά Παπαντωνίου και την εξεταστική για την Υγεία στη Βουλή έως τα, δημόσια πια, σφοδρά πυρά κατά Στουρνάρα, όλα δείχνουν προς την τελική αντεπίθεση και αναμέτρηση: 
Είναι η τελική αναμέτρηση με την "συμμαχία των προθύμων", που το Μαξίμου θεωρεί ότι πλέον ξεδιπλώνει πλήρως το σχέδιό της για πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και αποκατάστασης του παλαιού, και διαπλεκόμενου, πολιτικού συστήματος.

Σχέδιο πτώσης της κυβέρνησης έως το καλοκαίρι

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η καθαρή πεποίθηση ότι το εν λόγω σχέδιο στοχεύει στην πρόκληση εκλογών και την πτώση της κυβέρνησης το αργότερο έως το καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος χρόνος, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο Tvxs.gr, δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς «οι πρόθυμοι βλέπουν μπροστά την τελευταία τους ευκαιρία»: 
Θέλουν να προλάβουν πιθανές εξελίξεις ανατροπής και αλλαγής συσχετισμών στην Ευρώπη που έχουν ως ορόσημο τις εκλογές του Σεπτέμβρη στη Γερμανία, επιδιώκουν να ανακόψουν τη νέα οικονομική και πολιτική δυναμική που θα φέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης, και να στερήσουν από την κυβέρνηση Τσίπρα έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα διετίας που δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, ούτε νέες παγίδες από τους δανειστές.

Η "τρόικα" Στουρνάρα - Σημίτη - Μητσοτάκη

Οι ίδιες πηγές βλέπουν σε αυτό το σχέδιο ευθεία σύνδεση των τελευταίων, και κλιμακούμενων παρεμβάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, της επανεμφάνισης του Κώστα Σημίτη, και της παράλληλης προσπάθειας του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η πρωτοβουλία, δε, Μητσοτάκη για συναντήσεις με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η άμεση ανταπόκριση των τελευταίων, αλλά και το - αιφνιδιαστικό ακόμη και για στελέχη του ΠΑΣΟΚ - κοινό αίτημα του με την Φώφη Γεννηματά για απομάκρυνση της κυβέρνησης οδήγησε ορισμένους σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου να ανακαλέσουν ακόμη και πολιτικές μνήμες "βρώμικου ‘89".
Στο συνολικό κάδρο, ωστόσο, εκείνο που δεσπόζει κατά την ανάλυση του κυβερνητικού επιτελείου είναι η ταύτιση - και ενίοτε και η προφανής σύνδεση - της ιδεολογικής και πολιτικής ατζέντας του ΔΝΤ με εκείνη του εγχώριου, παλαιού συστήματος. 
Κι εδώ, αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι, πέραν των διαπραγματευτικών τακτικισμών, είναι πλέον εμφανής η ιδεολογική εμμονή και εμπάθεια Τόμσεν απέναντι στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Μήνυμα αντεπίθεσης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώπιον αυτών των διαπιστώσεων, ενδεικτικό για την επικέιμενη κυβερνητική αντεπίθεση είναι το χθεσινό μήνυμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: 
"Η απέλπιδα προσπάθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, "της εγχώριας «συμμαχίας των προθύμων", που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλαιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση της κυβέρνησης και την, με κάθε τρόπο, παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό".

"Είναι ανεξάρτητος, αλλά όχι ανεξέλεγκτος"

Σ’ αυτή την αντεπίθεση τα βασικά όπλα που επιστρατεύει το κυβερνητικό στρατόπεδο θα είναι δύο: Η «στοχοποίηση» και αποκάλυψη των πρωτεργατών αυτής της «συμμαχίας των προθύμων» και η πλήρης ανάδειξη - μέσα από τις δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες - των ευθυνών τους για τη χρεοκοπία της χώρας και τη δημιουργία του κράτους της διαφθοράς.

Τα καταιγιστικά πυρά του τελευταίου διημέρου κατά Στουρνάρα και Σημίτη, άλλωστε, είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων. 
Ο Γιάννης Δραγασάκης διαμήνυσε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι "ανεξάρτητος αλλά όχι ανεξέλεγκτος", ο Νίκος Παππάς του καταλόγισε πολιτικές φιλοδοξίες "συμβατές μόνον με την πορεία προς τον τοίχο", η Ολγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα "εργολάβο καταστροφολογίας", ενώ ο Πάνος Καμμένος στη σημερινή συνέντευξή του στη RealNews δηλώνει ότι "το ότι ο Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος είναι ευθύνη όλων μας".

Οι έρευνες για τα εξοπλιστικά και το χρηματιστήριο

Η τελευταία αυτή αιχμή του υπουργού Αμυνας ενδέχεται να μην είναι άσχετη με τις πληροφορίες που φέρουν τις έρευνες για τις "γκρίζες περιόδους" Παπαντωνίου και διακυβέρνησης Σημίτη - εξοπλιστικά και υπόθεση Χρηματιστηρίου - να επεκτείνονται και σε πεδία που μπορεί να αφορούν ευθέως και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για "ηχηρές αποκαλύψεις" κατά τις εργασίες της προανακριτικής στη Βουλή, η παράλληλη δικαστική έρευνα αγγίζει κινήσεις λογαριασμών στην Ελβετία, και το εαρινό πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ήδη κατακίρυφα…



πηγή tvxs
εικόνα ΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU