Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Για τον κυοφορούμενο επανυπολογισμό οφειλών στον π.ΟΑΕΕ και τα σχετικά σενάρια που κυκλοφορούν





του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Ο επανυπολογισμός των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών στον πρώην ΟΑΕΕ και η ρύθμιση που θα ακολουθήσει στις απομειωμένες οφειλές, δεν είναι χάρη προς τους ασφαλισμένους. Είναι οφειλή της Πολιτείας προς τους αδικημένους ελεύθερους επαγγελματίες, απονομή δικαιοσύνης για την διαχρονική ληστεία του ΟΑΕΕ προς τα μέλη του που κορυφώθηκε τα χρόνια της χρεοκοπίας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ευθύνονται ούτε για την χρεοκοπία ούτε για τον ΟΑΕΕ. Γι αυτό ακούστε τους τώρα που κυοφορείται η λύση. Μην την χαλάσετε με αποκλεισμούς (συμπεριλάβετε και το 2018 - κατάσχονταν οι εισπράξεις των οφειλετών, πως να διαχειριστούν τα έξοδά τους με άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς;), δώστε πάγωμα σε όσους δεν μπορούν αμέσως να ανταποκριθούν, περίοδο χάριτος και δόσεις ανάλογα με τα εισοδήματα, συντάξεις αμέσως με ότι έχει πληρωθεί, εξατομικευμένες λύσεις με πρότυπο τον εξωδικαστικό.

Μην αφήσετε την ασφαλιστική γραφειοκρατία ή συμβούλους άσχετους με την ιδιωτική οικονομία να βάλουν μέσα τις συνήθεις προϋποθέσεις αποκλεισμού: καμία σύνδεση ρύθμισης με τρέχουσες οφειλές - άλλος θέλει να εξασφαλίσει την σύνταξη, άλλος θέλει ενημερότητα πρώτα. Κανείς ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει διάθεση να κλέψει τον εαυτό του, την σύνταξή του, την δυνατότητά του να μπει σε προγράμματα, δουλειές δημοσίου, ΕΣΠΑ κλπ.

Μην αντιμετωπίσετε τους επαγγελματίες καχύποπτα όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις σαν κλέφτες, μπαταχτσήδες, φοροφυγάδες - από την δραστηριότητά τους πληρώνεται το Δημόσιο και οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, προκύπτει άνοδος του ΑΕΠ, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Βοηθήστε τους να σας βοηθήσουν. 

Οι παλιές κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα ακριβώς γιατί δεν είχαν ιδέα από επιχειρηματικότητα, ιδιωτική οικονομία, ελεύθερο επάγγελμα, αυτοαπασχόληση, καινοτομία και εφευρετικότητα. Ήξεραν μόνο από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που έστηναν οι ίδιες και εκείνοι φέσωναν το κράτος. 
Έτσι καταστράφηκε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αλλά τα στελέχη αυτού του παλιού άδικου συστήματος και μέτοχοι της αρνητικής για τους ΕΕ νοοτροπίας, παραμένουν στον κρατικό μηχανισμό: Μην τους επιτρέψετε να καταστρέψουν την ιστορική ευκαιρία επιβίωσης και ανάταξης της επαγγελματικής παραγωγικής τάξης της χώρας
Η αριστερά, αποκλεισμένη από το Δημόσιο λόγω φρονημάτων για περισσότερα από τριάντα χρόνια οφείλει να γνωρίζει και να παραστέκεται στους επαγγελματίες που είναι η σημερινή τάξη των εργαζομένων.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΣΤΑ: συμβουλευτείτε την Πανελλαδική Πρωτοβουλία μας για τον ΟΑΕΕ, τις κινήσεις των ανασφάλιστων, τους εμπορικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες που σας έστειλαν αναλυτικές μελέτες και αιτήματα. Όχι τους πολλά βαρείς κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές που δεν εκπροσωπούν κανένα παρά μόνο κάποιες ελίτ.

Ο επανυπολογισμός είναι ιστορική πράξη δικαιοσύνης που μαζί με την διαγραφή των χρεώσεων περίθαλψης που δεν παρεχόταν, την απονομή συντάξεων στους ομήρους του ΟΑΕΕ και την λειτουργία ακατάσχετου ορίου στα έσοδα των ενεργών επαγγελματιών, θα φέρει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας από ενδογενείς δυνάμεις και όχι τους αμφίβολους επενδυτές. 
Και θα επιβάλλει προοδευτική διακυβέρνηση για πολλά πολλά χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU