Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η αξιολόγηση τελείωσε: Stand up for your rights!



  Το βίντεο από το καταπληκτικό και άκρως συγκινητικό hapenning ενάντια στους G20 το αφιερώνουμε στην κοινωνική αριστερά, τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, τα αυτόνομα κινήματα των εργαζομένων, των παραγωγών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών: Stand up for your rights!

Η αξιολόγηση και η ομηρεία στην διαπραγμάτευση τελείωσε: και είμαστε ακόμη προτεκτοράτο των δανειστών, υπό σκληρή επιτροπεία, με μόνη ελπίδα την βούληση της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό ακόμη και κάνοντας αιματηρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε έναν ανελέητο 8ετή πόλεμο με οικονομικά μέσα. 

Η απόφαση του eurogroup δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή: τώρα πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κουρελιασμένο από τους αναγκαίους; συμβιβασμούς, δίχτυ προστασίας, να αντιμετωπίσουμε τις (υπερβολικά) ανεξάρτητες αρχές-όργανα των δανειστών που εκτελούν χωρίς αναισθητικό, το καθημερινό ηλεκτρονικό πλιάτσικο των κατασχέσεων, να επαναφέρουμε την κυβέρνηση από την αποκλειστική της ενασχόληση με την διαπραγμάτευση, στην καθημερινότητα, σε δράσεις προστασίας της ζωής και των ανθρώπων και υπεράσπισης της ελληνικής παραγωγής και των φορέων της. 

Απαραίτητη προϋπόθεση;

Να ζωντανέψει η κοινωνική αριστερά που παρακολουθούσε παθητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και την προστάτευε από τις επιθέσεις των νεοφιλελεύθερων ελίτ και να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στον κριτικό έλεγχο της κυβέρνησης και στις προωθητικές προτάσεις ανασυγκρότησης και δίκαιης ανάπτυξης μακριά από άκαιρα success stories και πρόσδεση της χώρας στην αναμονή επενδυτών. 

Αρκετά μείναμε νεκροζώντανοι-ες σαν τα ζόμπι του βίντεο στην διαπραγμάτευση παγίδα του Σόιμπλε και των τραπεζών. Έχουμε ακόμη μια χώρα με μεγάλο πλούτο, δυνατότητες και ταλέντο που καταλήστεψαν για δεκαετίες ξένες και ντόπιες ελίτ.

Ας σηκωθούμε ξανά και ας συνεχίσουμε. 
Είμαστε ακόμα ζωντανοί.

η αριστερή στρουθοκάμηλος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU