Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σώστε την Ήπειρο από τις εξορύξεις!


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Zητούμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την επείγουσα ψήφιση νομοσχεδίου που θα ακυρώνει την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή της Ηπείρου(1), στην πολυεθνική Repsol S.A. και την ελληνική Energean Oil & Gas.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη χωρίς ουσιαστική δημόσια διαβούλευση. Όμως οι εξορύξεις και τα γνωστά συνοδά αναπόφευκτα ατυχήματα θα έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον για πολλά χρόνια. Επιπλέον, η παγκόσμια φήμη της Ηπείρου κινδυνεύει…

Υπογράψτε για να διαφυλαχθεί το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Ηπείρου ως παρακαταθήκη και κοινό αγαθό για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Δωδώνη, το Ζαγόρι, το Σούλι, η Ζίτσα, το Πωγώνι, οι Φιλιάτες και η Ηγουμενίτσα, συνολικά η Περιφέρεια της Ηπείρου, είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη και μια από τις περιβαλλοντικά καθαρότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Η Ήπειρος αξίζει μια καλύτερη μοίρα, από το να "καεί" στον βωμό της απληστίας των πολυεθνικών του πετρελαίου για ακόμη περισσότερη από την, σαφώς παρωχημένη πλέον, βρώμικη αυτή ενέργεια.

Η από δεκαετιών δρομολογημένη προοπτική του τόπου, για την οποία έχουν ήδη επενδυθεί ανυπολόγιστα χρηματικά ποσά από ιδιώτες, Ελληνικό Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κυρίως η ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη. Επίσης η διαρκώς αυξανόμενη αγροτική παραγωγή εξαιρετικών και αγνών τοπικών προϊόντων, αντιμετωπίζει πλέον θανάσιμο κίνδυνο για χάρη ενός παροδικού και ασήμαντου οικονομικού οφέλους.

Η εκτατική κτηνοτροφία της Ηπείρου, η μελισσοκομία, οι αμπελουργικές ζώνες, τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, τα αρωματικά φυτά, τα άγρια μανιτάρια, τα πεντακάθαρα νερά, το μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και τοπίο απειλείται. Το ίδιο και με τις πολυάριθμες προστατευόμενες περιοχές της, του ευρωπαϊκού δικτύου Νatura 2000 όπως των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (με τον Εθνικό Δρυμό Βίκου‐Αώου κτλ.), το Γεωπάρκο της UNESCO, δηλαδή ο πραγματικός παγκόσμιος πλούτος του τόπου μας, καλείται να θυσιαστεί για ένα πρόσκαιρο, μικρό όφελος.

Υπογράψτε για να παραδώσουμε το παρόν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων.

Βλέπε: (1) Π.Δ.: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4300/2014: https://goo.gl/8seZKT
Σχετικά Links: https://www.facebook.com/groups/300971910407357
https://goo.gl/njK1w6
https://goo.gl/qYjNLu
https://goo.gl/xesZ1U



ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ AVAAZ:
https://secure.avaaz.org/el/petition/ELLINIKI_KYVERNISI_KAI_ELLINIKO_KOINOVOYLIO_OHI_STIN_EREYNA_KAI_TIN_ANTLISI_YDROGONANThRAKON_STIN_IPEIRO





πηγή ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU