Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ο Σόιμπλε επιμένει στο οικονομικό Άουσβιτς για την χώρα μας... ποιοι έχουν πια αμφιβολία;του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Σε σχέση με το σημερινό eurogroup νοιώθω (και ξέρω ότι πολλοί και πολλές στην χώρα νοιώθουμε) σαν το κορίτσι της φωτογραφίας.
Δυστυχώς.


Η "νέα εμπλοκή Σόιμπλε", που πάντα συμβαίνει στο παρά πέντε κάθε ευνοϊκής απόφασης, για το χρέος και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, από την ΕΕ και τους δανειστές, είναι αυτό που κατά βάθος αναμένουμε να συμβεί ξανά. 
Γιατί; 
Γιατί οι Γερμανοί "δεν θα δώσουν το χρέος" ό,τι σχετικό κι αν διαρρέεται από την πλευρά τους για να κερδίσουν χρόνο και να κάνουν ήρεμα τις εκλογές τους.
Ακριβώς: Τις εκλογές τους. 
Και μετά πάλι να μας αρνηθούν το χρέος. 
Κι ας είναι αυτό που τους διέσωσε το 1953 όταν οι άλλες χώρες τους το έδωσαν. Κι ας είναι αυτοί στην απολογητική θέση πλέον μπροστά σε όλη την Ευρώπη ακόμη και τις συντηρητικές της δυνάμεις που ξυπνούν από την επανάληψη του προπολεμικού (ενός οικονομικού πολέμου σήμερα) ληθάργου τους.

Αυτά δεν μπορεί να τα πει η κυβέρνησή μας επισήμως.
Μπορούμε όμως εμείς.
Και ειδικά η Αριστερά που μαζί με τις άλλες μειονότητες και τα "εχθρικά έθνη" του Ράιχ, υπέστει στον μεγάλο πόλεμο του ναζιστικού άξονα αλλά και υποφέρει ακόμη σήμερα το μίσος του γερμανικού οικονομικού τώρα εθνικιστικού άξονα. 

Χώρα οικονομικού βασανισμού, χώρα φυλακισμένων, χώρα αιώνια εξαρτημένη χωρίς δική της παραγωγή και ανάπτυξη και έναν τουρισμό από τον οποίο η Γερμανία να εισπράττει την μερίδα του λέοντος, αυτά ονειρεύεται για την χώρα μας ο Σόιμπλε και η αρχηγός του. Κι αφού πέσαμε στην παγίδα τους ελέω της κλεπτοκρατίας ΝΔ ΠΑΣΟΚ, σιγά μην μας αφήσουν να δραπετεύσουμε και μάλιστα επί Αριστερής διακυβέρνησης.
Μπουρλότο λοιπόν;
Πριν τις γερμανικές εκλογές;
Να τους χαλάσουμε την δήθεν άνεση και την ηγεμονική παράσταση που δίνει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια η χώρα των οικονομικών σκανδάλων και της διακυβέρνησης της Ευρώπης με άτυπα μη θεσμικά παρα-όργανα δικής της έμπνευσης και ελέγχου;
Να τους χαλάσουμε την ακύρωση της δημοκρατίας και του υποβιβασμού του ευρωκοινοβουλίου σε απλό όργανο ανακοινώσεων και παρενέσεων; 

Νομίζω αυτήν την φορά η ψυχραιμία σώζει. 
Η κυβέρνηση ξέρει καλά την αχίλειο πτέρνα των γερμανών. 
Την προεκλογική τους αφήγηση που μπορούμε να σωριάσουμε στο έδαφος. Πχ με ένα απλό δημοψήφισμα που θα δείχνει καθαρά τον Σόιμπλε και την Μέρκελ ως υπεύθυνους ενός αδιεξόδου λόγω αφενός ιδιοτελών εκλογικών σχεδιασμών και μιας αντιευρωπαϊκής ηγεμονικής ιδεολογίας αφετέρου. Που θα θέτει προ των ευθυνών τους ΕΕ αλλά και σοσιαλδημοκράτες συμμάχους, ντόπια πολιτικά κόμματα και wanna be διαχειριστές της εξουσίας. Αν δεν αποφασίσει η σύνοδος κορυφής "λύση πακέτο": και αξιολόγηση και χρέος, τώρα.

Αλλά θέλει ψυχραιμία μια τέτοια πολιτική. 
Θέλει σημείο το σημείο να εκτεθούν οι Γερμανοί στην αξιολόγηση των πράξεών τους από την ΕΕ, να μπουν δλδ εκείνοι στη θέση που μέχρι τώρα σερνόμαστε εμείς εκβιαστικά και με ανανεούμενες καθημερινά παράλογες απαιτήσεις.
Να απολογηθούν εκείνοι "γιατί δεν είναι έτοιμοι", "γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα για το χρέος". "γιατί καθυστερούν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις (στην πολιτική και οικονομική τους - δλδ την ευρωπαϊκή τους συμπεριφορά)", "γιατί κινούνται έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο", "γιατί δεν τιμούν την υπογραφή τους ως δανειστές χώρας εταίρου τους"...
Και νομίζω ότι αυτή η ευκαιρία που λόγω εκλογικής συγκυρίας παρουσιάζεται μπροστά μας, και με όλη την Ευρώπη επιτέλους σύμμαχο χάρη στην διαπραγματευτική μας πολιτική και τους επώδυνους συμβιβασμούς μας, δεν μπορεί να χαθεί αυτήν την - ίσως μοναδική και τελευταία - φορά.


*Για την ιστορία:

Το κορίτσι του Άουσβιτς κοιτά το φακό για τελευταία φορά

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη (το μωβ)
Άουσβιτς 1943. Αριθμός κρατουμένου: 26946. Όνομα: Czeslawa Kwoka. Το 14χρονο κορίτσι κοιτάζει σαστισμένο τον φωτογραφικό φακό. Λίγα λεπτά πριν, την είχε ξυλοκοπήσει με μια μεταλλική ράβδο η γερμανίδα φύλακας, επειδή δεν μιλούσε Γερμανικά. Το σκισμένο της χείλος μαρτυρά όσα της συνέβησαν. Τα «μαδημένα» μαλλιά της είναι ένα ακόμα πειστήριο της κακοποίησης από τους ναζιστές δεσμοφύλακες, που δεν έκαναν εξαιρέσεις ούτε στα παιδιά.
Η Czeslawa Kwoka ήταν καθολική πολωνικής καταγωγής. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό από μόνο του θα οδηγούσε στη θανατική της καταδίκη. Έφτασε μαζί με τη μητέρα της στο Άουσβιτς τον Δεκέμβριο του 1942. Έμεινε μόνο τρεις μήνες. Πρώτα σκότωσαν τη μητέρα της με μια μολυσμένη ένεση….
Ο φωτογράφος του στρατοπέδου ήταν συγκρατούμενος του κοριτσιού. Θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια την ημέρα που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο Βίλχεμ Μπρασέ ακόμα και όταν έγινε καταξιωμένος φωτογράφος μνημόνευε την άτυχη κοπέλα: «Ήταν τόσο μικρή και αθώα. Δεν μπορώ να ξεχάσω την αθωότητα, την παιδικότητα και την άγνοια κινδύνου που είχε».
Ένα μήνα μετά τη μοιραία φωτογράφιση το κορίτσι θανατώθηκε μαζί με άλλα παιδιά. Την εκτέλεσαν στις 12 Μαρτίου 1943. «Δεν γνώριζε ούτε που ήταν, ούτε γιατί της φέρονταν με αυτό τον τρόπο. Δεν καταλάβαινε λέξη από όσα της έλεγαν. Μόνο έτρωγε ξύλο», θυμάται ο Μπρασέ. Σήμερα το όνομα, αλλά και η φωτογραφία της Czeslawa Kwoka και της μητέρας της, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα θύματα του Άουσβιτς στο Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς στην Πολωνία….
Πηγή: mixanitouxronou – μέσω TVXSΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια