Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Μούφα η σημερινή δημοσκόπηση της Metron Analysis: μετράει ψηφοδέλτια που δεν υπάρχουν...


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΞΑΝΑ
Ή ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σχόλιο με αφορμή την Δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής»:

"Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 38,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%
ΚΙΝΑΛ: 8%
ΚΚΕ: 5,2%
Χρυσή Αυγή: 3,5%
Ελληνική Λύση: 2,8%
Ενωση Κεντρώων: 2,5%
ΜέΡΑ25: 2,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,7%
Δημιουργία Ξανά!: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%
Πλεύση Ελευθερίας: 1%"

Μετά τις ευρωεκλογές έχουν σιγήσει οι φωνές αμφισβήτησης των δημοσκόπων επειδή έπεσαν και μια φορά μέσα στις προβλέψεις τους. Γιατί; Άλλαξε κάτι; Θα αποδείξουμε ότι αυτό είναι μέγα επικοινωνιακό σφάλμα της αριστεράς:

Αρκεί μια φορά να πέσει μέσα ένας τζογαδόρος και γίνεται αξιόπιστος;; Να μην θυμίσουμε πόσες φορές έπεσαν έξω στο πρόσφατο παρελθόν. Να μην θυμίσουμε ότι δεν μπορούν - οι ίδιοι το παραδέχονται - να πιάσουν την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Να μην θυμίσουμε ότι πολλοί ή πολλές από το δείγμα είτε δεν απαντούν είτε λένε ψέμματα είτε δεν είναι κατάλληλο δείγμα. Να μην θυμίσουμε τα παιχνίδια που παίζονται υπέρ εκείνου που παραγγέλει την δημοσκόπηση, κλπ κλπ
Δεν αρκεί λοιπόν να πέσει ο δημοσκόπος μια φορά μέσα για να είναι αξιόπιστος. Μάλιστα προτείνουμε μια διαφορετική ανάγνωση για τις ευρωεκλογές: γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι αμφίδρομο - επηρεάζει με τη σειρά του τις επιλογές των ψηφοφόρων. Και μάλιστα σε κάποιες συγκυρίες, επηρεάζει πάρα πολύ σοβαρά.
Έτσι στην περίπτωση ειδικά των φετινών ευρωεκλογών, οι δημοσκόποι, γνωρίζοντας την επιθυμία διαμαρτυυρίας των ψηφοφόρων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και μαζί ότι τα κόμματα εξουσίας παραδοσιακά ηττώνται στις ευρωεκλογές αφού προσφέρονται αυτές οι εκλογές ακριβώς για αυτό (την διαμαρτυρία) , έκαναν με τα αποτελέσματα "εκτίμησης ψήφου" όχι μόνο καταγραφή αλλά και ΠΡΟΤΑΣΗ: πρότειναν με λίγα λόγια το εξής:
"αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε αποτελεσματικά, σας δίνουμε μια εικόνα που θα φρικάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρει το μήνυμα - μια πχ διαφορά μεταξύ 7 με 12 μονάδες! - πως σας φαίνεται;"
"Καλό μας φαίνεται" είπαν πολλοί διαμαρτυρόμενοι και είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν "για να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας αγνοεί" είτε ψήφισαν Βαρουφάκη έως και ΝΔ οι πιο οργισμένοι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακύρηξε τις ευρωεκλογές δημοσκόπηση, τσιμπώντας επικοινωνιακά στην παγίδα των αντιπάλων του. Εκεί φταίνε οι επικοινωνιολόγοι του και όχι στο ότι κατέκριναν τις δημοσκοπήσεις!
Τι θέλουμε να πούμε:
Ναι, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να είναι μπούρδες αφού στηρίζονται στο κλίιμα νίκης της ΝΔ που δεν στηρίζεται ακόμη πουθενά πέραν μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας και κακώς δεν αμφισβητούνται. Κακώς γιατί δημιουργούν ηττοπάθεια και κλίμα αποχής και θα επιβεβαιωθούν αν εμείς τα ψάρια τσιμπήσουμε στην εικόνα που καθημερινά δημιουργούν τα ΜΜΕ της ΝΔ.

Χρειάζεται τεράστια και στοχευμένη εκστρατεία κατά της αποχής ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΧΗ!

Ο κόσμος δεν θέλει Μητσοτάκη ούτε νέες περιπέτειες, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται πουθενά.
Αντίθετα τα ΜΜΕ φιλοτεχνούν με την υπεροπλία τους καθημερινά την εικόνα ότι ο Μητσοτάκης είναι ήδη πρωθυπουργός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ηττήθηκε και ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ - ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Πηγαίνετε καλύτερα για μπάνιο αφού έχει και καύσωνα...
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να βγαίνουν στα κανάλια με αυτοπεποίθηση, να λένε "πήραμε το μήνυμα, είμαστε ακόμη όμως πλειοψηφία, έχουμε φτιάξει ήδη δρόμο για το μέλλον, θα διορθώσουμε τα λάθη μας αλλά πρέπει να μην πάτε για μπάνιο όπως σας συστήνουν οι δημοσκόποι".
Όλα κρίνονται εκεί (στο να πειστεί ο κόσμος ότι τίποτα δεν κρίθηκε με τις ευρωεκλογές και να έρθει να ψηφίσει) και όχι στο προγραμματικό επίπεδο όπου η ΝΔ προτείνει ανοησίες ασάφειες και κρύβει ένα πρόγραμμα νέας χρεοκοπίας απέναντι σε ένα τιτάνιο έργο σωτηρίας της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΙΓΆ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΆΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΆ ΛΆΘΗ...

ΥΓ την σημερινή δημοσκόπηση δεν την βάλαμε τυχαία. - την βάλαμε για να αποδείξουμε ότι συνεχίζεται η πολιτική εργαλειοποίηση μιας επιστημονικής μεθόδου με χυδαίο τρόπο: οι Οικολόγοι Πράσινοι πχ καταγράφονται στις 23 Ιουνίου στο 1,7% ενώ είναι γνωστό από τις 9 Ιουνίου ότι δεν κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά εντάσσονται στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία...!!

Δεν το γνωρίζει αυτό η έγκυρη Metron Analysis;;; Προφανώς το γνωρίζει αλλά συνεχίζει να καταγράφει κόμμα που δεν κατεβαίνει στις εκλογές! Γιατί; Ρωτήστε τους. Μπορεί να θέλει να οδηγήσει ψήφους στον γραφικό "Βεργή Οικολόγοι" όταν οι ψηφοφόροι δεν βρουν Οικολόγους Πράσινους στα ψηφοδέλτια... (λέμε τώρα)
Φταίμε εμείς τώρα να αθροίσουμε στο 29,5 της Προοδευτικής Συμμαχίας το 1,7 των Οικολόγων Πράσινων; Και να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 31% ήδη δυο βδομάδες πριν τις εκλογές με τεκμηρίωση και ...εγκυρότητα Metron Analysis; Οι άνθρωποι μάλλον δεν κάνουν καν έρευνα. Την έχουν έτοιμη. Προπαγάνδα κάνουν. Για να απέχεις ή να ψηφίσεις λάθος ψηφοδέλτιο από αυτό που επιλέγεις.

Τρίψε τους λοιπόν την ψήφο σου στη μούρη. Πήγαινε να ψηφίσεις, πάλεψε για να αποφασίζεις εσύ και όχι η γκαιμπελική προπαγάνδα.

Κι εσείς προοδευτικοί υποψήφιοι ξυπνήστε: αποκαλύψτε το στημένο παραμύθι τους και ενθαρυνετε τον κόσμο να σας δώσει με την συμμετοχή του τη νίκη και την ευθύνη της συνέχειας. Μη αποδέχεστε την απαισιοδοξία, μην λέτε στα κανάλια ότι είναι δύσκολη η ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Παλέψτε, αυτό περιμένει ο κόσμος από σας.

Γιώργος Παπασπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU